Κωνσταντινίδης: "Πολλά πράγματα δραματοποιούνται για το ελληνικό ποδόσφαιρο"

Συνέντευξη στο transfermarkt παραχώρησε ο Κώστας Κωνσταντινίδης. Ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων για το αν το ελληνικό ποδόσφαιρο χαρακτηρίζεται από πάθος και χάος αναφέρθηκε σε δραματοποίηση των πραγμάτων.

"Πολλά πράγματα δραματοποιούνται. Εμείς στην Ελλάδα αγαπάμε το ποδόσφαιρο μας. Είμαι σίγουρος ότι το ποδόσφαιρο δεν θα υπήρχε χωρίς το συναίσθημα. Η λέξη χάος προέρχεται από το γεγονός ότι πράγματα δραματοποιούνται" σχολίασε συγκεκριμένα.

Επιπλέον αναφέρθηκε στη παρουσία λίγων Ελλήνων

παικτών σε κάποιες ομάδες, όπως και στη φυγή παικτών στο εξωτερικό σε νεαρή ηλικία: "Δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά πρέπει να το θυμόμαστε. Η βάση μίας καλής Εθνικής ομάδας πρέπει να βρίσκεται στα εθνικά πρωταθλήματα. Δεν γίνεται να ρίχνουμε χρήματα στην ανάδειξη των ταλέντων κάθε χρόνο και να μην παίρνουν ευκαιρία να αποδείξουν στο πρωτάθλημα.

Απογοητεύομαι όταν τα ταλέντα αφήνουν τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες στα 15. Από την άλλη είμαστε περήφανοι για τα νέα ταλέντα που τολμούν να κάνουν το βήμα στο εξωτερικό. Είναι όμως απογοητευτικό ταλέντα να αφήνουν τις ομάδες τους στα 15 και στα 16 επειδή φοβούνται ότι δεν θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν".

Τέλος, μίλησε για τα νεαρά ταλέντα, όπως ο Τσιμίκας, ο Τζόλης και ο Γιαννούλης: "Κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να προσθέσουμε πίεση στα παιδιά. Ξέρουμε ότι έχουν ταλέντο και μπορεί να είναι σημαντικοί για το μέλλον της Ελλάδας. Πρέπει να τους χτίζουμε σιγά σιγά και να τους δώσουμε το χρόνο που χρειάζονται".

Keywords
Τυχαία Θέματα