Το in.gr στο λιμάνι της Ραφήνας όπου γίνεται πανικός από κόσμο χωρίς μέτρα προστασίας

16:49 31/7/2020 - Πηγή: In.gr

Η ώρα είναι γύρω στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής 31 Ιουλίου. Το in.gr βρίσκεται στο λιμάνι της Ραφήνας όπου οι Αθηναίοι… όπου φύγει – φύγει. Ποιος κοροναϊός; Ποιος συνωστισμός κι έκτακτα μέτρα από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Εκατοντάδες κόσμου περιμένουν σε 40 βαθμούς θερμοκρασία να επιβιβαστούν στο πλοίο που θα τους μεταφέρει σε κάποιο νησί.

Βλέπετε τήρηση των κανόνων; Βλέπετε αποστάσεις ασφαλείας ή μαζική χρήση μάσκας εκτός από μερικούς;

Απολύτως τίποτε… Και όσο τα κρούσματα θα αυξάνονται και θα επιβάλλονται κι άλλα μέτρα, τόσο θα αναρωτιόμαστε γιατί επανήλθε η

πανδημία.

Ηλικιωμένοι, νέοι και μικρά παιδιά έχουν σχηματίσει μια ατελείωτη ουρά και ο ένας είναι πάνω στον άλλο. Με τους λιμενικούς να αδυνατούν να επιβάλουν μια σχετική τάξη.

Κάποιος υπεύθυνος να τα δει όλα αυτά μπορεί; Η Πολιτική Προστασία δεν μπορεί να βρίσκεται παντού και ο ΕΟΔΥ δεν μπορεί να γίνει χίλια κομμάτια.

Αραγε, στα βασικά λιμάνια της Αττικής που είναι αυτονόητο ότι την τελευταία ημέρα του Ιουλίου θα γίνει χαμός από τους αδειούχους δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν πιο αυστηρά μέτρα;

Διότι καλές είναι οι προτροπές για ατομική ευθύνη. Καλές και οι απειλές για τοπικά λουκέτα, για μάσκες παντού ή ακόμη και για νέες σκληρές απαγορεύσεις και βαριά πρόστιμα.

Αυτοί, όμως που κάνουν τους ελέγχους δεν θα πρέπει να περιοριστούν στα μπιτς μπαρ και τις βίλες της Μυκόνου.

Στη Ραφήνα αδερφοί μας, στη Ραφήνα, που θα έλεγε κι ο Τσέχωφ….

Μέτρα

Κι αυτό την ίδια στιγμή που χτες ανακοινώθηκαν 65 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 34 αφορούσαν ταξιδιώτες, ενώ Αττική, Θεσσαλονίκη και Καβάλα ήταν οι τρεις περιοχές της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα.

Όσον αφορά τα 65 κρούσματα που καταγράφηκαν την Πέμπτη από τον ΕΟΔΥ, ο Γκίκας Μαγιορκίνης διευκρίνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ότι «τα 34 δεν συνδέονται με μετάδοση εντός της Ελλάδας, στην ουσία πρόκειται για μείωση σε σχέση με χθες». Τα εγχώρια κρούσματα, συνέχισε, δεν πρέπει να τα βλέπουμε καθησυχαστικά ούτε προς την άλλη κατεύθυνση, είναι ενδημική κίνηση της επιδημίας σε χαμηλά επίπεδα, τώρα έχουμε περισσότερες διαγνώσεις συμπτωματικών κρουσμάτων από τον Απρίλιο και δεν μπορούμε να συγκρίνουμε άμεσα.

Κι ενώ μετράμε μόλις λίγες μέρες από τότε που ανακοινώθηκε η υποχρεωρική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους φαίνεται πως αυτό το μέτρο μπορεί να μην είναι αρκετό ώστε να μειώσει τα νούμερα.

Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί έχουν στην «φαρέτρα» μία λίστα από μέτρα που ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μπορούσαν να τα θέσουν σε ισχύ, μιας και πλέον μετά και από προτροπή του Πρωθυπουργού έχουν εντελώς το ελεύθερο να το κάνουν.

Τα σενάρια είναι πολλά, ωστόσο αυτά που επιβεβαιώνονται και από τους ειδικούς είναι τα εξής.

6 μέτρα στη λίστα των λοιμωξιολόγωνΚαθολική και υποχρεωτική χρήση μάσκα. Είναι το ακραίο σενάριο για χρήση μάσκας στην καθημερινότητά μας, ακόμη και σε ανοικτούς χώρους.Χρήση μάσκας ακόμη και μέσα στους χώρους εργασίας. Κι αυτό είναι ακραίο σενάριο το οποίο θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας.Χρήση μάσκας στις εκκλησίες. Προς το παρόν οι λατρευτικοί χώροι έχουν εξαιρεθεί και μια αλλαγή αυτής της κατάστασης αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από τους πιστούς.Κόφτης στον αριθμό ατόμων σε καφέ, μπαρ, σούπερ μάρκετ. Να μπει δηλαδή πλαφόν 50 ή 100 ατόμων για τους χώρους διασκέδασης και μικρότερος απ’ ότι σήμερα, αριθμός, πελατών στα σούπερ μάρκετ.Πλαφόν εισόδου σε καταστήματα, μπαρ, καφέ και μπιτς μπαρ ώστε αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού. Κι εδώ θα μπορούσε να υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός πελατών με την ευθύνη να την έχει η επιχείρηση.Κλείσιμο beach bars ή των μεγάλων κλαμπς όπου σημειώνεται συνωστισμός.
Keywords
Τυχαία Θέματα