Ο κόσμος είναι φτιαγμένος για τους άνδρες

Οι διεθνείς ηγέτες δεν πραγματοποιούν τις δεσμεύσεις τους απέναντι σε 1,4 δισεκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες για ένα πιο δίκαιο μέλλον, σύμφωνα με μια παγκόσμια κατάταξη που παρουσιάστηκε στην μεγαλύτερη διεθνή διάσκεψη για θέματα ισότητας των φύλων.
Η έρευνα δείχνει ότι η διεθνής κοινότητα απέχει πολύ από το να ικανοποιήσει την προθεσμία του 2030 για την επίτευξη της ισότητας των φύλων και καμία χώρα δεν έχει φθάσει στην τελική ευθεία για την επίτευξη του στόχου.
Περίπου 8.000 αντιπρόσωποι από τουλάχιστον 165 χώρες–από διεθνείς ηγέτες μέχρι ακτιβιστές–συμμετέχουν στη διάσκεψη Women

Deliver στο Βανκούβερ.
Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονται η ιδρύτρια του κινήματος κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης #MeToo, μια Νιγηριανή που είχε απαχθεί από τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ και μια πακιστανή πρωταθλήτρια του σκουός που είχε παρεισφρήσει στους Ταλιμπάν παριστάνοντας το αγόρι.
Ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται φεμινιστής, θα κηρύξει σήμερα(σ.σ. Δευτέρα) την έναρξη της διοργάνωσης που θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες και θα περιλαμβάνει συζητήσεις για πληθώρα θεμάτων–από την κλιματική αλλαγή και τις σεξιστικές διακρίσεις ως την ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας στην πολιτική ζωή.
Το δικαίωμα στην άμβλωση θα είναι επίσης ένα ζήτημα που θα συζητηθεί πολύ εν μέσω της ανησυχίας σχετικά με τους νέους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί από μια σειρά αμερικανικών πολιτειών.
Η Κάτια Ίβερσεν, η πρόεδρος του Women Deliver, δήλωσε ότι ο κόσμος έχει φθάσει σε ένα «σημείο καμπής» στο θέμα της ισότητας των φύλων.
«Υπάρχει ένας άνεμος συντηρητισμού–κάποιες φορές με την μορφή καταιγίδας–ενάντια στα δικαιώματα των γυναικών», είπε η ίδια στο Ίδρυμα Thomson Reuters.
Αλλά η Ίβερσεν διακρίνει μια «τεράστια ορμή» σε θέματα ισότητας των φύλων και καλεί τους πάντες να «κάνουν μεγάλα όνειρα».
Το 2015 οι παγκόσμιοι ηγέτες έκαναν αυτό ακριβώς όταν έθεσαν στο επίκεντρο των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) των Ηνωμένων Εθνών τα κορίτσια και τις γυναίκες υποσχόμενοι ριζικές αλλαγές μέχρι το 2030.
Η νέα κατάταξη αξιολογεί 129 χώρες με βάση δεκάδες στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που αφορούν τις γυναίκες είτε πρόκειται για την υγεία, την παιδεία, την βία ή την εργασία.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα