Formula 1: Ο Φερστάπεν ένα δέκατο ταχύτερος του Άλμπον στις πρώτες δοκιμές του Μεξικού

Στους ελάχιστους γύρους που έκαναν με τη μαλακή γόμα οι Φερστάπεν, Άλμπον και Πέρεζ είχαν από ένα δέκατο διαφορά μεταξύ τους, ενώ πίσω τους ο Λάντο Νόρις της McLaren και ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari βρέθηκαν στο μισό δευτερόλεπτο μακριά από το χρόνο του Ολλανδού με τη Red Bull RB19.

Ο Νόρις ήταν από τους πρώτους που βγήκαν στην πίστα με τη μαλακή γόμα, αλλά ο χρόνος

του δεν ήταν παρά μόνο 8 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από εκείνον που κράτησε για πολλή ώρα στην κορυφή τον Φερστάπεν, με τη μέση γόμα.

Όταν ο πρωταθλητής τοποθέτησε τη μαλακή κινήθηκε σημαντικά ταχύτερα από τον οδηγό της McLaren, και με τα ίδια ελαστικά σημείωσε το χρόνο 1:19.718 που έμελλε να μείνει ο κορυφαίος μέχρι τέλους. Λίγο αργότερα ο Άλμπον, του οποίου η Williams αποδίδει εξαιρετικά στις ευθείες της πίστας Ερμάνος Ροντίργκεζ, ανέβηκε στη δεύτερη θέση - και μπροστά από τον Πέρεζ.


Στο μεγάλο υψόμετρο της Πόλης του Μεξικού πολλά μονοθέσια παρουσίασαν προβλήματα. Ένα από αυτά ήταν η Ferrari SF-23 του Σαρλ Λεκλέρ, που μετέφερε στη Scuderia έναν κάπως “μεταλλικό” ήχο της μονάδας ισχύος του Μαρανέλο, και ένα άλλο το δεύτερο cavallino που παρουσίασε προβλήματα υδραυλικής πίεσης με τον Κάρλος Σάινθ στο κόκπιτ και ανάγκασε τον Ισπανό να γυρίσει στα πιτς μόνο με 4η σχέση στο κιβώτιο. Και στις δύο περιπτώσεις η Ferrari έλυσε τάχιστα τα προβλήματα.

Όλοι οι οδηγοί δοκίμασαν σε αυτή την περίοδο την πειραματική νέα γόμα C4 (προτελευταία προς το φάσμα της μαλακής) της Pirelli, και με αυτήν πέτυχε ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren τον 6ο χρόνο. Πιο πίσω, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο ξεκίνησε ενθαρρυντικά το τριήμερο, με τον 8ο χρόνο - ένα δέκατο πίσω από εκείνον του Σάινθ.

Προβλήματα -πιθανώς από το μεγάλο υψόμετρο- παρουσίασαν και οι δύο Alfa Romeo των Γκουάνιου Τσόου και Τεο Πουρσέρ. Κι ενώ για τον Κινέζο λύθηκαν σύντομα από την ομάδα, για τον Γάλλο δεν λύθηκαν ποτέ και έτσι έχασε την ευκαιρία να αποκτήσει περαιτέρω εμπειρία στη F1. Συγκεκριμένα, μια προειδοποιητική λυχνία και η μεγάλη διαδρομή του πεντάλ του γκαζιού τον κράτησαν καθηλωμένο στο γκαράζ. Όταν επέστρεψε το πρόβλημα επανεμφανίστηκε και ο Πουρσέρ δεν πρόλαβε να κάνει ούτε έναν γρήγορο γύρο.

Μπελάδες είχε, επίσης, και η Aston Martin με την AMR23 του Φενάντο Αλόνσο, που κατάφερε να βγει εντέλει στην πίστα τα τελευταία λεπτά και βεβαίως δεν ήταν σε θέση να κάνει έναν γρήγορο και αντιπροσωπευτικό γύρο. Σκοπός της ομάδας με την είσοδό του στην πίστα ήταν να συλλέξει δεδομένα.

Στους πρωτοεμφανιζόμενους των δοκιμών αυτών βρισκόταν ο Όλιβερ Μπέρμαν στο κόκπιτ της Haas, που ήταν ο ταχύτερους από τους νέους οδηγούς. Και επίσης ο Πουρσέρ στην Alfa Romeo, ο Τζακ Ντούχαν της Alpine, και ο Φρέντερικ Βέστι της Mercedes. Όλοι τους, προφανώς βρέθηκαν στον πάτο των χρόνων, ενώ ο ο Γάλλος Ισάκ Χατζάρ της Alpha Tauri που έκανε λόγο για την “καλύτερη μέρα της χωής μου”.

Keywords
Τυχαία Θέματα