Τo «αποτύπωμα» του Ντομινίκ στο ελληνικό All Star Game του 1996

19:46 19/1/2019 - Πηγή: In.gr

Το ημερολόγιο έδειχνε 6 Ιανουαρίου 1996 πραγματοποιήθηκε ένα από τα πιο ξεχωριστά All Star Game στην ιστορία του θεσμού στη χώρα μας. Δεν ήταν μόνο ότι μεταφέρθηκε στο μεγαλύτερο κλειστό της, το ΟΑΚΑ. Η παρουσία ενός θρύλου του ΝΒΑ, του Ντομινίκ Ουίλκινς ήταν εξ ορισμού το γεγονός της βραδιάς. Δεν ήταν όμως το μόνο. Οι 20.000 κόσμου

που παρακολούθησαν τη γιορτή του μπάσκετ, παρακολούθησαν ένα τρομερό παιχνίδι, δύοο σπουδαίους διαγωνισμούς αλλά και πολλά ξεχωριστά event.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη φετινή γιορτή της Betshop Basket League, το All Star διήμερο (9-10 Φεβρουαρίου) της Θεσσαλονίκης, το www.esake.gr συνεχίζει την παρουσίαση των All Star Games του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Ντομινίκ Ουίλκινς με το βραβείο του ΜVP

Το κυρίως πιάτο της βραδιάς, προσέφερε αφειδώς θέαμα. Ο “human highlight film” Ντομινίκ Ουίλκινς, δεν ήταν μόνος του αφού οι επίσης πρώην ΝΒΑερς ΜακΝτάνιελ, Ορτίθ και Ουίγκινς, ήταν οι μετέπειτα ΝΒΑερς Φάντεμπεργκ και Λότερντεϊλ αλλά και οι εξαιρετικοί Ντίνκινς και Ρέλφορντ, έκαναν τη διαφορά έναντι της ομάδας των Ευρωπαίων. Οι Αμερκανοί πήραν ρεβάνς για την ήττα της προηγούμενης χρονιάς, επικρατώντας με σχετική άνεση και σκορ 124-113.

Οι μνηστήρες του τίτλου του MVP ήταν αρκετοί. Θα μπορούσε να είναι ο Ριτς Ρέλφορντ που είχε 21 πόντους με 3/5 βολές, 6/9 δίποντα και 2/2 τρίποντα. Θα μπορούσε να είναι ο Μπάιρον Ντίνκινς που είχε 20 πόντους με 9/10 βολές, 4/11 δίποντα, 1/1 τρίποντο, έξι ριμπάουντ, οχτώ ασίστ και δύο κλεψίματα. Θα μπορούσε ακόμη να είναι ο Ντάριους Γκάρετ που είχε 12 πόντους με 6/8 δίποντα, επτά ριμπάουντ, δύο ασίστ και δύο τάπες σε μόλις 17′ συμμετοχής. Ο Ντομινίκ Ουίλκινς όμως ήταν το πρόσωπο του αγώνα και κέρδισε τον τίτλο του πολυτιμότερου έχοντας 19 πόντους, 6/7 βολές, 5/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα, εννιά ριμπάουντ, μία ασίστ κι ένα κλέψιμο.

Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Οικονόμου ήταν ασταμάτητος. Το “κοντέρ” του έγραψε 27 πόντους με 13/14 βολές, 7/7 δίποντα και 0/2 τρίποντα.

ΕΥΡΩΠΗ: Αλβέρτης 16, Σιγάλας 20 (3), Γιαννάκης 2, Πρέλεβιτς 7 (1), Οικονόμου 27, Κορωνιός 7 (1), Βράνκοβιτς 9, Αγγελίδης 6, Κακιούσης 2, Ρεντζιάς 14, Καράγκουτης 3.

ΑΜΕΡΙΚΗ: Ντίνκινς 20 (1), Τσίτουμ 4, Μακ Ντάνιελ 12, Τζόνσον 2, Ρέλφορντ 21 (2), Ντέιβις 8, Ουίγκινς 12, Λοτερντέιλ 1, Ουίλκινς 19 (1), Γκάρετ 12, Ορτίθ 5 (1), Φάντερμπεργκ 4, Πελ 2.


Η ομάδα των Αμερικανών All Star
Οι διαγωνισμοί καρφωμάτων και τρίποντων, ανέδειξαν νικητές δύο αθλητές που έκαναν καριέρα με αυτόν τον τρόπο. Ο Λόρενς Φάντεμπεργκ έκανε τα πρώτα επαγγελματικά βήματα του στην Ελλάδα πριν βρεθεί στο ΝΒΑ και πέραν όσων κατάφερε με τους Αμπελόκηπους και τον ΠΑΟΚ, κατέκτησε τον τίτλο στον διαγωνισμό καρφωμάτων του 4ου All Star Game, νικώντας τον Χάρολντ Έλις.

Τα τρίποντα ήταν υπόθεση του Φραγκίσκου Αλβέρτη. Ο “Φράγκι” βρήκε απέναντι του στον τελικό έναν άλλον μεγάλο “τριποντάκια” τιου ελληνικού μπάσκετ τον Άγγελο Κορωνιό και αφού στην πορεία έμειναν εκτός οι Ποδαράς, Παπαδάτος και Γάσπαρης. Στον τελικό ο Κορωνιός εκτέλεσε πρώτος, συγκεντρώνοντας 17 βαθμούς επίδοση την οποία ξεπέρασε ο Αλβέρτης ευστοχώντας στα πέντε τελευταία σουτ του, με τη δίχρωμη μπάλα να του δίνει και τη νίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα