Λάμπρος Κωνσταντάρας: Σπάνια φωτογραφία και βίντεο από την ζωή του

23:02 10/6/2020 - Πηγή: In.gr
Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, σε ηλικία 26 ετών, σχεδόν αγνώριστος σε μια σπάνια φωτογραφία και ένα βίντεο από την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση.

View this post on Instagram

Δίπλα στο τζάκι, ο, τι καλύτερο για τον χειμώνα! Ζακέτα να βάλετε ρεμάλια #lamproskonstantaras

A post shared by Lampros Konstantaras Actor (@lamproskonstantarasofficial) on Jan 7, 2020 at 1:17pm PST

Μία φωτογραφία από την πρώτη

κινηματογραφική εμφάνιση του ηθοποιού, Λάμπρου Κωνσταντάρα, σε ηλικία 26 ετών, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο instagram, ο συλλέκτης Άρης Λουπάσης.

View this post on Instagram

Ερωτευμένακια; Παρτε ενα λουλούδι ρε στις γυναικες σας #agiosvalentinos

A post shared by Lampros Konstantaras Actor (@lamproskonstantarasofficial) on Feb 14, 2020 at 6:42am PST

Η φωτογραφία από την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στην πρώτη κιν/φική του εμφάνιση στην Ελλάδα το 1939 σε ηλικία είκοσι έξι ετών, στην ταινία «Το τραγούδι του χωρισμού». Μια κλασική πλέον ταινία καθώς αποτελεί την πρώτη ομιλούσα με σύγχρονο ήχο στην ιστορία του ελληνικού κιν/φου και την πρώτη και τελευταία σκηνοθετική απόπειρα του Φίνου ο οποίος τέσσερα χρόνια αργότερα θα ιδρύσει την δική του εταιρεία αλλάζοντας θεαματικά τα δεδομένα της μεγάλης οθόνης. Η ταινία σε παραγωγή Σκούρας Φίλμ κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο του ’40, με τα γυρίσματα να γίνονται το ’39 σε ένα υπερσύγχρονο για την εποχή στούντιο στο Καλαμάκι όπου ο Φίνος αναλαμβάνει όλη την τεχνική επεξεργασία και το οποίο καταστρεφέται στα χρόνια της Κατοχής.

View this post on Instagram

Άκουσα καλα; Ο Βενιζέλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας; #katikourasmenapalikaria #lamproskonstantaras

A post shared by Lampros Konstantaras Actor (@lamproskonstantarasofficial) on Jan 11, 2020 at 6:28am PST

Παρά το γεγονός ότι δεν κάνει την αναμενόμενη εισπρακτική επιτυχία, παραμένει ωστόσο ιστορική και για πολλά χρόνια θεωρείται χαμένη λόγω πολέμου μέχρι που μια φθαρμένη κόπια θα ανακαλυφθεί στην Αίγυπτο και θα αποκατασταθεί από την Ταινιοθήκη της Ελλάδας το ’94.

Ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός θα δώσει μέσα από την ερμηνεία του ευρωπαικό αέρα στην ταινία καθώς ένα χρόνο πριν το ’38, επιστρέφει από το Παρίσι μετά από επτάχρονη παραμονή στην Γαλλική πρωτεύουσα. Εκεί με αρχικό στόχο να σπουδάσει χρυσοχοία για να συνεχίσει την παράδοση της οικογένειας, θα ασχοληθεί ως μοντέλο και αργότερα θα σπουδάσει υποκριτική όπου θα σημειώσει αξιόλογη πορεία στις θεατρικές σκηνές του Παρισιού και τον γαλλικό κιν/φο με το όνομα Κωνστάν Νταράς.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το ’38 για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, θα εμφανιστεί στην συνέχεια με μεγάλη επιτυχία στις Αθηναϊκές σκηνές, με τον πόλεμο του ’40 να διακόπτει την καριέρα του όπου στην πρώτη γραμμή ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός θα πολεμήσει με όλη του την ψυχή. Η καριέρα που θα ακολουθήσει για τα επόμενα σαράντα χρόνια είναι πλέον γνωστή γεμάτη δόξα και αμέτρητες επιτυχίες στο πανί και την σκηνή, αποκτώντας την δική του σημαντική θέση στους κορυφαίους Έλληνες κωμικούς που συνεχίζουν μέχρι σήμερα να λατρεύονται με τρόπο ξεχωριστό», γράφει στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Δείτε εδώ την φωτογραφία

View this post on Instagram

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στην πρώτη κιν/φική του εμφάνιση στην Ελλάδα το 1939 σε ηλικία είκοσι έξι ετών, στην ταινία "Το τραγούδι του χωρισμού". Μια κλασική πλέον ταινία καθώς αποτελεί την πρώτη ομιλούσα με σύγχρονο ήχο στην ιστορία του ελληνικού κιν/φου και την πρώτη και τελευταία σκηνοθετική απόπειρα του Φίνου ο οποίος τέσσερα χρόνια αργότερα θα ιδρύσει την δική του εταιρεία αλλάζοντας θεαματικά τα δεδομένα της μεγάλης οθόνης. Η ταινία σε παραγωγή Σκούρας Φίλμ κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο του '40, με τα γυρίσματα να γίνονται το '39 σε ένα υπερσύγχρονο για την εποχή στούντιο στο Καλαμάκι όπου ο Φίνος αναλαμβάνει όλη την τεχνική επεξεργασία και το οποίο καταστρεφέται στα χρόνια της Κατοχής. Παρά το γεγονός ότι δεν κάνει την αναμενόμενη εισπρακτική επιτυχία, παραμένει ωστόσο ιστορική και για πολλά χρόνια θεωρείται χαμένη λόγω πολέμου μέχρι που μια φθαρμένη κόπια θα ανακαλυφθεί στην Αίγυπτο και θα αποκατασταθεί από την Ταινιοθήκη της Ελλάδας το '94. Ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός θα δώσει μέσα από την ερμηνεία του ευρωπαικό αέρα στην ταινία καθώς ένα χρόνο πριν το '38, επιστρέφει από το Παρίσι μετά από επτάχρονη παραμονή στην Γαλλική πρωτεύουσα. Εκεί με αρχικό στόχο να σπουδάσει χρυσοχοία για να συνεχίσει την παράδοση της οικογένειας, θα ασχοληθεί ως μοντέλο και αργότερα θα σπουδάσει υποκριτική όπου θα σημειώσει αξιόλογη πορεία στις θεατρικές σκηνές του Παρισιού και τον γαλλικό κιν/φο με το όνομα Κωνστάν Νταράς. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το '38 για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, θα εμφανιστεί στην συνέχεια με μεγάλη επιτυχία στις Αθηναϊκές σκηνές, με τον πόλεμο του '40 να διακόπτει την καριέρα του όπου στην πρώτη γραμμή ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός θα πολεμήσει με όλη του την ψυχή. Η καριέρα που θα ακολουθήσει για τα επόμενα σαράντα χρόνια είναι πλέον γνωστή γεμάτη δόξα και αμέτρητες επιτυχίες στο πανί και την σκηνή, αποκτώντας την δική του σημαντική θέση στους κορυφαίους Έλληνες κωμικούς που συνεχίζουν μέχρι σήμερα να λατρεύονται με τρόπο ξεχωριστό.#arisloupasis#greekactors#greekcinema#greektheater#greeklegends#vintagegreece#vintagemovies#oldactors

A post shared by Aris Loupasis (@arisloupasis) on Jun 5, 2020 at 12:37am PDT

View this post on Instagram

★ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΝΟΣ ★ Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για την Φίνος Φιλμ, αφού συμπληρώνονται 80 χρόνια από την πρώτη ταινία του ιδρυτή της, Φιλοποίμενα Φίνου, «Το Τραγούδι του Χωρισμού». Πρόκειται για την πρώτη σύγχρονη ομιλούσα ελληνική ταινία, της οποίας ολόκληρη η επεξεργασία έγινε σε ελληνικά εργαστήρια. Ο Φίνος, εκτός από υπεύθυνος όλης της τεχνικής επεξεργασίας της ταινίας, υπογράφει για πρώτη και τελευταία φορά και ως σκηνοθέτης, με το σενάριο του Δημήτρη Μπόγρη και παραγωγή της «Σκούρας Φιλμ». Πρωταγωνιστεί ο – νεότατος τότε – Λάμπρος Κωνσταντάρας, @lamproskonstantarasofficial μαζί με την Λήδα Μιράντα και τον Αλέκο Λειβαδίτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία ήταν χαμένη μέχρι το 1994, όπου βρέθηκε μια φθαρμένη κόπια της στην Αίγυπτο και αποκαταστάθηκε από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Η ‘Α προβολή της ταινίας «Το Τραγούδι του Χωρισμού» πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 15 Απριλίου του 1940. #80years #finos

A post shared by Lampros Konstantaras (@lamproskonstantaras) on Apr 15, 2020 at 3:08pm PDT

Keywords
Τυχαία Θέματα