Γεννηματά : Αρχιτέκτονας του πολιτικού και κοινοβουλευτικού ευτελισμού ο Τσίπρας

12:57 13/2/2019 - Πηγή: In.gr

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να επενδύσει στο μόνο που του έμεινε, στον διχασμό» τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη Συνταγματική αναθεώρηση.

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επένδυσαν στην αναθεώρηση για να αντλήσουν κομματικά οφέλη θολώνοντας

το μήνυμα που πρέπει να έχει η αναθεώρηση, τη συναίνεση. «Η αναθεώρηση πνίγηκε στο μύλο της κομματικής διαπάλης. Χάθηκε μία σημαντική ευκαιρία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων για να μπει – όπως είπε – ένα τέλος στη σημερινή υποκριτική κατάσταση της λειτουργίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε γκρίζα ζώνη και για να σταματήσει το φαινόμενο να φεύγουν ελληνόπουλα στο εξωτερικό για να σπουδάσουν.

Ζητήσαμε να αναθεωρηθεί το status για τη βουλευτική ασυλία είπε η κ. Γεννηματά ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο επίμαχο άρθρο 32 περί εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Διαφωνούμε με τον λαϊκισμό της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό που αλλοιώνει τη μορφή του πολιτεύματος. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτό το ζήτημα. Το περιεχόμενο αυτής της θα πρέπει να καθοριστεί από την πλειοψηφία των 2/3 της επόμενης Βουλής».

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε ακόμη ότι «δυστυχώς σήμερα η συζήτηση διεξάγεται σε μια Βουλή που βιώνει καταστάσεις παρακμής και εκφυλισμού. Μια Βουλή με θεσμικές ακροβασίες. Μια βουλή των πρόθυμων και των βολικών συμπληρωμάτων. Με μια πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ με υπολείμματα της ακροδεξιάς και τους γνωστούς γυρολόγους. Εικόνα που προκαλεί αποστροφή στους πολίτες και ευνοεί μόνο την ακροδεξιά».

Και είστε εσείς προσωπικά κ. Τσίπρα, πρόσθεσε, ο αρχιτέκτονας αυτού του πολιτικού και κοινοβουλευτικού ευτελισμού.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ακόμη τις προτάσεις που έκανε το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνοντας μεταξύ άλλων.

Το άρθρο 16 πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την ίδρυση μη κρατικών -μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ «για να μη συνεχίζουμε να χάνουμε ανθρώπινο δυναμικό», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας παράλληλα ότι το Κίνημα Αλλαγής επιθυμεί ισχυρά και εξωστρεφή δημόσια πανεπιστήμια.

– Τη διατύπωση διάταξης για τον σεβασμό και τη προστασία κάθε ατομικής διάκρισης και προσανατολισμού.

– Την καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για να σταματήσουν οι επιδοματικές πολιτικές και να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος.

– Τη διατύπωση ερμηνευτικής δήλωσης ότι η ρύθμιση για επικρατούσα θρησκεία δεν επιδρά στη έκφραση της θρησκευτικής ελευθερίας.

– Την κατοχύρωση της αυτοτέλειας τον ΟΤΑ.

«Στεκόμαστε, λοιπόν, απέναντι στο συνταγματικό λαϊκισμό», ανέφερε η κ. Γεννηματά και προσέθεσε: «Απέναντι στις πρόχειρες λύσεις. Στις τοξικές συνταγές. Στον ανέξοδο ακτιβισμό. Σε κάθε εξω-θεσμική παρέμβαση που ρίχνει νερό στο μύλο των ακραίων αντι-δημοκρατικών στοιχείων.

Με τις προτάσεις μας ανακόπτουμε την υποβάθμιση του κύρους των θεσμών, αξιώνουμε την εμπέδωση του Κράτους Δικαίου, διεκδικούμε την ανοικοδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, στοχεύουμε στην εμπέδωση της πολιτικής σταθερότητας, διαφυλάσσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, σχεδιάζουμε μια ισχυρή Ελλάδα της γνώσης και της έρευνας».

Θέλουμε, κατέληξε η κ. Γεννηματά «ένα νέο Κράτος, αποκεντρωμένο, σύγχρονο, εξωστρεφές. Κόντρα σε όσους ναρκοθετούν την πορεία μας προς το αύριο, θα επιμείνουμε στο δρόμο της προόδου και της αλλαγής».

Keywords
Τυχαία Θέματα