ΕΕ : Επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα μετά την πυρκαγιά στη Μόρια

14:33 14/9/2020 - Πηγή: In.gr

Το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Ο κ. Σχοινάς ενημέρωσε παράλληλα, τον Σαρλ Μισέλ, για το ταξίδι του στη Λέσβο.

Όπως ανέφερε σε «τουίτ» του ο κ. Σχοινάς «είμαι χαρούμενος που συναντώ τον Σαρλ Μισέλ (στην περίφημη ταράτσα των συμφωνιών) για να τον ενημερώσω για το ταξίδι μου στη Λέσβο και για να συζητήσουμε για το Νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο καθώς και για άλλα θέματα του χαρτοφυλακίου. Είναι ώρα για μια κοινή ευρωπαϊκή

μεταναστευτική πολιτική».

Glad to have been able to meet @CharlesMichel (on the notorious deal-making terrace…) to debrief him on my trip to #Lesvos and discuss the New Pact on #Migration and Asylum as well as other portfolio issues. Time to rally around a common #MigrationEU policy. pic.twitter.com/UYrMfziNEe

— Margaritis Schinas (@MargSchinas) September 14, 2020

Επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα μετά την πυρκαγιά στη Μόρια

Στο μεταξύ, σε άμεση απάντηση στο αίτημα της Ελλάδας για επιπλέον βοήθεια μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ μετά την πυρκαγιά στη Μόρια, η Δανία, η Αυστρία, η Φινλανδία, η Σουηδία και η Γερμανία έχουν προσφέρει εκατοντάδες σκηνές, κουβέρτες, κιτ για το χειμώνα και υπνόσακους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λένερσιτς, δήλωσε ότι «η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα και τους πρόσφυγες που πλήττονται. Ευχαριστώ όλες τις χώρες που στέλνουν βοήθεια και θέτουν σε εφαρμογή την αλληλεγγύη της ΕΕ».

Η νέα υποστήριξη έρχεται μετά από αυτή που εστάλη από την Πολωνία, την Αυστρία, την Τσεχία, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Γαλλία από τον Απρίλιο, η οποία περιλαμβάνει μονάδες στέγασης, υπνόσακους, στρώματα, κουβέρτες, σεντόνια, είδη μπάνιου, τέσσερα ιατρικά εμπορευματοκιβώτια και έναν ιατρικό σταθμό.

Επιπλέον, απαντώντας σε προηγούμενο αίτημα για βοήθεια από την ΕΕ στις αρχές Μαρτίου, 17 μέλη και συμμετέχοντα κράτη προσέφεραν περισσότερα από 90.000 είδη στην Ελλάδα μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ.

Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται σε τακτική επαφή με τις ελληνικές αρχές για να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και διευκολύνει την παροχή βοήθειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα