Ο Χάτσον, το σπασμένο ταμπλό και το 1ο ελληνικό All Star Game

10:21 17/1/2019 - Πηγή: In.gr

Μετά την, κατά γενική ομολογία, απόλυτα επιτυχημένη πραγματοποίηση του All Star Game στην Πάτρα, με το οποίο ο αναβίωσε ο συγκεκριμένος θεσμός έπειτα από διακοπή τριών χρόνων, η Betshop Basket League αρχίζει να μετράει πλέον αντίστροφα για την επόμενη γιορτή του ελληνικού μπάσκετ.

Το 23ο ΕΚΟ All Star Game
θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και το Nick Galis Hall στο διήμερο 9 και 10 Φεβρουαρίου και το www.esake.gr αρχίζει από σήμερα την παρουσίαση αφιερωμάτων, μέσα από τα οποία θα υπενθυμίσει όλα όσα έγιναν στα προηγούμενα 22 All Star Games. Τα πρόσωπα, τα γεγονότα, οι πρωταγωνιστές και όσα θα πρέπει να θυμόμαστε πριν τη γιορτή της Θεσσαλονίκης.

Η ιστορία άρχισε να γράφεται το 1991 με ένα παιχνίδι που έμεινε χαραγμένο στη μνήμη των μπασκετόφιλων όχι μόνο γιατί ήταν το πρώτο, οπότε εξ ορισμού παραμένει ξεχωριστό, αλλά και γιατί χαρακτηρίστηκε από ένα γεγονός που όμοιο του δεν εμφανίστηκε έκτοτε. Ήταν ασφαλώς ο διαγωνισμός καρφωμάτων τον οποίο κέρδισε ο Τζον Χάντσον, Αμερικανός που φορούσε τη φανέλα του Πανιωνίου και που κουβαλούσε τη φήμη του κατά… συρροή dunker και την οποία επιβεβαίωσε στο ΣΕΦ.

Ο Χάτσον κοντραρίστηκε στον τελικό με τον Μπράιαν Βονς, παίκτη που αγωνιζόταν μόνο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Περιστερίου Βίκος Cola και τον ανάγκασε να αποσυρθεί αναγνωρίζοντας τη νίκη του συμπατριώτη του, όταν εκείνος με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα, έσπασε το ταμπλό. Κέρδισε τα τρία «10άρια», τον διαγωνισμό και το έπαθλο μιας κάμερας!

Στον διαγωνισμό των τριπόντων, νικητών αναδείχτηκε ο Γιάννης Γιαννόπουλος που αγωνιζόταν στο Παγκράτι. Στον 1ο γύρο συμμετείχαν οι Ντέιβιντ Ίνγκραμ (11/25), Γιάννης Μυλωνάς (8/25), Τζον Κόρφας (9/23), Έντγκαρντ Τζόουνς (8/25), Λευτέρης Σούμποτιτς (9/25) και Γιάννης Γιαννόπουλος (13/22). Στον τελικό Γιαννόπουλος και Ίνγκραμ είχαν την ίδια επίδοση (13/25) αλλά νικητής αναδείχτηκε ο πρώτος αφού λήφθηκαν υπόψη και οι προσπάθειες του 1ου γύρου.

Όσο για το “κυρίως πιάτο”, τον αγώνα των All Stars δηλαδή, η ομάδα των ξένων με προπονητή τον Βλάντο Τζούροβιτς είχε επικρατήσει εκείνης των Ελλήνων που είχε προπονητή τον Μιχάλη Κυρίτση, με 133-122.

ΕΛΛΗΝΕΣ: Γαλακτερός 14 (3), Παταβούκας 10 (1), Γκέκος 3 (1), Σούμποτιτς 6 (2), Φασούλας, 17 (9ρ, 9κοψ.), Πρέλεβιτς 23 (3), Κόρφας 22 (6 τρίποντα, 14 ασίστ), Παπαπέτρου 4, Ανδρίτσος 6, Χριστοδούλου 9 (1), Παπαδόπουλος 2, Φάσουρας 6.

ΞΕΝΟΙ: Χάμιλτον 6, Ίνγκραμ 23 (1), Ρόμπινσον 10 (1), Τζόρνταν 14, Ντέιβις 12, Χάτσον 16 (11ρ.), Τσίτουμ 2, Μπάρλοου 13, Βονς 19, Τζόουνς 8, Χάρισον 10.

Η ομάδα των ξένων με προπονητή τον Βλάντο Τζούροβιτς

Ο Βονς που είχε χάσει στον τελικό των καρφωμάτων από τον Χάτσον, αναδείχτηκε MVP του αγώνα αφού είχε 19 πόντους με 3/4 βολές, 8/10 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 13 ριμπάουντ (τα οχτώ στην επίθεση), δύο ασίστ και δύο κλεψίματα για να κερδίσει τον τίτλο του MVP. Συγκέντρωσε 12 βαθμούς στη σχετική ψηφοφορία έναντι οχτώ του Ντέιβιντ Ίνγκραμ, τριών του Παναγιώτη Φασούλα κι ενός των Φάνη Χριστοδούλου και Αντόνιο Ντέιβις.

Στο πλαίσιο της μεγάλης, πρώτης γιορτής του ελληνικού μπάσκετ είχε γίνει και αγώνας παλαιμάχων που έφεραν τα ονόματα δύο μεγάλων μορφών του ελληνικού μπάσκετ. Η μία είχε την ονομασία «Συμεών Μαυροσκούφης» και η άλλη «Μάικλ Στεργιάδης» με τη δεύτερη να επικρατεί με 85-81. Ο Ανδρέας Παπαντωνίου είχε 26 και ο Κίμων Κοκορόγιαννης 25 πόντους.

Η ελληνική ομάδα με προπονητή τον Μιχάλη Κυρίτση
Keywords
Τυχαία Θέματα
Χάτσον, All Star Game,chatson, All Star Game