H επάνοδος της θρυλικής Βugatti Atlantic

16:50 1/3/2019 - Πηγή: In.gr

Η Bugatti Atlantic αποτελεί μια από τις ομορφότερες και πλέον εμβληματικές δημιουργίες του απώτερου παρελθόντος της γαλλικής φίρμας, ανήκοντας παράλληλα στα ιδιαιτέρως ακριβοθώρητα και σπάνια αυτοκίνητα μιας και από το 1936 έως το 1938 κατασκευάστηκαν μόλις τέσσερις.

Από τις συνολικά τέσσερις, έχουν διασωθεί μόνο οι τρεις οι οποίες φυσικά ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές ενώ την τελευταία φορά που μία από τις Atlantic 57 SC δια χειρός Jean Bugatti, άλλαξε χέρια, έφτασε

το τίμημα των 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όσο για την τέταρτη, χάθηκε στη δίνη του χρόνου μια απώλεια την οποία η Bugatti σχεδιάζει να αναπληρώσει με διαφορετικό όμως τρόπο από αυτόν που θα περίμενε κανείς.

Όπως έχει ήδη ενημερώσει η γαλλική φίρμα, η τέταρτη Atlantic 57 SC δεν θα αποτελέσει μια ανακατασκευή στα πρότυπα των άλλων τριών, αλλά ένα νέο μοντέλο σχεδιασμένο με τα τεχνολογικά μέτρα του σήμερα της Bugatti το οποίο ωστόσο θα μείνει πιστό στην εικαστική αρτιότητα των αρχέτυπων.

Επί του παρόντος η Bugatti έχει δημοσιοποιήσει μόνο μερικά teaser από το νέο μοντέλο σύμφωνα με τα οποία η γαλλική φίρμα όντως θα μείνει πιστή στην παράδοση, καθώς η νέα Atlantic αναμένεται να διατηρήσει τη χαρακτηριστική σαν δάκρυ σιλουέτα της ενώ σε αντίθεση με τις σύγχρονες προτάσεις της φίρμας, ο κινητήρας θα τοποθετηθεί στο μπροστινό τμήμα, κινώντας τους πίσω τροχούς. Επικρατέστερος υποψήφιος είναι ο θηριώδης W16 των 8,0 λίτρων που εφοδιάζει την Chiron.

Πλην των teaser και των τμηματικών πληροφοριών, τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της σύγχρονης επανερμηνείας της Atlantic παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό για το οποίο αναμένεται να μάθουμε περισσότερα από την προσεχή έκθεση της Γενεύης στις 5 Μαρτίου.

Πέρα από τις επίσημες πληροφορίες και σε ό,τι αφορά την φημολογία που έχει ήδη δημιουργηθεί γύρω από το νέο μοντέλο, θρυλείται ότι η Bugatti πήρε την απόφαση να αναδημιουργήσει την Atlantic, μετά από σχετική παραγγελία του Ferdinand Piech ο οποίος θα καταβάλλει περίπου 16 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει αυτό το όντως μοναδικό μοντέλο. Επί του παρόντος ωστόσο τίποτα από αυτά δεν έχει επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα