Ανάλγητος πρώην εισαγγελέας παίρνει το σπίτι δημοσιογράφου για ρεπορτάζ που δεν έγραψε η ίδια ποτέ

Χάνει το πατρικό της σπίτι για δημοσίευμα που δεν έγραψε!

Στην Ελλάδα του 2022 η δημοσιογράφος της «Espresso» Γιούλη Σταρίδα κινδυνεύει να χάσει το πατρικό σπίτι της, ύστερα από δικαστική απόφαση που εκδόθηκε ερήμην της για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου και για χρέος 60.000 ευρώ σε πρώην αρεοπαγίτη.

Και μόνο στο άκουσμα της είδησης αυτής ο δημοσιογραφικός, πολιτικός και δικαστικός κόσμος θα έπρεπε ήδη να έχει ξεσηκωθεί. Όχι για τη Γιούλη,

όχι για μια δημοσιογράφο, αλλά γιατί στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και την ισονομία μια δημοσιογράφος χάνει το σπίτι της χωρίς καν να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Στην Ελλάδα όμως του 2022 τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μπορεί να μηνύσει μια δημοσιογράφο, να της ζητήσει χρήματα και τελικά η ίδια να δικαστεί και να καταδικαστεί ερήμην, καθώς οι κλητεύσεις παραδίδονταν στο σφραγισμένο κτίριο όπου στεγαζόταν η (κλειστή εκείνη την περίοδο) εφημερίδα όπου υποτίθεται ότι εργαζόταν. Και το ερώτημα που τίθεται με τον πιο ωμό τρόπο είναι για ποια προάσπιση της ελευθερίας του Τύπου και για ποια αποτροπή της ποινικοποίησης της δημοσιογραφικής έρευνας μιλάνε μερικοί; Πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να έχει αγγίξει πάτο στο επίπεδο της ελευθερίας του Τύπου;

Δυστυχώς, στην Ελλάδα του 2022, που έχει μετατραπεί σε ρωμαϊκή αρένα, μια δημοσιογράφος δικάζεται και καταδικάζεται ερήμην, χωρίς καν να έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της, χωρίς καν να έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τη θέση της ή να ζητήσει συγγνώμη, αν έχει κάνει λάθος, κι έτσι βλέπει το σπίτι της να κινδυνεύει να χαθεί από πλειστηριασμό. Κι αν ως εδώ η ιστορία της Γιούλης Σταρίδα… θυμώνει, όσα αποκάλυψε η ίδια για την υπόθεσή της προκαλούν οργή και σε κάνουν να διερωτάσαι εν τέλει τι χώρα είναι αυτή όπου ζούμε…

Η μήνυση και η αγωγή του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην προέδρου της Ενωσης Δικαστών Αχιλλέα Ζήση για δημοσίευμα εναντίον του έγινε κατά της ΝΕΠ που εξέδιδε τότε την εφημερίδα «Espresso», της οποίας ο τότε ιδιοκτήτης Πέτρος Κυριακίδης ήταν και είναι φυγόδικος. Συνεπώς δεν εντοπίστηκε αυτός που έπρεπε να πληρώσει.

Επόμενος «στόχος» ήταν ο τότε διευθυντής της εφημερίδας Χρίστος Μουλίνος, ο οποίος όμως φαίνεται πως δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο στη διάθεσή του. Ως εκ τούτου, το εύκολο θύμα για τον «αρεοπαγίτη» ήταν η Γιούλη Σταρίδα, στην οποία εκδικάστηκε ποσό αποζημίωσης 25.000 ευρώ. Το ποσό αυτό μάλιστα με τα χρόνια, αλλά και τα δικαστικά έξοδα που ζήτησε ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών, έφτασε τα 60.000 ευρώ.

Κι εδώ αρχίζουν τα… αμαρτήματα της δημοσιογράφου. Η Γιούλη Σταρίδα, η οποία μεγαλώνει ένα παιδί μόνη της, δεν έχει καταθέσεις σε offshore λογαριασμούς, ούτε εξοχικά και σπίτια στις Μπαχάμες. Είναι αυτό που λέμε δημοσιογράφος του μεροκάματου, που έκανε το λάθος να εμπιστευτεί αυτό το κράτος, να μην το ληστεύει… όπως άλλοι και να δηλώνει το μόνο περιουσιακό στοιχείο που έχει στη διάθεσή της.

Έτσι, με δεδομένο πως για έναν τίμιο δημοσιογράφο τα 60.000 ευρώ είναι ποσό που δεν μαζεύει ούτε σε δέκα χρόνια, στο τέλος του μήνα η ίδια κινδυνεύει να χάσει το μόνο πράγμα που έχει στην ιδιοκτησία της, ένα σπίτι που της άφησε ο καρκινοπαθής πατέρας της στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και στο οποίο διαμένει η ηλικιωμένη μητέρα της, η οποία πριν από λίγες ημέρες υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης όγκου από την κοιλιακή χώρα.

Κι αν όλα τα παραπάνω είναι εξοργιστικά, η ρητή δήλωσή της πως το συγκεκριμένο δημοσίευμα για το οποίο χάνει το σπίτι της δεν το είχε γράψει καν εκείνη, αλλά το όνομά της είχε μπει από λάθος του ατελιέ, σε κάνει να φωνάζεις πως η Δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα δεν είναι τυφλή, αλλά αόματη και κωφή.

Δυστυχώς ο ανάλγητος πρώην δικαστικός επιμένει να ζητάει 60.000 ευρώ, αλλιώς θα της πάρει το πατρικό της σπίτι! Ντροπή! Για την υπόθεση αναμένεται άμεση επέμβαση της ΕΣΗΕΑ. Ελπίζουμε να είναι η πρέπουσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα