Η εύκολη απόφαση που δεν θα πάρει ο Μπαρτζώκας

Η ήττα από τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη δεν ήταν "αποτέλεσμα εκτός προγράμματος", σίγουρα όμως η εικόνα του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα της EuroLeague δεν ήταν υψηλού επιπέδου.

Οι Πειραιώτες πιέστηκαν και το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο Λαύριο, περίμεναν με ανυπομονησία το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι, το ίδιο και ο κόσμος τους και στο φινάλε του ματς με τη Ζάλγκιρις Κάουνας μάλλον έφυγαν άπαντες προβληματισμένοι από το Στάδιο

Ειρήνης και Φιλίας.

Οι εποχές που υπήρχαν σάκοι του μποξ στη EuroLeague έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι Λιθουανοί δεν έχουν πολύ ταλέντο, είναι όμως μαχητές, έχουν προπονητή που τους πιέζει στα όριά τους, νίκησαν την Μπαρτσελόνα και λίγο έλειψε να κάνουν και δεύτερη έκπληξη το βράδυ της Παρασκευής (11/10) στο Φάληρο. Δεν την έκαναν γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός είναι ομάδα άλλης κλάσης και έχει τους παίκτες για να καθαρίζει και στις κακές βραδιές του. Και ναι, αυτή ήταν μία κακή βραδιά για τους Πειραιώτες.

4/17 τρίποντα (23.5%).

28/43 βολές (65.1%).

18 ασίστ για 19 λάθη.

Τρία χαμένα δεκάλεπτα και επί μέρους σκορ 53-62 από το 10' έως το 40'.

Πράγματι, ο Ολυμπιακός δεν ήταν λαμπερός. Και αυτό δεν αμφισβητείται. Πράγματι, δείχνει ακόμη αρκετά μπερδεμένος και κάνει προσευχές για να γυρίσουν στην καθημερινότητά του οι δύο ψηλοί του.

Πάμε τώρα και στα ευχάριστα.

Ο κόσμος ήταν εκεί. Και ο κόσμος έδωσε ώθηση στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης.

Ο Σάσα Βεζένκοβ έγραψε 30 μονάδες στην αξιολόγηση και αναδείχθηκε μαζί με τον Νικ Σακό της Βιλερμπάν MVP της 2ης αγωνιστικής. Με μόλις πέντε σουτ (3/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο). Πώς το κατάφερε; Με 11 ριμπάουντ, με μία ασίστ, με ένα κλέψιμο και με επτά κερδισμένα φάουλ σε 24:38. Κι αυτό, το γεγονός ότι ακόμη και με ελάχιστες προσπάθειες ξεχωρίζει τόσο πολύ, λέει πολλά για την κλάση του, για το πόσο πολύτιμος είναι σε αυτό το σύνολο. Αυτός θα πάρει τη μπάλα όταν καίει, αυτός θα την βάλει στο καλάθι και θα καθαρίσει.

Ο Εβάν Φουρνιέ ήταν πιο aggressive. Πήρε 11 σουτ (4/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα), δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα της Ζάλγκιρις, βοήθησε στο ριμπάουντ, πάλεψε στην άμυνα, έχασε βέβαια και τρεις βολές στα 24:45 που αγωνίστηκε. Έχει καταλάβει ότι το φιζικάλιτι στη EuroLeague είναι διαφορετικό από εκείνο στο NBA, δεν εκβιάζει καταστάσεις και ανεβαίνει διαρκώς.

Και κάπως εκεί τελειώνουν τα πολύ καλά νέα για τον Ολυμπιακό σε αυτό το ματς.

Ο Τόμας Γουόκαπ κι ο Λούκα Βιλντόσα προσπαθούν να συνεργαστούν στον χρόνο που παίρνουν μαζί στο παρκέ.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έχασε τη θέση του στο αρχικό σχήμα και -όπως έχει αποδείξει στην καριέρα του- συνεχίζει το σερί των κακών εμφανίσεων μετά από τη μεγαλειώδη παράστασή του στον τελικό του Super Cup. Δεν νιώθει ρολίστας, δεν θέλει να είναι ρολίστας, αλλά βρίσκεται σε μία κατάσταση στην οποία πρέπει να αποδείξει, πρωτίστως στον εαυτό του, ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να στηριχθεί και σε εκείνον. Και όχι αποκλειστικά σε εκείνον, διότι πολύ απλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Ο Μόουζες Ράιτ προσπαθεί, αλλά είναι φανερό ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί κάτι περισσότερο από τρίτος στο ροτέισον των σέντερ.

Ο Φιλίπ Πετρούσεβ ταλαιπωρήθηκε από τα φάουλ και είχε μία κακή βραδιά.

Ο Παπανικολάου κι ο Πίτερς πρέπει να βρουν πώς θα είναι αποτελεσματικοί στον χρόνο τους, ο οποίος μπορεί να είναι από πέντε έως 15-20 λεπτά.

Στα ευχάριστα νέα θα βάζαμε και την επιστροφή του Μουστάφα Φαλ, ωστόσο θα πούμε περισσότερα για τον Γάλλο σέντερ από τα επόμενα παιχνίδια. Η επιρροή του στα 6:28 που βρέθηκε στο παρκέ (έπαιξε αναγκαστικά επειδή Ράιτ και Πετρούσεβ φορτώθηκαν με τέσσερα φάουλ στο τρίτο δεκάλεπτο) ήταν σημαντική κι ας δείχνει το +/- ότι είχε -3. Η μπάλα κυκλοφόρησε καλύτερα και εκείνος, χάρη κυρίως στο ύψος από το οποίο πασάρει, δημιούργησε ανισορροπία στην άμυνα της Ζάλγκιρις και έφτιαξε ανοιχτά σουτ για τους γύρω του.

Δεν χρειάζονται ακραίες αντιδράσεις και αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να καταλάβουν όλοι. Από την διοίκηση και τον προπονητή, που είναι οι πρώτοι οι οποίοι γνωρίζουν τι χρειάζεται για την κορυφή, μέχρι τους παίκτες και τους οπαδούς.

Η σεζόν είναι πολύ μεγάλη και όλοι χρειάζονται. Και οι παίκτες είναι οι πρώτοι που πρέπει να το καταλάβουν.

Για τον Μπαρτζώκα είναι εύκολο να πάει σε ένα ροτέισον έξι-επτά παικτών, όταν γυρίζουν ο Φαλ κι ο Μιλουτίνοβ, αλλά δεν θα το κάνει. Τουλάχιστον δεν θα το κάνει σύντομα. Διότι έτσι θα κερδίσει ματς, αλλά θα χάσει παίκτες. Και οι ομάδες του επιπέδου του Ολυμπιακού δεν κρίνονται ούτε τον Οκτώβριο, ούτε τον Δεκέμβριο, ούτε καν τον Φεβρουάριο. Κρίνονται τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο. Όσο επίπονη κι αν φαίνεται η διαδικασία, έτσι χτίζονται οι ελίτ ομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα