ΑΕΚ: Ο ανενεργός Φράνσον θα έπρεπε να είναι "κλειδί" για τα playoffs

14:15 7/3/2022 - Πηγή: Sport 24

Τριάντα πέντε ημέρες μετά την ανακοίνωση της απόκτησής του από την ΑΕΚ, ο Σουηδός χαφ Αλεξάντερ Φράνσον δεν έχει φορέσει ακόμα την κιτρινόμαυρη φανέλα σε παιχνίδι της ομάδας. Ούτε ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος του έδωσε χρόνο συμμετοχής στα δύο ματς που έχει καθίσει έως σήμερα στον πάγκο της ομάδας, γεγονός το οποίο δικαιώνει και τον Αργύρη Γιαννίκη που τον είχε κρατημένο στη ''ναφθαλίνη''. Προφανώς δεν είναι έτοιμος ακόμα, όμως αυτό πρέπει να αλλάξει.

Οι συνθήκες που οδήγησαν την ΑΕΚ στην απόκτησή του, παραμένουν αδιευκρίνιστες. Ο ποδοσφαιριστής ήταν ελεύθερος από την τελευταία ημέρα του περασμένου έτους, όμως εντάχθηκε στην ομάδα την δεύτερη ημέρα του Φεβρουαρίου. Στο μεσοδιάστημα, είχε προταθεί, όμως στην Ένωση τον προσπέρασαν.

Δεν τον "έκοψαν", απλώς έκριναν ότι δεν είχε τα στοιχεία που έψαχναν, καθώς βρίσκονταν σε αναζήτηση αμιγώς αμυντικογενούς "6αριού". Όταν η προσπάθεια απέτυχε, ο Φράνσον εμφανίστηκε στο προσκήνιο και υπέγραψε, ως η έσχατη λύση. Από τα παράδοξα της ΑΕΚ.

Ο Σουηδός δεν είναι κακός παίκτης, αντιθέτως το ποδοσφαιρικό παρελθόν του δείχνει ότι έχει πίσω του μια αξιοπρεπή καριέρα, έφτασε άλλωστε στο σημείο να γίνει διεθνής με τη Σουηδία. Και παρόλο που η Ένωση δεν κατάφερε να βρει τον "εξολοθρευτή" που ήθελε μπροστά από τους στόπερ, δεν παύει να έχει σημαντικό έλλειμμα και στη θέση "8". Η χρησιμοποίηση του Εσχάν Χατζισαφί σε (περίπου) τέτοιο ρόλο στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.

Η αργοπορία του Γαλανόπουλου καθιστά μεγαλύτερη την απαίτηση

Στην ΑΕΚ πίστευαν ότι ο Κώστας Γαλανόπουλος θα ήταν διαθέσιμος στην εξτρά διαδικασία των playoffs. Ωστόσο, ο 24χρονος μέσος είναι ακόμα σε φάση ατομικού προγράμματος, δεν έρχεται σε ιδιαίτερη επαφή με τη μπάλα κι ασφαλώς δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να ρισκάρει ξανά μετά τη δεύτερη -πολύπλοκης μάλιστα κατά τη διάρκεια του χειρουργείου- επέμβαση στον αστράγαλό του. Μοιραία, ο Φράνσον πρέπει να μπει και να βοηθήσει. Άλλωστε από τη στιγμή που είναι μόνιμα πλέον στον πάγκο, σημαίνει ότι έχει καλύψει σημαντικό έδαφος σε σχέση με το πως παρουσιάστηκε στην Ελλάδα.

Τις ημέρες των υπογραφών, ήταν εμφανές ότι είχε επιπλέον κιλά. Έχει δουλέψει όμως πολύ, τα έχει χάσει και περιμένει τη σειρά του. Τα χαρακτηριστικά του είναι τέτοια που θα γλυκάνουν και θα ενισχύσουν τη δημιουργική ποιότητα της ΑΕΚ, αρκεί ασφαλώς να του δοθεί και ο ρόλος που του ταιριάζει.

Δε νοείται πάντως, τόσο καιρό μετά την απόκτησή του, να παραμένει απενεργοποιημένος. Υπό κανονικές συνθήκες, η χρησιμοποίησή του θα έπρεπε να είναι 'κλειδί' για την ομάδα, σε μια θέση που ουδείς άλλος εκ των υπαρχόντων παικτών, μπορεί να ανταποκριθεί με την επάρκεια που απαιτείται.

Εξαιρουμένου του Σάκχοφ που όμως πλέον απέχει σημαντικά από τον ποδοσφαιριστή που ήταν στις καλές μέρες του στον ΠΑΟΚ, χώρια τις τόσες αναποδιές που έχει αντιμετωπίσει στα χρόνια που παίζει στην ΑΕΚ. Δύο φορές ταλαιπωρήθηκε από τον covid-19, ενώ τώρα βιώνει μια πολύ δύσκολη κατάσταση με τον πόλεμο στην πατρίδα του και τη σύζυγο με το νεογέννητο παιδί τους εγκλωβισμένους στο Κίεβο.

Keywords
Τυχαία Θέματα