Μπαρτζώκας: "Η Ρεάλ είναι σε καλή κατάσταση και παίζει σε πολύ υψηλή ένταση"

Η δεύτερη διπλή εβδομάδα της φετινής EuroLeague βρίσκεται προ των πυλών, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης (29/10, 21:15, Novasports Prime, LIVE από το SPORT24) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την 6η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατέθεσε τις σκέψεις του ενόψει

του αγώνα της Τρίτης (29/10) στο Φάληρο, εξηγώντας ποια είναι τα δυνατά στοιχεία των "μπλάνκος" και τονίζοντας, παράλληλα, ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

Για το τι έχει αλλάξει η Ρεάλ στη φετινή σεζόν: "Όλα και τίποτα... Θα έλεγα ότι μιλάμε για μια ομάδα που είναι σε καλή κατάσταση τώρα. Σίγουρα έπαιξε απόγευμα χθες και ξόδεψε φυσικά πολύ λιγότερες δυνάμεις από μας. Κι είναι μια ομάδα που, αν εξαιρέσουμε την εμφάνιση που έκανε στη Μπασκόνια, που έχασε αλλά έπαιζε χωρίς τον Καμπάτσο, έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά... μια ομάδα που παίζει με υψηλή ένταση, σκοράρει πολύ και φυσικά είναι η καλύτερη ομάδα στο να μην επιτρέπει δίποντα, λόγω των Ταβάρες και Ιμπάκα.

Από την άλλη επιτρέπει κάποια άλλα πράγματα στο παιχνίδι, τα οποία δεν θα ήθελα να αναλύσω τώρα, που καλούμαστε να "χτυπήσουμε" εκεί. Και φυσικά να δούμε την επόμενη ημέρα, γιατί χθες χάσαμε το παιχνίδι, δεν κάναμε καλή εμφάνιση και σε μια μέρα πρέπει να ξαναπαίξουμε. Έτσι είναι η ζωή, στο επόμενο παιχνίδι πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιδράσεις".

Για το πρόγραμμα του Ολυμπιακού: "Πιστεύουμε στην ομάδα μας, δεν είναι ότι ξαφνικά αρχίσαμε να αμφιβάλουμε για τους εαυτούς μας. Αυτό που σίγουρα υπάρχει είναι ότι έχουμε πάρα πολλούς παίκτες που προέρχονται από τραυματισμό και δεν είναι σε καλή κατάσταση. Δηλαδή δεν μπορούν να παίξουν πάνω από 5 λεπτά συνεχόμενα σε ένα παιχνίδι, βάσει της πληροφορίας που έχω από το ιατρικό σταφ και από τους γυμναστές. Όλες οι ομάδες περνούν ένα τέτοιο διάστημα, αν θυμάστε η Ρεάλ το είχε στην αρχή της χρονιάς, ο Παναθηναϊκός το είχε στο προηγούμενο διάστημα και εμείς φαίνεται ότι το έχουμε τώρα. Δεν έχουμε χρόνο για προπόνηση. Πρέπει να αντιδράσουμε μέσα από τα παιχνίδια, να δείξουμε προσωπικότητα και χαρακτήρα. Έχουμε παίκτες για να το κάνουμε. Γενικά είμαι πολύ αισιόδοξος από αυτά που βλέπω από την ομάδα, όμως πρέπει να περάσουμε πάντα από συμπληγάδες".

Για το αν θα είναι ετοιμοπόλεμος ο Γούιλιαμς-Γκος: "Ναι, θα είναι αύριο στη δωδεκάδα, όπως και ο ΜακΚίσικ. Ελπίζουμε να πάρει χρόνο συμμετοχής και να μας βοηθήσει".

Για τους τραυματισμούς: "Δεν θέλω να πω χαρακτηρισμούς, ότι το πρόγραμμα είναι απάνθρωπο κτλ, δεν θέλω να πω αυτό. Θα πω ότι το πρόγραμμα είναι πολύ βαρύ. Επί της ουσίας, μειώνει τον χρόνο αποκατάστασης των παικτών, μειώνει τον χρόνο προπόνησης, μειώνει τον χρόνο ξεκούρασης. Τα παιχνίδια είναι απαιτητικά και έχουν μεγάλη ένταση και αυτή η ένταση δεν είναι μόνο στο σώμα, αλλά και στο μυαλό.

Υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση, αυτό επιφέρει τραυματισμούς. Βλέπετε ότι τραυματίζονται ο ένας μετά τον άλλον. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναλύσει η διεθνής μπασκετική κοινότητα αν στην Ευρώπη μπορεί κανείς να παίζει 85-90 παιχνίδια τον χρόνο και αυτό να θεωρείται φυσιολογικό. Αυτό δεν είναι κάτι για αυτή την ώρα. Τώρα μπαίνουμε και παίζουμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα