Στο κενό οι προειδοποιήσεις για τις επιθέσεις του «Ρουβίκωνα» στη Βουλή

06:15 24/5/2019 - Πηγή: In.gr

Στο κάδρο των υπευθύνων τοποθετείται η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με την επίθεση των μελών του «Ρουβίκωνα», με μπογιές και καπνογόνα, μέρα – μεσημέρι στο κτήριο της Βουλής.

Όπως είχε, αρχικά, αποκαλύψει ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος και του Βασίλη Λαμπρόπουλου, τα… τρύπια μέτρα ασφαλείας της Βουλής ήταν γνωστά.

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της ΕΛΑΣ που αποκάλυψε το ρεπορτάζ, τονιζόταν

το σημαντικό πρόβλημα της υπηρεσίας απέναντι στις κινητοποιήσεις και τις επιθέσεις των αντιεξουσιαστών ως συμπαράσταση στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το εν λόγω έγγραφο της ΕΛΑΣ έχει τίτλο «Μέτρα Προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων» και ανάμεσα στα άλλα αναφέρει «παρακαλούμε όπως, από λήψεως της παρούσας, να εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων προς πρόληψη και αποτροπή δράσεων αιφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής παρέμβασης κι οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος του».

Στο έγγραφο ζητείται «ετοιμότητα, επαγρύπνηση και αποφυγή εφησυχασμού» από τους αστυνομικούς γύρω από την Βουλή, προκειμένου να αποτραπεί μια ενέργεια που θα εκθέσει τη ΕΛΑΣ και θα έχει μεγάλο αντίκτυπο.

Στο «κενό» οι προειδοποιήσεις

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, δύο διαβαθμισμένα έγγραφα που συνέταξε η Υπηρεσία Ασφαλείας Βουλής των Ελλήνων (ΥΑΒΕ) και φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Καθημερινή» βάζουν την ηγεσία της ΕΛΑΣ, φυσική και πολιτική, στο κάδρο των ευθυνών για την επίθεση με μπογιές μελών.

Στα έγγραφα αυτά, οι επικεφαλής της ΥΑΒΕ επισημαίνουν τον κίνδυνο ακτιβιστικής ενέργειας με στόχο τη Βουλή και ζητούν ενίσχυση της δύναμής τους με ένστολους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (ΔΑΕΑ).

Παράλληλα, τα στελέχη της Ασφάλειας της Βουλής ενημερώνουν την κορυφή της ιεραρχίας του σώματος για το πλέγμα μέτρων που έχουν λάβει λόγω της κλιμακούμενης –όπως τη χαρακτηρίζουν– δράσης αναρχικών.

Παρά τις προειδοποιήσεις ωστόσο, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για την επίθεση στη Βουλή.

Θέλοντας μάλιστα να προσδώσει βαρύτητα στη διαδικασία, όπως αναφέρει και η «Κ», ανακοίνωσε ότι η διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε στον προϊστάμενο του επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ., ήτοι στον έναν από τους τέσσερις αντιστρατήγους του σώματος (πλην του αρχηγού).

Keywords
Τυχαία Θέματα