Ιντερ - Γιουβέντους: Προγνωστικά και Ανάλυση - Με το 2.00 στο Derby D' Italia

Μπορεί Ιντερ και Γιουβέντους να τέθηκαν πολύ νωρίς νοκ άουτ φέτος σε ό,τι αφορά στη μάχη του τίτλου, ωστόσο οι μεταξύ τους κόντρες πάντα έχουν τεράστιο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι μιλάμε για το μεγαλύτερο ντέρμπι της χώρας, το λεγόμενο Derby D' Italia (21:45 Cosmote Sport

3HD, Live από το SPORT24).

Και οι δύο ομάδες προέρχονται από σημαντικές ευρωπαϊκές προκρίσεις μεσοβδόμαδα. Η Ιντερ, την Τρίτη, υπερασπίστηκε στο Πόρτο τη νίκη της με 1-0 στο Μεάτσα και παίρνοντας ισοπαλία 0-0 προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League. Η εικόνα της βέβαια δεν ήταν και η πιο... ευχάριστη. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι επέλεξε να παίξει μαζική άμυνα στο Ντραγκάο, θυμίζοντας αλλοτινές εποχές, όταν οι ιταλικές ομάδες είχαν αναγάγει σε επιστήμη τη σκοπιμότητα.

Η ουσία πάντως είναι, ότι η Ιντερ έκανε τη δουλειά, έστω κι αν στις καθυστερήσεις η Πόρτο είχε δύο δοκάρια! Μάλιστα, η κλήρωση με την Μπενφίκα, είναι δεδομένο πως της άνοιξε ακόμη περισσότερο την όρεξη, αφού προοπτική των ημιτελικών είναι πλέον πέρα για πέρα εφικτή.

Πορτογαλική αποστολή θα έχει και η Γιουβέντους, η οποία κληρώθηκε στους "8" του Europa League με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Η Γιούβε απέκλεισε στους "16" τη Φράιμπουργκ με δύο νίκες. Στο πρώτο ματς, στο Τορίνο (1-0) κυριάρχησε απόλυτα. Στη ρεβάνς, στη Γερμανία, συνάντησε μεγαλύτερη αντίσταση, ωστόσο κέρδισε αποβολή και πέναλτι λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου και όλα απλοποιήθηκαν για την ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι.

Για τη Γιούβε, το Europa League είναι φέτος βασικός στόχος και διέξοδος για να βρεθεί και του χρόνου στους ομίλους του Champions League. Η "γηραιά κυρία" κουβαλάει στο πρωτάθλημα μία τιμωρία 15 βαθμών, για την οποία έχει ασκήσει έφεση. Με τα υπάρχοντα δεδομένα πάντως, είναι πολύ δύσκολο να προλάβει την τετράδα, από την οποία είναι στο -11 αυτή τη στιγμή.

Βέβαια, μέσα στο γήπεδο η Γιουβέντους έχει πάρει 53 βαθμούς και αν δεν είχε τιμωρηθεί, τώρα θα ήταν στη δεύτερη θέση και στο +3 από την Ιντερ. Το γεγονός λοιπόν, ότι προσφέρεται σε τιμές άνω του 4.00 είναι μάλλον υπερβολικό. Άλλωστε, η Ιντερ κάνει φέτος τη μία γκέλα μετά την άλλη, χάνοντας πόντους με ομάδες όπως η Έμπολι (1-0), η Σαμπντόρια (0-0), η Μπολόνια (1-0) και εσχάτως η Σπέτσια (2-1).

Από την άλλη, πρέπει να σημειωθεί ότι οι νερατζούρι σε όλα τα μεγάλα ματς μέσα στο 2023 ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά. Σε έξι αναμετρήσεις με Νάπολι, Μίλαν (δις), Αταλάντα και Πόρτο (δις), το σύνολο του Σιμόνε Ιντσάγκι έχει απολογισμό 5-1-0 με γκολ 7-0!

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης: Προγνωστικά και ανάλυση

Προγνωστικά Στοιχήματος

Το ερώτημα συνεπώς είναι ποια Ιντερ θα δούμε απόψε. Αυτή που δεν μπορεί να κερδίσει τις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή ή αυτή που λυγίζει τη σχεδόν σίγουρη πρωταθλήτρια Νάπολι; Το αρνητικό για τον Ιντσάγκι είναι πως θα στερηθεί απόψε τους σημαντικούς κεντρικούς αμυντικούς Σκρίνιαρ και Μπαστόνι, επομένως ενδέχεται να επηρεαστεί η αμυντική συνοχή, αφού την τριάδα των στόπερ θα συνθέσουν οι Νταρμιάν, Ντε Φράι και Ατσέρμπι.

Στον αντίποδα, ο Αλέγκρι δεν μπορεί να υπολογίζει στους Κεν, Μίλικ, Μιρέτι και Αλεξ Σάντρο. Ωστόσο, αναμένεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα ο σούπερ φορμαρισμένος Ντι Μαρία, που προστατεύτηκε την Πέμπτη και δεν έπαιξε ούτε λεπτό κόντρα στη Φράιμπουργκ.

Με την τετράδα Ντι Μαρία, Βλάχοβιτς, Κόστιτς και Κουαδράδο, η Γιούβε έχει ασφαλώς την ποιότητα να απειλήσει τα καρέ του Ονάνα. Αλλωστε, οι μπιανκονέρι, στα τελευταία 11 επίσημα ματς, δεν σκόραραν μόνο κόντρα στη Ρόμα του Μουρίνιο (1-0), σε ένα ντέρμπι πάντως που δεν άξιζαν να χάσουν. Με τη σειρά της, η Ιντερ σε 19 ματς φέτος εντός έδρας για όλες τις διοργανώσεις, απέτυχε να βρει δίχτυα μόνο κόντρα στην Μπάγερν και την Έμπολι, σε ένα παιχνίδι που έμεινε με δέκα από το 40'.

Εξάλλου, στα δέκα προηγούμενα Derby D'Italia για το πρωτάθλημα, με γηπεδούχο την Ιντερ, το αμφίσκορο επιβεβαιώθηκε οκτώ φορές. Πέρυσι για παράδειγμα, οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 1-1. Σε τιμές διπλασιασμού να βρουν δίχτυα αμφότερες.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ιντερ – Γιουβέντους: Goal/Goal (απόδοση 2.00), 21:45
Keywords
Τυχαία Θέματα