Ο απίθανος Τι Τζέι Σορτς ήταν υπεύθυνος για 53 από τους 87 πόντους της Παρί στη νίκη επί της Μονακό

Η Παρί έδειξε - ξανά - τα δόντια της στην EuroLeague, αφού άλωσε με 80-87 την έδρα της Μονακό για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης, δείχνοντας ότι δεν αστειεύεται.

Η κάτοχος του EuroCup πραγματοποίησε ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση, σημειώνοντας την 2η νίκη της στην φετινή διοργάνωση. Και είχε για ακόμα ένα παιχνίδι τον Τι Τζέι Σορτς

στην θέση του οδηγού.

Ο Αμερικανός γκαρντ τα διέλυσε όλα, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 28 πόντους με 9/12 διποντα, 1/3 τρίποντα, 7/9 βολές, 4 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 3 λάθη και 9 κερδισμένα φάουλ σε 29 λεπτά συμμετοχής, συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς στο σύστημα ranking.

Το SPORT24 αναλύει με την βοήθεια του Hudl Instat πώς ο Αμερικανός διέλυσε την άμυνα των Μονεγάσκων.

Το ρεσιτάλ σε κατάσταση Pick and Roll και οι 53 πόντοι που ήταν υπεύθυνος

Ο Σορτς είναι ο παίκτης που στήνει τα περισσότερα Pick and Roll της Παρί όπου σουτάρει ο χειριστής (βασικά στήνει το 58.6%!) και αυτός που επιβάλλει το τρελό τέμπο της Παρί. Είναι όμως κάτι ακόμα: Ο παίκτης που θα πάρει η επίθεση της γαλλικής ομάδας βρίσκεται στα τελευταία δευτερόλεπτα και πρέπει να δημιουργηθεί ένα σουτ. Αυτό έκανε και κόντρα στην Μονακό.

*Με κυκλάκι τα εύστοχα σουτ, με "x" τα άστοχα

Ο βραχύσωμος γκαρντ έβαλε μεγάλα σουτ στο τέλος. Μεγάλα σουτ όμως έβαζε σε όλο το παιχνίδι, χτυπώντας την Μονακό στο Pick and Roll, όντας ο μοναδικός παίκτης της ομάδας του που σκόραρε με αυτό τον τρόπο. Ήταν αυτός που δημιούργησε καταστάσεις. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι 10 ασίστ του έδωσαν στην Παρί άλλους 25 πόντους.

Κοινώς, ο Σορτς ήταν υπεύθυνος για τους 53 από τους 87 πόντους της ομάδας του, ήτοι το 60% των πόντων των Γάλλων! Ο Αμερικανός μάλιστα είχε Usage Rate (Μετάφραση: Ποσοστό των επιθέσεων που πήρε ο ίδιος όσο βρισκόταν στο παρκέ) 35.8%, το ψηλότερο του την φετινή σεζόν. Κοινώς, όταν βρισκόταν στο παρκέ, έπαιρνε 3.5 από τις 10 επιθέσεις της ομάδας του, σε ένα τεράστιο νούμερο.

Ξέχωρα από αυτό όμως, υπάρχει ακόμα ένα νούμερο που τραβάει το ενδιαφέρον: Η Παρί είχε 26 κατοχές που ολοκληρώθηκαν στα τελευταία 8 δευτερόλεπτα. Ο Σορτς είχε ενεργό ρόλο σε 16 από αυτές, αφού πήρε 8 προσπάθειες, είχε 3 ασίστ και άλλες 5 πάσες που οδήγησαν σε σουτ που δεν κατέληξε στο καλάθι.

Ο Αμερικανός γκαρντ μέχρι στιγμής εντυπωσιάζει, δείχνοντας ότι έχει κάνει μία ομαλή - και με το παραπάνω - μετάβαση από το EuroCup στην EuroLeague. Αν συνεχίσει έτσι, τότε είναι πολύ πιθανό το καλοκαίρι να ηχήσουν ακόμα πιο έντονα από ότι φέτος οι σειρήνες από μεγαλύτερες ομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα