Final Four, Κύπελλο Ελλάδας: Το δίλημμα και τα "πηγαδάκια" των αιωνίων

Σε μερικές ώρες, στα "Δύο Αοράκια" θα πέσει η αυλαία του τριημέρου του Final Four για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και ο Ολυμπιακός θα μονομαχήσουν για τον δεύτερο τίτλο της σεζόν, θέλοντας να φτάσουν

μέχρι το τέλος του δρόμου για να προσθέσουν ακόμη ένα τρόπαιο στο πλούσιο παλμαρέ τους, αλλά και για να γεμίσουν με αυτοπεποίθηση εν όψει της τελικής ευθείας της αγωνιστικής περιόδου, βυθίζοντας παράλληλα στον προβληματισμό τον αιώνιο αντίπαλο.

Το παιχνίδι δεν είναι εύκολο σε "ανάγνωση" κι ας πρόκειται για δύο ομάδες που τις έχουμε δει πολλές φορές φέτος, δύο ομάδες που έχουν αναμετρηθεί δις ως τώρα, κερδίζοντας η μία στο γήπεδο της άλλης.

Η ευχή όλων -πέραν της ομαλής διεξαγωγής- είναι το ντέρμπι να τραβήξει όσο το δυνατόν περισσότερο και -γιατί όχι- να κριθούν όλα στα τελευταία δευτερόλεπτα, ει δυνατόν μάλιστα στην τελευταία κατοχή του σαρανταλέπτου. Εκεί όπου ο νικητής από τον χαμένο διαχωρίζονται από την κατάληξη ενός σουτ. Άδικο ή όχι, δεν αποκλείεται η επιτυχία από την αποτυχία να απέχει, εν τέλει, τόσο λίγο. Ένα σουτ.

Την παραμονή του τελικού για την 47η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας πάντως, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ και ο Οκάρο Γουάιτ είχαν διαφορετική άποψη όσον αφορά στο τι θα ήθελαν: επίθεση ή άμυνα στην τελευταία κατοχή. Ο γκαρντ των ερυθρολεύκων έδειξε σαφή προτίμηση να κριθεί από τα δικά του(ς) χέρια το αποτέλεσμα του τελικού, ενώ ο ψηλός των πρασίνων παρουσιάστηκε γεμάτος αυτοπεποίθηση για το ενδεχόμενο να σταματήσει οποιονδήποτε αντίπαλο του αιωνίου σε μια προσωπική φάση.

Αυτή η διαφωνία που προέκυψε στη διάρκεια των σχετικών συνεντεύξεων που δημοσιεύτηκαν στο SPORT24 δεν έγινε με τη μορφή του debate ή της άμεσης αντιπαραβολής των απαντήσεων, προσφέρει όμως ένα ιδιαίτερο αλατοπίπερο στη συζήτηση περί των αγωνιστικών χαρακτηριστικών κάθε ομάδας, όπως επίσης του σημείου στο οποίο μπορεί να "χτυπήσει" ο αντίπαλος.

Την παραμονή του τελικού ένα πράγμα αποτυπώθηκε πάντως ανάγλυφα κι αυτό είναι οι εξαιρετικές σχέσεις τόσο στους ανθρώπους όσο και στους παίκτες των δύο ομάδων. Τα πηγαδάκια στον διάδρομο των αποδυτηρίων ήταν αρκετά, οι συζητήσεις κράτησαν για μερικά λεπτά (κυρίως ενόσω εξελισσόταν η press conference στην Αίθουσα Τύπου του γηπέδου) και κάπως έτσι δημιουργήθηκαν εικόνες που καλό θα ήταν να μπορούσαν να δουν όλοι οι φίλαθλοι, για να αντιληφθούν πως ο αθλητισμός είναι όντως γιορτή, όπως διατυμπανίζει κι η Ομοσπονδία αυτές τις ημέρες -με σχετική προτίμηση σε αυτό το μότο, στα μπλουζάκια που μοιράστηκαν στη διάρκεια του 3on3.

Τα "Δύο Αοράκια" αποτέλεσαν τις τελευταίες ημέρες το σημείο συνάντησης τεσσάρων ομάδων (ταυτόχρονα), μαζί των φιλάθλων τους -έστω με περιορισμένο αριθμό λόγω κορονοϊού. Το σημαντικότερο όλων είναι πως σε αυτό το γήπεδο, εφόσον όλοι σταθούν στο ύψος των περιστάσεων μελλοντικά, μπορεί να γράφτηκαν απλά οι πρώτες σελίδες μιας νέας εποχής για τον αθλητισμό (και δη για το μπάσκετ). Να ξεκίνησε μια νέα ιστορία κι όχι απλά μια παρένθεση.

Η Κρήτη αγκάλιασε τους πάντες, διασφάλισε την τελειότητα και έδωσε το μήνυμα σε όλους γι αυτά που μπορούν να επιτευχθούν στο εγγύς μέλλον...

Keywords
Τυχαία Θέματα