Ο Νικ Καλάθης αποκλειστικά στο SPORT24: "Ο Ολυμπιακός έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της Ευρώπης, τρομερός τύπος ο Γουόκαπ"

Δεν του αρέσει να μιλάει συχνά. Προτιμά να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Όμως, με τα playoffs να βρίσκονται προ των πυλών, ο Νικ Καλάθης ξέρει πολύ καλά ότι πρέπει να βγει μπροστά, να χρησιμοποιήσει την εμπειρία 315 αγώνων που έχει στην EuroLeague και να βοηθήσει τη Φενέρμπαχτσε στη δύσκολη αποστολή που έχει απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο διεθνής γκαρντ του τουρκικού συλλόγου μοιράστηκε στο SPORT24

τις σκέψεις του για τη φετινή σεζόν, τονίζοντας πως όσα συνέβησαν στην regular season ανήκουν στο παρελθόν και πλέον το κοντέρ γράφει από την αρχή.

Θα έλεγες ότι αδικήσατε τον εαυτό σας φέτος;

"Όχι, δεν μπορείς να σκέφτεσαι έτσι. Προφανώς και θα θέλαμε να έχουμε τερματίσει πιο ψηλά, αλλά μπήκαμε στα playoffs κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, γιατί είναι ένας στόχος που είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν. Ευελπιστώ ότι θα πιάσουμε και τον άλλο στόχο, πηγαίνοντας στο Final Four".

Μπήκε κάποια στιγμή στο μυαλό σας η αμφιβολία ότι μπορεί να μείνετε εκτός playoffs;

"Όχι, δεν αμφισβητήσαμε ποτέ τους εαυτούς μας. Δεν παίξαμε το καλύτερο δυνατό μπάσκετ προς το τέλος της κανονικής διάρκειας, όπως θα θέλαμε, αλλά τώρα είναι σαν μία εντελώς διαφορετική σεζόν, είναι τα playoffs. Έχουμε αφήσει την κανονική διάρκεια πίσω μας".

Πολλοί σας θεωρούν αουτσάιντερ, δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός τερμάτισε πρώτος και κατά γενική ομολογία ήταν η πιο σταθερή ομάδα όλη τη σεζόν. Εσείς πώς το βλέπετε;

"Αν το κοιτάξεις από πλευράς κατάταξης, επειδή ήταν πρώτοι κι εμείς όγδοοι ίσως. Ο Ολυμπιακός έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ από κάθε άλλη ομάδα φέτος, έχουν μια έμπειρη ομάδα, αλλά κι εμείς έχουμε αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνάμεις μας".

Στη διάρκεια της regular season ηττηθήκατε εντός κι εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό. Τι σας δίδαξαν αυτά τα δύο παιχνίδια;

"Όπως είπα αυτή τη στιγμή είναι σαν μια καινούργια σεζόν. Εμείς δεν ήμασταν υγιείς σε εκείνα τα ματς. Ξαναείδαμε το βίντεο, κρατήσαμε τα θετικά και τα αρνητικά, είδαμε τα σημεία που είχε ‘πρόβλημα’ ο Ολυμπιακός και θα προσπαθήσουμε να το χρησιμοποιήσουμε αυτό ως πλεονέκτημα".

Είσαι από τους πιο έμπειρους παίκτες που διαθέτει η Φενέρμπαχτσε. Στρέφονται οι συμπαίκτες σου προς εσένα για συμβουλές;

"Ναι. Είμαι ο point guard, οπότε προφανώς πρέπει να προσπαθώ να ηγούμαι και να δίνω το καλό παράδειγμα. Είμαι εδώ για ό,τι θέλουν ή χρειάζονται οι συμπαίκτες μου, ιδίως οι νεότεροι και προσπαθώ πάντα να τους βοηθάω".

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στο SPORT24: "Ήταν σχέδιο του Θεού να παίξω με τον Ολυμπιακό στα playoffs, καλή πινελιά για την Εθνική ο Γουόκαπ"

Μέχρι και σήμερα η ομάδα ταλαιπωρείται από τραυματισμούς. Θα έλεγες ότι δεδομένων των συνθηκών έχετε προετοιμαστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό για σειρά με τον Ολυμπιακό;

"Ναι, είμαστε πάντα προετοιμασμένοι. Ο κόουτς Ιτούδης έχει βρεθεί πολλές φορές στα playoffs, έχουμε και παίκτες με πρότερη εμπειρία. Σίγουρα θα ευχόμασταν να είμαστε όλοι υγιείς, αλλά έχουμε βαθύ ρόστερ και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο χτίστηκε έτσι η ομάδα".

Πώς είναι το κλίμα στα αποδυτήρια; Ποιος από τους συμπαίκτες σου θα έλεγες ότι είναι πιο ενθουσιασμένος;

"Όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι. Όλη τη σεζόν περιμέναμε αυτή τη στιγμή και τώρα έχουμε την ευκαιρία να φτάσουμε στον επόμενο στόχο μας. Ελπίζω ότι θα ανταποκριθούμε και θα παίξουμε καλό μπάσκετ".

Αν οι Γουίλμπεκιν και Γκούντουριτς δεν καταφέρουν τελικά να αγωνιστούν στο πρώτο ματς, είσαι έτοιμος να πάρεις ακόμα περισσότερα λεπτά από ότι συνήθως;

"Ναι, δεν αποφασίζω εγώ, πρέπει να ρωτήσεις τον κόουτς, αλλά εγώ είμαι πάντα έτοιμος και προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα μου όσο περισσότερο μπορώ".

Πριν από μερικές ημέρας σας επισκέφτηκαν στην Τουρκία ο Βαγγέλης Λιόλιος και ο Νίκος Ζήσης; Πώς πήγε η συνάντηση;

"Πήγε πολύ καλά. Τρέφω πολύ μεγάλο σεβασμό και για τους δύο. Αυτή τη στιγμή όμως η συγκέντρωσή μου δεν είναι στην Εθνική, αλλά στα playoffs. Το καλοκαίρι θα αφοσιωθώ στην Εθνική".

Πώς σου φαίνεται που ο Τόμας Γουόκαπ απέκτησε ελληνικό διαβατήριο;

"Ο Τόμας είναι τρομερός τύπος και νομίζω ότι θα είναι πολύ καλό να παίξει για την Εθνική, θα μας βοηθήσει, όμως δεν θα ήθελα να πω κάτι άλλο για την Εθνική αυτή τη στιγμή".

Keywords
Τυχαία Θέματα