Κοροναϊός: Τέσσερα νέα στοιχεία που αλλάζουν τα δεδομένα
Οι ερευνητές σε όλο τον κόσμο εργάζονται πολύ σκληρά για να κατανοήσουν, να θεραπεύσουν και να αποτρέψουν τον νέο κοροναϊό.
Τα μέτρα ελέγχου της μόλυνσης λειτουργούνΕρευνητές στο Χονγκ Κονγκ έχουν αξιολογήσει τον αντίκτυπο που είχε το ξέσπασμα σε 43 δημόσια νοσοκομεία εκεί.
Οι αριθμοί είναι ενθαρρυντικοί: Στις πρώτες 6 εβδομάδες από την έναρξη της επιδημίας, 413 εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ασχολήθηκαν με 42 επιβεβαιωμένα περιστατικά με νόσο COVID-19. Από
Ως αποτέλεσμα της εφαρμογής βέλτιστων πρακτικών για τον έλεγχο των λοιμώξεων (καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας), κανένας από το προσωπικό της υγειονομικής περίθαλψης δεν κόλλησε τον κοροναϊό κατά την περίοδο της μελέτης. Επιπλέον, δεν εμφανίστηκαν λοιμώξεις που να είχαν αποκτηθεί από κάποιο νοσοκομείο.
Ο δρ. Vincent C.C. Ο Cheng, από το Τμήμα Μικροβιολογίας στο Νοσοκομείο Queen Mary στο Χονγκ Κονγκ, και οι συνάδελφοί του καταλήγουν:
«Τα κατάλληλα μέτρα ελέγχου των λοιμώξεων από τα νοσοκομεία μπορούν να αποτρέψουν τη μετάδοση του κοροαοϊού, που συνδέεται με την υγειονομική περίθαλψη […] Η επαγρύπνηση στην καλή πρακτική υγιεινής των χεριών, η χρήση χειρουργικών μασκών στο νοσοκομείο και η κατάλληλη χρήση ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού στην περίθαλψη ασθενών […] αποτελούν βασικά μέτρα ελέγχου της λοίμωξης για την αποτροπή της νοσοκομειακής μετάδοσης του ιού”.
Αν κάποιος περάσει τη νόσο COVID-19 έχει καλές πιθανότητες να αναπτύξει αντισώματα και να προστατευθεί από νέα μόλυνσηΜια μελέτη σε τέσσερις πιθήκους μακάκους έδειξε, ότι αν κάποιος προσβληθεί από τον ιό SARS-CoV-2, τότε προστατεύεται σημαντικά από μελλοντικές επιμολύνσεις.
Οι επιστήμονες μόλυναν εκ νέου με τον κοροναϊό δύο από τους τέσσερις πιθήκους 28 ημέρες μετά την αρχική τους μόλυνση.
Το σύνολο «96 ρινοφαρυγγικών και πρωκτικών επιχρισμάτων είχε αρνητικό αποτέλεσμα μετά την επανεμφάνιση του SARS-CoV-2», αναφέρουν οι ερευνητές.
«Τα αποτελέσματα μας έδειξαν ότι η κύρια μόλυνση από τον ιό SARS-CoV-2 θα μπορούσε να λειτουργήσει προστατευτικά από πιθανές μελλοντικές επαν-εκθέσεις στον ιό. Αυτό έχει ζωτικές επιπτώσεις στον σχεδιασμό των εμβολίων και στην πρόγνωση των ασθενειών από τον SARS-CoV-2», καταλήγουν οι συντάκτες της μελέτης.
Οι εν εξελίξει δοκιμές για εμβόλια είναι πολλέςΜια δοκιμή πραγματοποιείται ήδη σε ανθρώπους για ένα πιθανό εμβόλιο για τον ιό SARS-CoV-2. Τα αμερικανικά Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) χρηματοδότησαν την εν λόγω δοκιμή, η οποία διεξάγεται στο Ινστιτούτο Έρευνας Υγείας του Kaiser Permanente στο Σιάτλ.
Στη δοκιμή, 45 υγιείς εθελοντές θα λάβουν ένα εμβόλιο που περιέχει τμήμα γενετικού κώδικα του ίδιου του ιού SARS-CoV-2. Καθώς το εμβόλιο δεν περιέχει τον πραγματικό ιό SARS-CoV-2, οι συμμετέχοντες δεν θα νοσήσουν με COVID-19.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στις ΗΠΑ προειδοποιούν ότι μπορεί να χρειαστούν 12-18 μήνες προτού το εμβόλιο φτάσει στην αγορά και εξηγούν, ότι ο κύριος σκοπός αυτής της τρέχουσας δοκιμής είναι να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες.
Ωστόσο, πολλές άλλες προσπάθειες βρίσκονται σε εξέλιξη για την παραγωγή νέων εμβολίων και έχουμε βάσιμους λόγους να είμαστε αισιόδοξοι.
Το ανοσοποιητικό μας σύστημα θα μπορούσε να νικήσει τον SARS-CoV-2
Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Medicine, τεκμηριώνει την περίπτωση μιας ασθενούς με COVID-19, η οποία ξεπέρασε τη νόσο μέσα σε λίγες μέρες.
Η ασθενής ήταν μια 47χρονη γυναίκα που είχε προσβληθεί από τον ιό στην πόλη Wuhan της Κίνας και οι ερευνητές εξέτασαν την ανοσολογική της αντίδραση στην προσπάθειά τους να κατανοήσουν την ανάκαμψή της.
Η καθηγήτρια Katherine Kedzierska, επικεφαλής του Εργαστηρίου Ανθρώπινων Τ-λεμφοκυττάρων στο Τμήμα Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας στο Ινστιτούτο Doherty της Μελβούρνης της Αυστραλίας, και οι συνεργάτες της, διαπίστωσαν αύξηση των ανοσοσφαιρινών (ο πιο συνηθισμένος τύπος αντισωμάτων) στα δείγματα αίματος της γυναίκας.
Σύμφωνα με το Iatropedia.gr, oι επιστήμονες βρήκαν επίσης έναν μεγάλο αριθμό βασικών κυττάρων ανοσίας, όπως τα εξειδικευμένα βοηθητικά Τ κύτταρα, τα Τ-λεμφοκύτταρα και τα Β κύτταρα, με το πέρας 7-9 ημερών μετά την έναρξη των συμπτωμάτων του νέου κοροναϊού.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κοροναϊός: Δύο νέα συμπτώματα – πιθανές ενδείξεις μόλυνσης από τον ιό
- Θέλουμε να σας πούμε πρώτοι την ευχάριστη είδηση
- Ο κορονοϊός απειλεί τους φούρνους της Θεσσαλονίκης
- Τσιόδρας: «Δείχνει να έχει βάλει φρένο»
- Η Ιταλία διακρίνει ένα «φως στο τούνελ» - Τα αισιόδοξα στοιχεία
- Τι πρέπει να προσέχουν οι ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα
- Συγκλονιστική μαρτυρία : Παλεύω εδώ και 17 ημέρες με τον κοροναϊό
- Συνελήφθη ιδιοκτήτης καφενείου – Πρόστιμο στους πελάτες
- Κορωνοϊος: Βρέθηκε πως το αντιγριπικό φάρμακο Avigan (Favipiravir) φαίνεται να βοηθάει!
- Στο ‘’σφυρί’’ το παλάτι που έκανε διακοπές στις Μπαχάμες η Τζάκι Ωνάση
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις In.gr
- Κοροναϊός: Δύο νέα συμπτώματα – πιθανές ενδείξεις μόλυνσης από τον ιό
- Συγκλονιστική μαρτυρία : Παλεύω εδώ και 17 ημέρες με τον κοροναϊό
- Ο Πιτίνο αποθεώνει Μητσοτάκη
- Θεσσαλονίκη: Καταγγελία κατά του Δήμου για συνωστισμό 250 εργαζομένων
- Κοροναϊός : Τι αλλάζει στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων
- Κοροναϊός: Τέσσερα νέα στοιχεία που αλλάζουν τα δεδομένα
- Κοροναϊός : Είναι αλήθεια ότι «ηττήθηκε» στην Κίνα ή μήπως όχι;
- Απαγόρευση κυκλοφορίας : Νέες οδηγίες για όλους – Δείτε ποιες μετακινήσεις επιτρέπονται
- Αυτά είναι τα τρία πιο σπάνια ζώδια
- Κοροναϊός: Φως στο τούνελ διακρίνει η Ιταλία – Τα αισιόδοξα στοιχεία
- Τελευταία Νέα In.gr
- Κοροναϊός: Τέσσερα νέα στοιχεία που αλλάζουν τα δεδομένα
- Αυτά είναι τα τρία πιο σπάνια ζώδια
- Ποια ζώδια ευνοούνται από τη νέα Σελήνη στον Κριό;
- Δημόσια συγγνώμη από την Μαίρη Μηλιαρέση για την επίμαχη διαφήμιση με τις μάσκες
- Κοροναϊός : Τι αλλάζει στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων
- Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι να αγοράσετε για να μείνετε σπίτι
- Καβγάς σε όνειρο – Τι σημαίνει αν είδες στο όνειρό σου καβγά
- Tα 10 βασικά χαρακτηριστικά που έχει ένας Κριός
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Συντάξεις Απριλίου 2020: Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής για κάθε ταμείο
- Κορωνοϊός: Γιατί η Ρωσία έχει λιγότερα κρούσματα από το Λουξεμβούργο
- Δεύτερος θάνατος από τον κορωνοϊό στην Ταϊλάνδη
- Κορωνοϊός: Σε απομόνωση όλοι οι ξένοι τουρίστες στην Κούβα
- «Καρφιά» των γερμανικών ΜΜΕ για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού
- Κορωνοϊός: Δεύτερος θάνατος στην Ταϊλάνδη
- Απαγόρευση κυκλοφορίας - forma.gov.gr: Ποιες μετακινήσεις επιτρέπονται