Με ή χωρίς έξαρση του κοροναϊού οι πρόσφυγες παραμένουν σε κόλαση
Την προσωπική τους κόλαση συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στα νησιά και τις δομές, που σε συνδυασμό μαζί με την πανδημία του κοροναϊού ζώντας υπό απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης σε υπερπληθή χώρους, μοιάζει να μην τελειώνει ποτέ.
Η κατάσταση φαίνεται να έχει φτάσει στο απροχώρητο ενώ τα προβλήματα στα καμπς και ο εφιάλτης συνεχίζονται, με πρόσφατο παράδειγμα τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε πριν δύο βράδια έξω από το ΚΥΤ Σάμου προκαλώντας σοβαρές ζημιές, αφήνοντας αρκετούς πρόσφυγες «άστεγους».
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Μετανάστευσης προσπαθεί να ρίξει το μπαλάκι ευθυνών
Παράλληλα, καταγγελίες για ρατσιστικές συμπεριφορές και λήψεις αποφάσεων με αφορμή τα 150 κρούσματα στο Κρανίδι, βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας, με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να αναφέρουν πως η 6η Υγειονομική Περιφέρεια εξαίρεσε εφημερίες του Κέντρου Κρανιδίου τους γιατρούς του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σπετσών.
Η ΑΡΣΙΣ, από πλευράς της, κάνει λόγο αριθμό – ρεκόρ κράτησης των ασυνόδευτων προσφύγων και μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι εν μέσω της πανδημίας.
Επιμένουν στις κλειστές δομέςΣτη Σάμο, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΚΥΤ και συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς του νησιού στο ΚΥΤ, μετέβη την Τρίτη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.
Σε δηλώσεις του ο κ. Μηταράκης παραδέχτηκε ότι «η κατάσταση στη Σάμο είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Η ανοικτή δομή στο Βαθύ πρέπει να κλείσει άμεσα, εντός της χρονιάς, και να μεταφερθούν οι διαμένοντες μετά από μία πολύ ουσιαστική αποσυμφόρηση, σε κλειστή ελεγχόμενη δομή στου Ζερβού. Ευχαριστώ το δημοτικό συμβούλιο της Ανατολικής Σάμου για τη στήριξη του για αυτή τη προσπάθεια».
Παράλληλα, ο ίδιος έστειλε μήνυμα πως δεν είναι ανεκτά οποιαδήποτε έκτροπα στις δομές προσφύγων και μεταναστών.
«Έχουν γίνει 22 συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ, θα ασκηθούν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα. Είναι ξεκάθαρο ότι όσοι έρχονται στη χώρα μας και υποβάλλουν αίτημα ασύλου, είναι υποχρεωμένοι και από την Σύμβαση της Γενεύης να σέβονται την ελληνική νομοθεσία. Είμαστε χώρα, δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι. Δεν δεχόμαστε εκδηλώσεις βίας στις δομές προσφύγων και μεταναστών, οι οποίες βάζουν σε κίνδυνο και τις ζωές των διαμενόντων αλλά και των κατοίκων της Σάμου».
Όπως ανέφερε, έχουν ήδη δοθεί οι σχετικές εντολές για άμεση αποκατάσταση των ζημιών, ενώ σε συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξετάζεται θετικά το αίτημα ενίσχυσης των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας στη Σάμο.
Αποσυμφόρηση του νησιούΣχετικά με τα μέτρα αποσυμφόρησης στο νησί, ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι «παίρνουμε διαρκώς κόσμο, έχει γίνει ήδη μία ουσιαστική αποσυμφόρηση. Έχουν φύγει 2.000 άνθρωποι από την Σάμο από την αρχή της χρονιάς, συνεχίζουμε σε όλα τα νησιά κάθε μήνα να μειώνουμε τους διαμένοντες. Αυτό που παίζει καταλυτικό ρόλο είναι οι μηδενικές πλέον ροές στη χώρα, τον Απρίλιο του 2020, χάρη στις πολύ μεγάλες προσπάθειες των ανδρών και γυναικών των Σωμάτων Ασφαλείας».
Για την επέκταση της κλειστής δομής στη θέση Ζερβού, ο υπουργός υποστήριξε πως τα έργα επέκτασης ξεκινούν άμεσα. «Ευελπιστούμε ότι τους επόμενους μήνες θα είναι σε θέση να λειτουργήσει. Συγχρόνως θα κλείσει η ανοικτή δομή. Δεν θα λειτουργήσουν παράλληλα πέραν των 15-20 ημερών οι δύο δομές».
«Θεωρούμε ότι η μετακίνηση των δομών, εκτός αστικού ιστού και η μετατροπή τους από ανοικτές σε κλειστές και ελεγχόμενες , μαζί με μία ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών, θα βοηθήσει, ώστε μέσα στη χρονιά, να αλλάξουν οι συνθήκες που επικρατούν στα 5 νησιά του Αιγαίου» κατέληξε.
Άδειασμα Μηταράκη από τον ΔΟΜΝα μεταθέσει στο Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) την ευθύνη για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων στην ενδοχώρα, όπου έχουν παρουσιαστεί κρούσματα κορονοϊού, επιχείρησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και μάλιστα σε επίσημο έγγραφο προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου.
Το μόνο που κατάφερε είναι βέβαια να εκτεθεί ο ίδιος και η Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο όχι μόνο για τον μικροτακτικισμό με τον οποίο χειρίζεται το σοβαρό ζήτημα του προσφυγικού, και μάλιστα το ζήτημα της προστασίας της υγείας και της ζωής των προσφύγων, αλλά και επειδή έδειξε ότι τελεί σε σύγχυση για βασικά ζητήματα διοίκησης του υπουργείου του.
Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, ο κ. Μηταράκης επιχείρησε να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα των μελών της Επιτροπής, που είχε συνεδριάσει στις αρχές Απριλίου με θέμα την πολιτική της Ελλάδας στο προσφυγικό με αιχμή την πρωτοφανή αναστολή της Σύμβασης της Γενεύης το Μάρτιο και τις επιχειρήσεις αποτροπής και επαναπροώθησης στα σύνορα, όπως και τα μέτρα προστασίας των προσφύγων από τον κορονοϊό. Ο ίδιος ο πρόεδρος της επιτροπής Χουάν Φερνάρντο Λοπέζ Αγκιλάρ είχε εκφράσει εντονότατη ανησυχία για τα ελλιπή μέτρα της κυβέρνησης και είχε απευθύνει κατεπείγουσα έκκληση να μεταφερθούν οι πιο ευάλωτοι πρόσφυγες από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά.
Στην απάντησή του, ο κ. Μηταράκης αποφεύγει να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα των Ευρωβουλευτών. Απλώς παραθέτει τον εντοπισμένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού ανά δομή: 150 στο Κρανίδι («Kranidi Hotel» στο πρωτότυπο στα ελληνικά που δημοσιοποίησε το υπουργείο), 33 στη Ριτσώνα («Ritsona Camp»), 12 στη Μαλακάσα («στρατόπεδο Malakasa»), και άλλα 7 κρούσματα σε τοποθεσίες που δεν κατονομάζει. Σε κάθε μία από τις τρεις δομές που κατονομάζει, ο υπουργός σημειώνει ότι «υπεύθυνος για τη διαχείριση είναι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης».
Επισημαίνει μάλιστα ότι «δεν έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα στα ΚΥΤ («RIC» στο πρωτότυπο) στα νησιά, τα οποία διαχειρίζεται το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου». Και διευκρινίζει ότι στα νησιά «έχουμε ιατρικό προσωπικό στους χώρους αυτούς και περνά από πλήρη ιατρικό έλεγχο όποιος έχει κάποιο σχετικό σύμπτωμα». Μέχρι τώρα βέβαια ο υπουργός μιλούσε για σχέδιο για όλες τις δομές που προβλέπει ενίσχυση ιατρικού προσωπικού και έλεγχο των συμπτωμάτων.
Το βασικό πρόβλημα όμως είναι άλλο: αντίθετα από αυτό που λέει ο υπουργός, την ευθύνη για τη διαχείριση των τριών δομών δεν την έχει βέβαια ο ΔΟΜ, αλλά το υπουργείο. Εξ’ ού και ετοιμάζεται να διορίσει διοικητές στις δομές της ενδοχώρας. Ο ΔΟΜ έχει αναλάβει την υποστήριξη των τριών και άλλων 27 δομών στην ενδοχώρα, όπως και 55 ξενοδοχείων, όχι όμως την κεντρική ευθύνη της διαχείρισης.
Αυτό εξάλλου προκύπτει από σημερινή ανακοίνωση του ΔΟΜ, με την οποία εμμέσως πλην σαφώς αδειάζει τελείως τον υπουργό:
«[Οι] δομές φιλοξενίας μεταναστών […] αποτελούν μέρος του ελληνικού συστήματος υποδοχής. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία τόσο τα ξενοδοχεία όσο και οι δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα, τελούν υπό την αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων ασφαλείας.
Κατόπιν συμφωνίας, η Ελληνική Κυβέρνηση έχει ζητήσει από τον ΔΟΜ την παροχή συγκεκριμένων υποστηρικτικών υπηρεσιών διαχείρισης των δομών, μέσω του προσωπικού του Οργανισμού που εργάζεται 5 ημέρες την εβδομάδα, στο πλαίσιο των εργάσιμων ωρών. Ο ΔΟΜ δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για παράτυπες πράξεις που πιθανώς να διαπράξουν οι φιλοξενούμενοι μετανάστες και δεν ελέγχει τις μεταφορές του πληθυσμού από και προς τις συγκεκριμένες δομές, οι οποίες και ενεργοποιούνται κατόπιν απόφασης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου».
ΟΕΝΓΕ: Ξενοφοβική απόφαση για δομή προσφύγωνΤην απόφαση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να εξαιρέσει, μετά την εμφάνιση 150 νέων κρουσμάτων Covid-19 στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Πόρτο Χέλι, από τις εφημερίες του Κέντρου Κρανιδίου τους γιατρούς του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σπετσών καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί ως αντιεπιστημονική και ξενοφοβική και ζητούν την άμεση ανάκλησή της.
Η απόφαση, καταδεικνύει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) στην επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, «λήφθηκε μετά από παρέμβαση βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι ζητούσαν την εξαίρεση από τις εφημερίες των γιατρών του Ιατρείου Σπετσών με την επίκληση του κινδύνου μετάδοσης και διασποράς του ιού από το Κρανίδι στις Σπέτσες».
Πρόκειται για μία απόφαση «η οποία όχι μόνο στερείται οποιασδήποτε επιστημονικής και υγειονομικής λογικής αλλά και “χαϊδεύει” συντηρητικά ξενοφοβικά αντανακλαστικά», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία και διερωτάται: «Οι κάτοικοι των Σπετσών κινδυνεύουν σε περίπτωση που οι γιατροί του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σπετσών προσβληθούν από κορονοϊό κατά τη διάρκεια των εφημεριών τους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και δεν κινδυνεύουν από την καθημερινή αναγκαστική τροφοδοσία του νησιού που αφορά όλα τα αγαθά»;
Επιπλέον, τονίζει η ΟΕΝΓΕ, με αυτή του την απόφαση, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας «αφήνει να πλανώνται σκιές σε βάρος συναδέλφων, ότι συναινούν σε ενέργειες που έρχονται σε σύγκρουση με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας και την ηθική υποχρέωση που έχουμε σαν γιατροί να προσφέρουμε σε όλους τις υπηρεσίες μας χωρίς διάκριση φύλου, φυλής, εθνικότητας, θρησκείας ή κοινωνικής θέσης».
Οι γιατροί αναδεικνύουν και το ζήτημα της ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου που εξήγγειλε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με 6 γιατρούς και διευκρινίζουν ότι δεν αφορούσε νέες προσλήψεις, αλλά μετακινήσεις γιατρών από ήδη τραγικά υποστελεχωμένες δημόσιες μονάδες υγείας. Συγκεκριμένα, αναφέρει στην επιστολή της η ΟΕΝΓΕ, μετακινήθηκαν 2 μικροβιολόγοι από το Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου και 2 γενικοί γιατροί από το Κέντρο Υγείας Λυγουριού, οι οποίοι λόγω παλιότερων παρόμοιων αποφάσεων «κάλυψης κενών διά μετακινήσεων» καλύπτουν δομές υγείας του Άργους και του Ναυπλίου. Αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών, εξηγούν, είναι να αποδυναμωθεί αντί να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή, καθώς και το να αποδυναμωθεί περαιτέρω το Κέντρο Υγείας Λυγουριού.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούν πέραν της ανάκλησης της απόφασης του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, να σταματήσει άμεσα η «αιμορραγία» της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του νομού προς τα νοσοκομεία Άργους – Ναυπλίου και άμεση κάλυψη των κενών των Κέντρων Υγείας Κρανιδίου και Λυγουριού, των Κέντρων Υγείας και των νοσοκομείων Άργους – Ναυπλίου με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.
Επιπλέον, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού στη δομή προσφύγων στο Πόρτο Χέλι με συνεχείς απολυμάνσεις των χώρων, χορήγηση υλικών ατομικής υγιεινής στους φιλοξενούμενους, στελέχωση του ιατρείου με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, άμεση έναρξη οργανωμένης μεταφοράς των υγιών προσφύγων και μεταναστών σε άλλη κατάλληλη δομή, με προτεραιότητα στις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.
Εξευτελιστικές συνθήκες κράτησης 100 ανήλικων στην ΑμυγδαλέζαΑριθμό – ρεκόρ κράτησης των ασυνόδευτων προσφύγων και μεταναστών στην Αμυγδαλέζα κατέγραψε σήμερα κλιμάκιο της ΑΡΣΙΣ που αναφέρει πως 100 ανήλικοι (98 αγόρια και 2 κορίτσια) βρίσκονται εγκλωβισμένοι/ες εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.
Η οργάνωση τονίζει πως τα παιδιά κρατούνται υπό απαράδεκτες συνθήκες συνωστισμού με παντελή έλλειψη παροχής ειδών ατομικής υγιεινής και προστασίας και για ανησυχητικά μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Η ΑΡΣΙΣ ζητά την επείγουσα λήψη μέτρων για τη λήξη της κράτησής τους, υπό συνθήκες που θέτουν πλέον σοβαρά σε κίνδυνο την υγεία τους, αφού εγείρονται «σοβαρές ανησυχίες τόσο για τη διαδικασία παιδικής προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων, όσο και για τις απαράδεκτες συνθήκες» στις οποίες βρίσκονται.
Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για «σταθερή και συστηματική αύξηση του αριθμού των κρατουμένων, που έχει οδηγήσει σε αριθμούς-ρεκόρ παιδιών που κρατούνται, καθώς και υπέρμετρη αύξηση του χρόνου κράτησής τους, και μάλιστα σε συνθήκες κράτησης εξευτελιστικές, που αντίκεινται σε κάθε έννοια παιδικής προστασίας.
»Ο μεγάλος αριθμός των κρατουμένων, σε συνδυασμό με τον αυξημένο χρόνο κράτησης σε απαράδεκτες συνθήκες και συνθήκες υψηλού συνωστισμού εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, θέτει πλέον σοβαρά σε κίνδυνο την υγεία τους, επιδεινώνει την ήδη επιβαρυμένη ψυχολογική κατάσταση των ανηλίκων και οδηγεί σε εντάσεις και πράξεις απελπισίας».
Ειδικότερα, για τις συνθήκες κράτησης η ΑΡΣΙΣ αναφέρει τα εξής:
• «Η πλειοψηφία των ανηλίκων εξακολουθεί να μην έχει λάβει ενημέρωση από τις αρχές στη γλώσσα επικοινωνίας τους, για τα απαιτούμενα στοιχειώδη μέτρα αυτο-προστασίας που πρέπει να τηρούνται για την εμπόδιση της διασποράς του ιού, τα οποία, σε κάθε περίπτωση, είναι αδύνατον να τηρηθούν στις ως άνω συνθήκες κράτησης: συνωστισμός, κράτηση σε συνθήκες υψηλού συγχρωτισμού εντός κοντέινερ, καθώς σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παιδιών ελλείψει επαρκών στρωμάτων αρκετοί ανήλικοι αναγκάζονται να κοιμούνται ανά 2 άτομα στα κρεβάτια ή και στο πάτωμα, έλλειψη ειδών καθαρισμού και υγιεινής, έλλειψη καθαριότητας και συνεργείων καθαρισμού κλπ.
• Μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα της αστυνομικού στην Αμυγδαλέζα το κλιμάκιο μας έχει ενημερωθεί επισήμως ότι έχει πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους της Αστυνομίας , της Υπηρεσίας Ασύλου και της ΑΕΜΥ. Ωστόσο δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ανηλίκων κρατουμένων, στοιχειώδης απολύμανση των χώρων κράτησης τους.
• Οι συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας είναι απαράδεκτες (απουσία συστηματικής υπηρεσίας συνεργείου καθαρισμού, προβληματική λειτουργία των υποδομών και υδραυλικών εγκαταστάσεων – χαλασμένες ντουζιέρες, χαλασμένες τουαλέτες κλπ). Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται εν μέσω πανδημίας του νέου κορονοϊού στην πρόσβαση των ανηλίκων κρατούμενων σε τρεχούμενο νερό, τουαλέτες και μπάνιο. Πέραν της έλλειψης στοιχειώδους απολύμανσης δηλαδή, δεν υπάρχει καμία μέριμνα, ούτε καν για ενίσχυση της καθαριότητας των χώρων κράτησης των ανηλίκων. Σύμφωνα δε, με τις μαρτυρίες των ανηλίκων, οι εργασίες καθαρισμού, τόσο στο εσωτερικό χώρο των container που διαμένουν, όσο στο εξωτερικό τμήμα στις πτέρυγες των ανηλίκων δεν είναι συστηματικοί.
• Δεν έχουν παρασχεθεί μέχρι σήμερα στοιχειώδη είδη ατομικής υγιεινής και προστασίας στο σύνολο των ανηλίκων κρατουμένων (μάσκες, γάντια, σαπούνια, αντισηπτικά μαντιλάκια κλπ).
• Η δύσκολη συγκυρία της πανδημίας (που έχει αδιαμφησβήτητα εγείρει αισθήματα φόβου σε όλους μας) και η ελλιπής ενημέρωση, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα ανησυχητική αύξηση του αριθμού των κρατούμενων υπό συνθήκες συνωστισμού και απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής, έχουν άμεση επίδραση στην υγεία και την ψυχολογική κατάσταση των ανήλικων κρατουμένων.
• Ως χώρος υποδοχής νεοεισερχόμενων ενήλικων και ανήλικων κρατουμένων, μέχρι να διενεργηθεί ο απαιτούμενος ιατρικός έλεγχος και να μεταφερθούν στις πτέρυγες ενηλίκων και ανηλίκων αντίστοιχα, έχει οριστεί το ΕΧΠΑ. Αποτελεί ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη για τον κίνδυνο διασποράς του ιού η χρήση του ΕΧΠΑ ως χώρου παραμονής νεοεισερχομένων στην Αμυγδαλέζα, ακόμα και για μικρό χρονικό διάστημα, καθώς το ΕΧΠΑ είναι ένας κλειστός χώρος κράτησης με πτέρυγες – κελιά, χωρίς φυσικό φως και αερισμό και παντελώς ακατάλληλος για την τήρηση ακόμα και στοιχειωδών μέτρων προστασίας, εν μέσω της πανδημίας».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πρόστιμο σε όσους δεν φορούν τη μάσκα - Περιορισμένη κυκλοφορία το βράδυ
- Θρίλερ: Συνελήφθη επιχειρηματίας για τη δολοφονία της συζύγου του (vid)
- To tweet του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για το επεισόδιο του ξυλοδαρμού
- Νέα της Τετάρτης: Είδηση – βόμβα για εργαζόμενους στο ΕΣΥ
- Β. Κόκκαλης: Αναιτιολόγητη η εξαίρεση των φροντιστηρίων
- Θετικοί στον ιό εκατοντάδες εργαζόμενοι σε σφαγείο της Γερμανίας
- Άρση μέτρων-Σύψας: Τι πρέπει να προσέχουμε - Πότε θα κινδυνεύσει η Ελλάδα με υποτροπή
- Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις από Δευτέρα
- Κορωνοϊός - Κίνα: 1.500 μαθητές που γύρισαν στα σχολεία είχαν πυρετό
- Πυροβολισμοί στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις In.gr
- Νέα της Τετάρτης: Είδηση – βόμβα για εργαζόμενους στο ΕΣΥ
- Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις από Δευτέρα
- ΠΑΕ ΑΕΛ: «Προς Σαγόνια, επιστολή Αλεξίου το ανάγνωσμα»
- Βίκυ Χατζηβασιλείου: Καταγγέλλει τα ελλιπή μέτρα προστασίας στο αεροδρόμιο
- Καταδίωξη της ΕΛ.ΑΣ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου
- Εκκλησίες: Παρατείνεται το λουκέτο μέχρι… να ανοίξουν
- Ανοίγουν τα σχολεία: Θολό το τοπίο για τα Δημοτικά και τους όρους επιστροφής των μαθητών στα θρανία
- Πώς και πότε θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες – Τι θα γίνει με τη θεία κοινωνία
- Συνάξεις αρχιτεκτόνων – Από τη γειτονιά των Πετραλώνων στη λεωφόρο του Διαδικτύου
- Διάγγελμα Μητσοτάκη: Το παρασκήνιο πριν από τις ανακοινώσεις
- Τελευταία Νέα In.gr
- Με ή χωρίς έξαρση του κοροναϊού οι πρόσφυγες παραμένουν σε κόλαση
- Διάγγελμα Μητσοτάκη: Το παρασκήνιο πριν από τις ανακοινώσεις
- Remdesivir : Τι ισχύει με το φάρμακο – Τι δείχνουν οι κλινικές δοκιμές
- Αρχαιολογικοί χώροι: Πότε θα επαναλειτουργήσουν
- Κοροναϊός : Αντιμέτωποι με αιφνίδιο εγκεφαλικό επεισόδιο οι νεότεροι
- Νέα της Τετάρτης: Είδηση – βόμβα για εργαζόμενους στο ΕΣΥ
- Πώς και πότε θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες – Τι θα γίνει με τη θεία κοινωνία
- Κοροναϊός : Αδημονία αλλά και φόβοι για την άρση του lockdown
- Φαβορί η Ανδόρα για την τελική φάση της ACB
- Ανοίγουν τα σχολεία: Θολό το τοπίο για τα Δημοτικά και τους όρους επιστροφής των μαθητών στα θρανία
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Εισαγγελέας Νέας Υόρκης για Amazon: Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας είναι ανεπαρκή
- Ισόβια στον 52χρονο που δολοφόνησε την κόρη του στην Κέρκυρα πέρυσι την Πρωτοχρονιά
- Νέα της Τετάρτης: Είδηση – βόμβα για εργαζόμενους στο ΕΣΥ
- Πώς θα είναι κόσμος μετά την καραντίνα
- Σπάνιο αντίτυπο του βιβλίου «The Gremlins» θα πωληθεί σε δημοπρασία τον Μάιο
- British Airways: Στον αέρα 12.000 εργαζόμενοι
- Ισπανία: Κατά 95% κατρακύλησε τον Απρίλιο η κυκλοφορία στα αεροδρόμια
- Τέλος οι ουρές στα ληξιαρχεία
- Η Κάιλι Τζένερ μένει σπίτι και κάνει ηλιοθεραπεία στην πισίνα της
- Άρση μέτρων: Ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι - Τι θα γίνει με τα Φεστιβάλ