Ολυμπιακός: Ο διπλός στόχος του Μίτσελ και των παικτών

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δυόμιση σημαντικές εβδομάδες που θα κρίνουν την επόμενη ημέρα του στην Ευρώπη και θα δείξουν πως θα εξελιχθεί το πρωτάθλημα. Τα 2+4 παιχνίδια (Europa League και Super League) που ακολουθούν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και την διακοπή των εγχώριων και διεθνών συλλογικών διοργανώσεων είναι άκρως σημαντικά για τους ερυθρόλευκους και τους στόχους τους.

Χρονικά

θα ξεκαθαρίσει πρώτα η κατάσταση στην Ευρώπη. Αρχικά, ο Ολυμπιακός θα δώσει την "μάχη" του εναντίον της Φράιμπουργκ στη Γερμανία (27/10, 22:00 COSMOTE SPORT 2, LIVE από το SPORT24) και ευελπιστεί όλα να μείνουν ανοιχτά για τον "τελικό" με την Ναντ στο Καραϊσκάκης (3/11).

Μια "μάχη" που αφορά ξεκάθαρα την τρίτη θέση του ομίλου και τη συνέχεια στα ματς του Conference League. Η πειραϊκή ομάδα θα επιδιώξει να πάρει ότι καλύτερο μπορεί κόντρα στη Φράιμπουργκ, αλλά θέλει την ίδια ώρα η Ναντ να μην κερδίσει εντός έδρας την Καραμπάγκ. Αν οι Γάλλοι επικρατήσουν των Αζέρων, τότε θα πρέπει και ο Ολυμπιακός να κερδίσει την γερμανική ομάδα. Αυτός είναι ο ένας στόχος που θέλουν να πετύχουν ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας.

Οι ερυθρόλευκοι θα κυνηγήσουν τη μείωση της διαφοράς

Βέβαια, υπάρχει και δεύτερος στόχος και αφορά το πρωτάθλημα. Τις επόμενες 18 ημέρες θα φανεί αν οι ερυθρόλευκοι μπορούν να μειώσουν την διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας ξεκινώντας την αντεπίθεσή τους στη Super League. Είναι σαφές ότι αυτό το διάστημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την πειραϊκή ομάδα και ο Ισπανός τεχνικός και οι παίκτες έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης.

Επιθυμία των ερυθρόλευκων είναι να πετύχουν τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες μέχρι το φινάλε του α’ γύρου του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Λαμία στο Φάληρο (30/10), τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (6/11), τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία (9/11) και την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης (13/11).

Οι Πειραιώτες θέλουν να κάνουν το τέσσερα στα τέσσερα, με σκοπό να αλλάξουν τα δεδομένα στη διοργάνωση και να μπουν με άλλη διάθεση και πίστη στο δεύτερο μισό της περιόδου. Εκεί, όπου θα υπάρχουν άλλα 13 παιχνίδια για τον β΄ γύρο της Super League και άλλα 10 για τα playoffs. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως συνολικά έχει 27 αγώνες ακόμη το πρωτάθλημα.

Στόχος η κατάκτηση 12 βαθμών

Στην παρούσα φάση, λοιπόν, ο Ολυμπιακός στοχεύει στην κατάκτηση 12 βαθμών στα ματς με τη Λαμία, τον Παναθηναϊκό, τον Λεβαδειακό και την ΑΕΚ θέλοντας να φτάσει τους 27 μέχρι τη διακοπή στα μέσα Νοεμβρίου. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ κερδίσουν όλους τους υπόλοιπους αγώνες τους, η πειραϊκή ομάδα θα είναι στο -7 από τους πράσινους και στο -1 από τους κιτρινόμαυρους. Και θα απομένουν 23 παιχνίδια στη διοργάνωση.

Υπενθυμίζεται, ότι η τετράδα αγώνων του Παναθηναϊκού είναι με τους Βόλο (εκτός), Ολυμπιακό (εντός), Παναιτωλικό (εκτός) και Ατρόμητο Αθηνών (εντός) και της ΑΕΚ με τους ΠΑΟΚ (εντός), Αστέρα Τρίπολης (εκτός), ΟΦΗ (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός έδρας). Όσο για τον ΠΑΟΚ, που είναι αυτή τη στιγμή έναν βαθμό κάτω από τους ερυθρόλευκους, έχει να αντιμετωπίσει τους ΑΕΚ (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), Ιωνικό (εκτός) και Βόλο (εντός έδρας).

Από την ώρα που ο Ολυμπιακός έχει να παίξει με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ μέσα στην επόμενη τετράδα παιχνιδιών του, έγκειται στον Μίτσελ και στους ποδοσφαιριστές να βγουν μπροστά και να προσπαθήσουν να μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας.

Από την άλλη, οι πράσινοι και οι κιτρινόμαυροι θα προσπαθήσουν από την μεριά τους να ανοίξουν την διαφορά τους από τους ερυθρόλευκους. Σε κάθε περίπτωση, οι τέσσερις αγωνιστικές που ακολουθούν στο πρωτάθλημα θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για όλους και απομένει να φανεί αν θα διαφοροποιήσουν το τοπίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός, Μίτσελ,olybiakos, mitsel