Βιτριόλι: Από τον Ιανουάριο σχεδίαζε την επίθεση η 35χρονη – Οι μαρτυρίες που την «καίνε»

16:53 13/6/2020 - Πηγή: In.gr

Νέα τροπή δίνει στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι κατάθεση γειτόνισσας της 34χρονης Ιωάννας η οποία -όπως υποστηρίζει- είχε διαπιστώσει την παρουσία γυναίκας που κρυβόταν σε διπλανή πολυκατοικία από αυτή του θύματος.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, υπάρχουν καταγεγραμμένες ύποπτες κινήσεις μυστηριώδους γυναίκας στις 22, στις 24 Ιανουαρίου και στις 27 Ιανουαρίου. «Στις 22 Ιανουαρίου στις 22:00 εκείνο το βράδυ μπήκε ο γιος μου τρομαγμένος στο σπίτι επιστρέφοντας από το φροντιστήριο ξένων γλωσσών και μου είπε τρομαγμένος ότι, μπροστά από την πολυκατοικία, κρυβόταν ένα άτομο, το οποίο φορούσε μαύρα ρούχα και μαύρο σκούφο και το πρόσωπό του ήταν καλυμμένο με κασκόλ».

«Επίσης, μου είπε ότι το ίδιο άτομο βρισκόταν στο ίδιο σημείο και στις 19:45 της ίδια μέρας όταν έφευγε για το φροντιστήριο. Αμέσως βγήκα στο μπαλκόνι και είδα αυτό το άτομο να έχει περάσει μέσα από την πρασιά της εισόδου της πολυκατοικίας, κρατώντας αναμμένο φακό στο χέρι και το ρώτησα αυστηρά «Ψάχνετε κάτι;». Τότε έφυγε με ταχύ βήμα προς την οδό Χρ. Σμύρνης» ανέφερε η μάρτυρας.

Όπως υποστηρίζει «μετά από δύο ημέρες, πάλι ήρθε ο γιος μου και μου είπε ότι ήταν κάτω το ίδιο άτομο. Μέχρι να βγω στο μπαλκόνι είχε εξαφανιστεί».

«Στις 27/1/2020, περί τις 20:30, ενώ βρισκόμουν εκτός της οικίας μου, με κάλεσε ο σύζυγός μου και μου είπε ότι είδε από το μπαλκόνι μας, το ίδιο άτομο να περπατά επί της οδού Πλάτωνος, από την οδό Θερμοπυλών μέχρι την οδό Κοραή κρατώντας στο χέρι μια πλαστική σακούλα στο χέρι, η οποία της έμοιαζε σαν νοσοκομειακός ορός. Επίσης μου είπε ότι από τη σωματοδομή, κατάλαβε ότι πρόκειται για γυναίκα. Να επισημάνω ότι ανάμεσα σε αυτή τη διαδρομή βρίσκεται η πολυκατοικία που διαμένει η παθούσα» πρόσθεσε.

Ζήτησε να προμηθευτεί βιτριόλι

Επίσης, ενδεικτική των προθέσεων της 35χρονης είναι και η μαρτυρία μιας γυναίκας που υποστήριξε πως στις 18 Μαΐου μια γυναίκα επισκέφθηκε ανθοπωλείο και ζήτησε να προμηθευτεί βιτριόλι.

«Κατά τη διάρκεια που βρισκόμουν έξω από το κατάστημα και περίμενα να εξυπηρετηθώ ήρθε μια άγνωστη γυναίκα από πίσω μου και ζήτησε από τον υπάλληλο του καταστήματος να της δώσει βιτριόλι. Τότε γύρισα να την κοιτάξω, καθώς μου έκανε εντύπωση αυτό που ζήτησε και αντίκρισα μια γυναίκα, με ύψος από 1,56 και ηλικίας μεταξύ 30 και 40, αδύνατη, με ανοιχτό χρώμα μαλλιών και ντυμένη με καθημερινά ρούχα και φορούσε παντελόνι. Άλλα χαρακτηριστικά δεν έχω καταφέρει να συγκρατήσω και δεν γνωρίζω αν πραγματοποίησε τελικά την αγορά» σημείωσε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα newpost.gr.

Πώς αξιολογούν οι επιστήμονες την επίθεση

Μιλώντας στο MEGA ο Στέλιος Στυλιανίδης, καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, προσπάθησε να ρίξει φως στον ψυχισμό της 35χρονης και στο τι την οδήγησε στην αποτρόπαιη πράξη.

«Ο σχεδιασμός της πράξης σε σχέση με αυτό που έγινε έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι τα social media είναι γεμάτα από εκδηλώσεις φθόνου, καταστροφικότητας, παράνοιας. Δεν μπορώ να κάνω τηλεδιάγνωση, πρέπει να εξετάσει κάποιος αυτή τη γυναίκα. Μπορώ να υποθέσω, όμως, ότι μάλλον πρόκειται για μία σοβαρή διαταραχή προσωπικότητας που διακρίνεται από συναισθηματική σκληρότητα, έλλειψη σεβασμού σε οποιοδήποτε κανόνα, και κυρίως μεγάλη ανικανότητα να βιώσει ενοχή και την παραμικρή ματαίωση. Η απόρριψη της επιθυμίας της για αυτόν τον άνδρα την οδήγησε σε μία καταστροφικότητα, χωρίς όριο. Και είναι ενδιαφέρον ότι επέλεξε το βιτριόλι για να παραποιήσει τη θηλυκότητα και τη σεξουαλικότητα της αντιζήλου της. Αυτά τα άτομα ρίχνουν πολύ εύκολα το φταίξιμο στους άλλους και δεν αισθάνονται και δεν βιώνουν την παραμικρή ενοχή» σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

«Μιλάμε για διαταραχές προσωπικότητας. Ενδείξεις τέτοιες μπορούν να υπάρχουν. Είναι τα άτομα που δεν ανέχονται κανένα ψεγάδι στην ναρκισσιστική τους εικόνα, στην εικόνα του εαυτού τους προς τα έξω. Για αυτά, κάθε ματαίωση μπορεί να εκλαμβάνεται σαν απειλή ή σαν τραύμα. Όταν βλέπει κανείς τέτοιου τύπου συμπεριφορές, πρέπει να είναι σε μια επαγρύπνηση. Πιστεύω ότι τα social media, πέρα από την ανατροφοδότηση της ναρκισσιστικής εικόνας, τροφοδοτούν με φθόνο, καταστροφικότητα και μίσος αυτό που το άτομο το ναρκισσιστικό δεν μπορεί να φτάσει και να κατακτήσει» πρόσθεσε ο κ. Στυλιανίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα