Κέιτ Μπλάνσετ: Η νέα πρόεδρος στο Φεστιβάλ Βενετίας 2020

09:22 17/1/2020 - Πηγή: In.gr

Η διάσημη σταρ του Χόλιγουντ Κέιτ Μπλάνσετ θα είναι φέτος η πρόεδρος της επιτροπής στη Μόστρα της Βενετίας, του διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ του οποίου η 77η διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

View this post on Instagram

Happy New Year

A post shared by Kаte Blanchett (@kate__blanchett) on Jan 1, 2020 at 9:30am PST

Η απόφαση να οριστεί
η ηθοποιός και παραγωγός Κέιτ Μπλάνσετ επικεφαλής της κριτικής επιτροπής λήφθηκε στις 10 Ιανουαρίου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Μπιενάλε της Βενετίας, της οποίας η Μόστρα είναι μια οντότητα, εξηγούν οι διοργανωτές σε ανακοίνωση.

«Κάθε χρόνο περιμένω την επιλογή της Βενετίας και κάθε χρόνο είναι απρόβλεπτη και εξαιρετική», δήλωσε η 50χρονη Κέιτ Μπλάνσετ.

«Η Βενετία είναι ένα από τα πιο γοητευτικά κινηματογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο, μια γιορτή αυτού του προκλητικού και προτρεπτικού μέσου που είναι ο κινηματογράφος σε κάθε μορφή του».

Για τον Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Μόστρα, θα είναι μεγάλη χαρά να ξανασυναντήσει την Κέιτ Μπλάνσετ στη Βενετία ως πρόεδρο της κριτικής επιτροπής «μετά το θερμό του χειροκρότημα για την υπέροχη ερμηνεία της ως Ελισάβετ στην ταινία «Elizabeth: Η χρυσή εποχή» του Ινδού Σεκάρ Καπούρ και ως Μπομπ Ντίλαν στην ταινία «I’ m not there» (Δεν Είμαι Εδώ) του Αμερικανού Τοντ Χέινς.

Άλλωστε ο ρόλος αυτός με τον οποίο η Μπλάνσετ μεταμορφώνει τον Ντίλαν σε ερμαφρόδιτο δανδή, τής χάρισε το Coupe Volpi, το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στη Μόστρα το 2007.

Στην πρώτη γραμμή της μάχης των γυναικών κατά των σεξουαλικών βιαιοτήτων στον κινηματογράφο, κυρίως μετά το σκάνδαλο Γουάινστιν, η Κέιτ Μπλάνσετ είχε μεταφέρει τη διαμαρτυρία στο 71ο φεστιβάλ των Καννών το 2018, χρονιά κατά την οποία ήταν επίσης πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.

Τότε, η ηθοποιός ήταν μια από τις 82 γυναίκες της 7ης Τέχνης που είχαν ανεβεί τα διάσημα σκαλιά του Palais des Festivals διαδηλώνοντας σιωπηρά υπέρ της ισότητας και κατά της σεξουαλικής βίας.

Ο αριθμός 82 αντιπροσώπευε τις μόλις 82 ταινίες σκηνοθετημένες από γυναίκες που είχαν περιληφθεί στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ στα έως τότε 71 χρόνια του θεσμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα