Κοροναϊός : Τι συμβαίνει και η Τουρκία έχει τόσα λίγα κρούσματα

13:39 17/3/2020 - Πηγή: In.gr

Αρκετά ερωτηματικά πλανώνται πάνω από την Τουρκία αναφορικά με τα πραγματικά κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα, όσο και για τους θανάτους.

Τη στιγμή που ολόκληρος ο πλανήτης μαστίζεται από τον θανατηφόρο ιό και χώρες πολύ μικρότερες από την Τουρκία έχουν εκατοντάδες κρούσματα και νεκρούς, η Άγκυρα κάνει επισήμως λόγο για 47 κρούσματα και κανέναν θάνατο.

Πρόκειται για αριθμούς που θα κινούσαν την περιέργεια κάποιου, δεδομένου ότι μιλάμε για μια χώρα με 82 εκατομμύρια ανθρώπους, ακόμα και αν δεν αναφερόμασταν στην Τουρκία, η οποία είναι

γνωστή για τις… τακτικές του Ερντογάν.

Η Τουρκία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα στις 11 Μαρτίου, ενώ ο κοροναϊός είχε ήδη σαρώσει κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ήδη οι φωνές κάνουν λόγο για χιλιάδες κρούσματα και εκατοντάδες νεκρούς, ωστόσο αυτό είναι κάτι που ίσως δεν μάθουμε ποτέ.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια περίεργη περίοδο για τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βλέπει τη δημοτικότητά του να κατρακυλά, εξαιτίας του προσφυγικού, αλλά και της οικονομίας.

Ο «σουλτάνος» έχει ήδη πολλά ανοιχτά μέτωπα, και το τελευταίο πράγμα που θα επιθυμούσε είναι νεκροί από τον κοροναϊό.

Πώς όμως καταφέρνει να κρύψει τα κρούσματα κοροναϊού ο Ερντογάν;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ahval, το πρώτο που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά είναι το ίδιο το τεστ.

Όπως αναφέρει, το δημοσίευμα το οποίο βασίζεται στον Δρ. Ergin Kocyildirim, καρδιοχειρουργό και επίκουρο καθηγητή στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ στις ΗΠΑ, πρόκειται για ένα τεστ που παρασκευάζεται στην Τουρκία και αποτελεί το γρηγορότερα από όσα άλλα τεστ υπάρχουν στον κόσμο. Μάλιστα, το τουρκικό υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι είναι το πλέον αξιόπιστο με ποσοστό 99,6%.

Το δεύτερο ερώτημα, είναι γιατί χρειάζεται όλα τα τεστ από όλα τα νοσοκομεία της χώρας αποστέλλονται σε ένα συγκεκριμένο νοσοκομείο της Άγκυρας, όπου γίνεται η επεξεργασία τους. Έτσι, σύμφωνα με γιατρούς που μίλησαν στην Ahval, σε περίπτωση που είναι αρνητικό το τεστ, δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα να αποδείξει κάποιος αν είναι όντως αρνητικό το τεστ.

Ένας ακόμα γιατρός, ο οποίος δεν κατονομάζεται, εκφράζει ένα ερώτημα που εγείρει πάμπολλες υποψίες. Αυτό είναι το κατά πόσο τα τεστ που πραγματοποιούνται γίνονται για κοροναϊό ή για κάποια άλλη ασθένεια.

Ένα ενδεικτικό παράδειγμα είναι ότι η πνευμονία που θα οφείλεται στην κοροναϊό, θα μπορούσε να καταγραφεί ως περιστατικό απλής πνευμονίας. Με την ίδια λογική, σε περίπτωση θανάτου από τον κοροναϊό, η αιτία θανάτους θα είναι… πνευμονία.

Keywords
Τυχαία Θέματα