Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, με… επιρροή Wall Street

Διαφορετικές τάσεις ακολούθησαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Τρίτης (22/10), στο ίδιο… μοτίβο με τη Wall Street.

O S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδό του σε σχεδόν 2 εβδομάδες, ενώ απώλειες άνω του 1,5% κατέγραψε και ο Nikkei.

Αντίθετα, ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στην ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

Η μεικτή συνεδρίαση ακολούθησε την τάση που καταγράφηκε στη Wall Street,

με Dow Jones και S&P 500 να υποχωρούν και μόνο τον Nasdaq να κινείται ανοδικά.

Δύο αξιωματούχοι της Federal Reserve μίλησαν για την τροχιά των επιτοκίων. Ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις, Νιλ Κασκάρι, επεσήμανε την ανθεκτική οικονομία των ΗΠΑ και την ισχυρή αγορά εργασίας, εκτιμώντας ότι η μακροπρόθεσμη τροχιά των επιτοκίων μπορεί να είναι υψηλότερη από ό,τι στο παρελθόν.

Η πρόεδρος της Federal Reserve του Ντάλας, Λόρι Λόγκαν, δήλωσε ότι υποστηρίζει την τρέχουσα κίνηση για μείωση των επιτοκίων, αλλά ότι θα χρειαστεί μια υπομονετική προσέγγιση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 1,60% κλείνοντας στις 38.405,50 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ανέβηκε 0,03% στις 20.490 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 0,34% στις 3.279,10 μονάδες, με τον Shenzhen Component να ανεβαίνει 0,85% στις 10.559,51 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 8.205,70 μονάδες, χάνοντας 1,66%.

#ασιατικές_αγορές #ΑΣΙΑ #Ωκεανία #Αυστραλία #Κίνα #ιαπωνία #Nikkei
Keywords
Αναζητήσεις
meikta-prosima-stis-asiatikes-agores-me-epirroi-wall-street.htm
Τυχαία Θέματα