Αντεπίθεση από το Κίνημα Αλλαγής μετά τη… σφαγή στο Πολιτικό Συμβούλιο

06:22 22/4/2019 - Πηγή: In.gr
Το πολιτικό σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί από την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να διεμβολίσει το χώρο της κεντροαριστεράς αλλά και η ανακίνηση της σκανδαλολογίας, μέσω της Novartis, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, δεν δημιουργεί ασφυκτική πίεση στο Κίνημα Αλλαγής αντιθέτως παρουσιάζει ευκαιρίες εκλογικής ανάκαμψης. Η «Προοδευτικική Συμμαχία» δεν συγκινεί. Και η μη διερεύνηση της περιόδου της διακυβέρνησης Καραμανλή, κατά την οποία εκτοξεύτηκε
η φαρμακευτική δαπάνη πείθει, όπως λέγεται, ότι πραγματικός στόχος είναι να πληγεί πολιτικά το Κίνημα Αλλαγής.

Το «ιδιαιτέρως αξιόμαχο» ψηφοδέλτιο που θα παρουσιάσει η Φώφη Γεννηματά καθώς και το κλίμα ανάκαμψης που μεταφέρουν τα στελέχη που περιοδεύουν στην περιφέρεια, έχουν δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες. «Είναι νωρίς να μιλάμε για αριθμούς» δήλωσε στο «Βήμα της Κυριακής» ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης. Ωστόσο, αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο πήχης είναι το διψήφιο ποσοστό. Μάλιστα, στα επιτελεία των υποψηφίων υπάρχει η εκτίμηση ότι ένα ποσοστό πάνω από το 10%, υπό προϋποθέσεις μπορεί να φέρει και μια τρίτη έδρα στο Κίνημα Αλλαγής. Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο, όπως λέγεται, είναι ένα αποτέλεσμα που θα δείχνει ότι η χάραξη της πορείας που θα ακολουθήσει η χώρα δεν θα είναι υπόθεση δύο αλλά τριών κομμάτων. Σε μια τέτοια περίπτωση η Φώφη Γεννηματά θα μπορέσει να σχεδιάσει με μεγαλύτερη άνεση και ευχέρεια τα βήματα προς τις εθνικές εκλογές συμπληρώνοντας και ξαναχτενίζοντας τα ψηφοδέλτια.

Κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας του Κινήματος Αλλαγής θα είναι ««ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, είναι ψήφος αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα». Την καμπάνια θα «τρέξει» η επικοινωνιακή ομάδα υπό τον Σταμάτη Μαλέλη, που θα δώσει, μεταξύ άλλων, έμφαση στην κριτική και στις ευρωπαϊκές οικογένειες στις οποίες ανήκουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο Λαϊκό Κόμμα και τα αποτελέσματα των συντηρητικών πολιτικών του και στην ανυπαρξία του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρωομάδας που ανήκει, και η οποία δεν έχει αποφασίσει ακόμα ούτε τον υποψήφιο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα στηρίξει.

«Σφαγή» της μειοψηφίας στο Πολιτικό Συμβούλιο

Το Σάββατο ολοκληρώθηκε και η οργανωτική ενοποίηση του κόμματος με την εκλογή του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου. Γραμματέας, με ποσοστό περί το 62%, εξελέγη ο Μανώλης Χριστοδουλάκης. Δεν ήταν πάντως λίγα τα στελέχη που παρατηρούσαν ότι ο αριθμός των 102 λευκών ψηφοδελτίων «δεν δικαιολογείται» από την μέχρι σήμερα παρουσία του κ. Χριστοδουλάκη στη θέση του γραμματέα του κόμματος και, σε κάθε περίπτωση, «είναι υπερβολικός» και «σχετίζεται με το κακό κλίμα που υπήρχε πριν από τις ψηφοφορίες». Είχε προηγηθεί, ένα έντονο παρασκήνιο με την πλευρά Ανδρουλάκη να μην αποδέχεται «συνθετική» πρόταση για εκλογή Πολιτικού Συμβουλίου, με συμφωνημένη λίστα και ποσοστό σταυροδοσίας 100%, κάτι που επί της ουσίας σήμαινε διορισμό του οργάνου. Τέτοιο ποσοστό σταυροδοσίας για εκλογή οργάνων, όπως λέγεται, δεν ζητήθηκε και δεν υπήρξε ποτέ, από το 1974.

Η πλευρά της πλειοψηφίας είχε προειδοποιήσει ότι αν δεν γίνει αποδεκτή η συμφωνία και αν ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν ήταν υποψήφιος για το Πολιτικό Συμβούλιο, τότε θα κατέβαζε μια λίστα 21 δικών της υποψηφίων τους οποίους θα εξέλεγε όλους. Αυτό και έγινε. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν ήταν υποψήφιος και στην ψηφοφορία για το Πολιτικό Συμβούλιο που ακολούθησε από τους έξι υποψηφίους της πλευράς του εξελέγη, προφανώς για να σωθούν τα προσχήματα, μόνο ο Ανδρέας Σπυρόπουλος. Στα θετικά της ψηφοφορίας για το Πολιτικό Συμβούλιο, εκτιμάται ότι είναι η πρωτιά του Γιώργου Καμίνη αλλά και η εκλογή προσώπων όπως ο Θόδωρος Μαργαρίτης, ο Γιάννης Μειμάρογλου, ο Γιώργος Μπουλμπσάκος που κινούνται στον εκτός ΠαΣοΚ, προοδευτικό χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντεπίθεση, Κίνημα Αλλαγής, Πολιτικό Συμβούλιο,antepithesi, kinima allagis, politiko symvoulio