Παναθηναϊκός: Το "βάσανο" του Μακέντα και το χειρουργείο που πέφτει ξανά στο τραπέζι

12:30 5/2/2022 - Πηγή: Sport 24

Το σοβαρό πρόβλημα στην ποδοκνημική (αστράγαλος), που ταλαιπώρησε με αφόρητους πόνους τον Φεντερίκο Μακέντα από το τέλος της περσινής χρονιάς, μέχρι και τις αρχές του περασμένου Νοέμβρη, επέστρεψε.

Από αρχές της εβδομάδας ο Ιταλός επιθετικός μπήκε ξανά στα "πιτς", χάνοντας σε πρώτη φάση τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ και σίγουρα το κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

(6/2, 19:30, Novasports Prime, live από το SPORT24) στην Τούμπα.

Μπήκε σε πρόγραμμα θεραπευτικής αγωγής και για την ώρα παραμένει άγνωστο, το πότε -και κυρίως σε τι κατάσταση- θα επιστρέψει, επαναφέροντας τον προβληματισμό στις "κεφαλές" του ποδοσφαιρικού τμήματος, για το πώς θα πρέπει να διαχειριστούν όλοι μαζί το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ο Μακέντα ήταν "σκιά" του εαυτού του στην προετοιμασία, αλλά και στα πρώτα ματς της χρονιάς. Δεν ήταν θέμα διάθεσης, αλλά καθαρά ιατρικό ζήτημα, καθότι υπήρχαν μέρες που το πρόβλημα στον αστράγαλό του δεν του επέτρεπε καλά-καλά ούτε να... τρέξει.

Έχασε τα ματς του α’ γύρου με Ιωνικό, Αστέρα Τρίπολης και ΟΦΗ, αλλά και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο, διότι αποφασίστηκε να μπει σε συντηρητικό πρόγραμμα και να προσπαθήσει να ξεπεράσει σταδιακά το πρόβλημα με ειδική φαρμακευτική αγωγή, αποφεύγοντας σε πρώτο στάδιο τη χειρουργική επέμβαση.

Όπως κι έγινε εντέλει, με την ειδική αγωγή του "Κίκο" να αποδίδει εκείνο το διάστημα καρπούς, και τον Ιταλό να επιστρέφει στις αρχές Νοεμβρίου, μπαίνοντας ως αλλαγή για 20 λεπτά στον αγώνα του α’ γύρου με τον ΠΑΟΚ.

Μετά το τελευταίο break των εθνικών ομάδων πήρε φανέλα βασικού στα τέσσερα επόμενα ματς (με Λαμία, Παναιτωλικό, Βόλο-Κύπελλο, ΑΕΚ), έμεινε στο πάγκο για δύο αγώνες, αλλά επέστρεψε στο αρχικό σχήμα στην κυπελλική ρεβάνς του Πανθεσσαλικού πριν από τα Χριστούγεννα (0-0) και στα ματς με τον Άρη, τον Βόλο και τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα.

Από τα μέσα του περασμένου μήνα, οι ενοχλήσεις στο ίδιο σημείο επανήλθαν κι απ’ το περασμένο Σαββατοκύριακο έγιναν πια πάρα πολύ έντονες, με τον Ιταλό επιθετικό να ξαναμπαίνει στο ιατρικό δελτίο.

Πλέον έρχεται η ώρα των αποφάσεων, καθώς μέσα στις επόμενες μέρες διοίκηση, προπονητής, ιατρικό τιμ και βεβαίως ο ίδιος ο Μακέντα θα πρέπει να αποφασίσουν οριστικά αν θα ξαναμπεί σε πρόγραμμα συντηρητικής αγωγής, παρατείνοντας το θέμα (με. μπες-βγες) μέχρι τη λήξη της σεζόν ή αν θα υποβληθεί σε επέμβαση άμεσα για να αφήσει μια και καλή πίσω του το πρόβλημα.

Στο σενάριο του χειρουργείου (το οποίο ο Μακέντα δεν ήθελε το περασμένο φθινόπωρο) ο 30χρονος επιθετικός πιθανότατα θα χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς, καθώς δύσκολα θα προλάβει να "μπει" και να παίξει ακόμη και στα playoffs.

Μέγιστο λοιπόν το ζήτημα για τους πράσινους, δεδομένου ότι σε αυτή την περίπτωση θα μείνουν με δύο επιλογές για την κορυφή της επίθεσης, τον Καρλίτος και τον Ιωαννίδη. Και ίσως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι -με βάση τα όσα διαρρέονται από τη μανατζερική πιάτσα- ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να ρίχνει "κλεφτές" ματιές σε επιθετικούς απ’ την αγορά των ελεύθερων ποδοσφαιριστών, όπου υπάρχει περιθώριο μεταγραφής έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Όχι και το πιο... εύκολο πράγμα του κόσμου να βρεθεί επιθετικός αρκετά fit, με μικρή αποχή και πάνω στα αγωνιστικά "θέλω" του Γιοβάνοβιτς, αλλά απ’ την άλλη ποτέ μη λες... ποτέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα