Ολυμπιακός: Πρεμιέρα του Ζινκερνάγκελ στο πιο δυνατό τεστ κόντρα στη Σλάβια Πράγας

Η πρώτη τριάδα των φιλικών αγώνων του Ολυμπιακού στην Αυστρία έκλεισε με συγκομιδή μία νίκη (2-1 τη Φορτούνα Ντίσελντορφ), μία ισοπαλία (0-0 με την Κρακόβια) και μία ήττα (0-2 από τη Ριντ). Πλέον, οι ερυθρόλευκοι μπαίνουν στην δεύτερη τριάδα όπου υπάρχουν σαφώς πιο δύσκολοι αντίπαλοι, όπως η Σλάβια Πράγας απόψε (29/6, 19:00, Cosmote Sport 1 και LIVE

BLOG στο SPORT24), η Αρμίνια Μπίλεφεντ (1/7, 16:30, CS1) και κυρίως η Σάλτσμπουργκ (2/7, 16:30, CS1).

Το φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Σλάβια Πράγας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον για πέντε κυρίως λόγους:

Πρώτον, πρόκειται για το πιο δυνατό τεστ των ερυθρόλευκων μέχρι σήμερα στην περίοδο της προετοιμασίας τους. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την δευτεραθλήτρια Τσεχίας (τερμάτισε πίσω από την Βικτόρια Πλζεν), η οποία έχει και αυτή ευρωπαϊκές υποχρεώσεις το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου. Η Σλάβια Πράγας διαθέτει ένα ρόστερ με χρηματιστηριακή αξία 63.180.000 ευρώ, τη στιγμή που εκείνο της προσεχούς αντιπάλου των ερυθρόλευκων στα προκριματικά του Champions League, Μακάμπι Χάιφα ανέρχεται στα 16.100.000 ευρώ.

Δεύτερον, ο Πέδρο Μαρτίνς, η διοίκηση και οι φίλοι του Ολυμπιακού θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη “γεύση” από τον Ζινκερνάγκελ. Ο Δανός εξτρέμ και επιτελικός χαφ αναμένεται να αγωνιστεί για ένα εικοσάλεπτο ή ίσως και ένα μισάωρο εναντίον των Τσέχων, καθώς δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση στις τελευταίες προπονήσεις.

Τρίτον, θα φανεί κατά πόσο η πίεση αρκετά ψηλά, η κυκλοφορία της μπάλας, η κατοχή και το τρανζίσιον που δούλεψαν καλά στο φιλικό ματς με την Κρακόβια, θα έχουν συνέχεια.

Τέταρτον, αν θα υπάρξει βελτίωση στη δημιουργία του παιχνιδιού και στην αποτελεσματικότητα, καθώς οι ερυθρόλευκοι σκόραραν μόνο στο ένα από τα τρία φιλικά ματς που έχουν δώσει έως σήμερα.

Και, πέμπτον, ο Πορτογάλος τεχνικός, λογικά, θα αρχίσει σιγά σιγά να φανερώνει κάποιες από τις σκέψεις του για το πως θα πορευτεί ο Ολυμπιακός στα δύο παιχνίδια με τη Μακάμπι Χάιφα. Βέβαια, θα μπουν στην εξίσωση ο Αμπουμπακάρ Καμαρά (που έκανε την πρώτη του προπόνηση στην Αυστρία), ο Βρσάλικο και ο Ροντρίγκες, αλλά ο Μαρτίνς έχει ήδη τους περισσότερους παίκτες στη διάθεσή του. Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας εναντίον της Σλάβια Πράγας αποτελεί μια ευκαιρία για πιο σοβαρά συμπεράσματα, όπως και αυτά που θα ακολουθήσουν απέναντι στην Αρμίνια Μπίλεφελντ, την Σάλτσμπουργκ και την Άλκμααρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός, Πρεμιέρα, Ζινκερνάγκελ, Σλάβια Πράγας,olybiakos, premiera, zinkernagkel, slavia pragas