Λευτέρης Πετρούνιας: Ο θρύλος των κρίκων με την αδιανόητη κυριαρχία

Το γεγονός ότι ζούμε την εποχή της κυριαρχίας ορισμένων αθλητών κάνει πιο δύσκολη την κατανόηση του μεγέθους των επιτυχιών τους.

Μετά από χρόνια ίσως καταλάβουμε αυτά που ζούμε αυτές τις ημέρες με τα μετάλλια που κατακτούν το ένα μετά το άλλο οι Έλληνες αθλητές στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που διεξάγονται στο Μόναχο και τη Ρώμη.

Το κοντέρ μέχρι τώρα έχει γράψει πέντε μετάλλια στο στίβο, τέσσερα στην κωπηλασία, τρία στην κολύμβηση και από ένα σε καλλιτεχνική κολύμβηση και γυμναστική. Σύνολο; Δεκατέσσερα μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέσα σε δέκα ημέρες.

Σε αυτό το άρθρο

θα σταθώ λίγο παραπάνω στον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος κατέκτησε το έκτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και είναι πλέον μαζί με τον Μπέρκι οι δύο κορυφαίοι σπεσιαλίστες της Ευρώπης.

Δεδομένα στα αφτιά όλων μας η είδηση ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε ένα ακόμα χρυσό έχει γίνει συνήθεια, ωστόσο κάθε χρυσό διαφέρει.

Μακράν το πιο δύσκολο χρυσό

Αυτό που κατέκτησε στο Μόναχο ήταν με διαφορά το πιο δύσκολο χρυσό. Ο λόγος; Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι πια 32 ετών και όπως δήλωσε και ο ίδιος συναγωνίστηκε έξι νεαρότερους αθλητές.

Την ίδια ώρα ο Λευτέρης Πετρούνιας προέρχεται πια από δύο χειρουργεία στους ώμους, το ένα από τα δύο πιο μέρη του σώματός του που δέχονται την μεγαλύτερη καταπόνηση κατά τη διάρκεια του προγράμματός του (το άλλο είναι τα πόδια του τα οποία δέχονται τεράστια πίεση κατά την έξοδο του προγράμματος).

Όταν λοιπόν ουσιαστικά έχεις δύο νέους ώμους να φτιάξεις μέσα σε δύο χρόνια τα πράγματα μόνο απλά δεν είναι. Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και το γεγονός ότι ο Πετρούνιας παρουσίασε ένα αλλαγμένο πρόγραμμα στο Μόναχο το οποίο πάντα εμπεριέχει το ρίσκο του και στην περίπτωση του τελειομανούς Δημήτρη Ράφτη πάντα παίρνει βελτιώσεις.

Η εξωπραγματική κυριαρχία του

Πάμε τώρα και όσα έχει πετύχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να καταλάβουμε το μέγεθος των επιτυχιών του. Ο Λευτέρης Πετρούνιας την Κυριακή (21/08) αγωνίστηκε στον δέκατο ευρωπαϊκό τελικό του.

Ο συγκεκριμένος αριθμός θα ήταν μεγαλύτερος εάν δεν είχαν μεσολαβήσει τα δύο χειρουργεία και ο κορονοϊός. Σε αυτούς τους δέκα τελικούς ο Λευτέρης Πετρούνιας μετρά επτά μετάλλια (έξι χρυσά και ένα χάλκινο). Μάλιστα και το πρώτο του μετάλλιο ήρθε εκ νέου σε γερμανικό έδαφος και συγκεκριμένα στο Βερολίνο το 2011.

Από εκείνο το μετάλλιο μέχρι και σήμερα μετρά δύο μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τρία σε παγκόσμια πρωταθλήματα, επτά σε ευρωπαϊκά, ένα σε ευρωπαϊκού αγώνες και ένα σε μεσογειακούς. Σύνολο 14 μεταλλίων σε έντεκα χρόνια, από τα οποία τα δώδεκα είναι χρυσά.

Δίχως αμφιβολία πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες δυναστείες που έχει δημιουργήσει ποτέ κάποιος αθλητής.

Keywords
Τυχαία Θέματα