ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-3: Διπλό δια χειρός Πρωτοψάλτη και κορυφή για τους πράσινους

21:34 4/3/2022 - Πηγή: Sport 24

Στα πράσινα βάφτηκε το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό στην PAOK Sports Arena, αφού οι παίκτες του Ανδρεόπουλου επιβλήθηκαν 3-1 σετ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους πράσινους ήταν ο Θανάσης Πρωτοψάλτης. Ο Έλληνας ακραίος τα έκανε όλα και οδήγησε την ομάδα του στην νίκη.

Από την

άλλη ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε χωρίς τον Κουμεντάκη, ο οποίος είχε θέμα τραυματισμού με τον Μπαρνς να μπαίνει στην τετράδα των ξένων αντί του Μπράουν.

Με αυτό το τρίποντο ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία της Β' φάσης και ανέβηκε στην κορυφή της Volley League των ανδρών.

Το ματς: Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στο σημάδι τον Μπάρνς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαλάσει η υποδοχή του ΠΑΟΚ και οι παίκτες του Ανδρεόπουλου να χτίσουν μεγάλη διαφορά από την αρχή προηγούμενοι με 1-7.

Η εικόνα του ματς συνέχισε να είναι ίδια μέχρι και τα μισά του σετ όπου οι πράσινοι πήγαν με νταμπλ σκορ (8-16). Από εκεί και μετά είδαμε ένα άλλο σετ. Ο ΠΑΟΚ με τους Πετρέα και Κουκλίνσκι να κάνουν τρομερή δουλειά στο σερβίς χάλασαν την υποδοχή και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν στους δύο πόντους (19-21).

Οι παίκτες του Καλμαζίδη συνέχισαν να πιέζουν, έφτασαν τη διαφορά στον πόντο (23-24), αλλά στο τέλος το σετ κατέληξε στον Παναθηναϊκό με 23-25.

Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το 9-10. Από εκεί και μετά όμως ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απόλυτα χαλώντας την υποδοχή του ΠΑΟΚ και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην επίθεση έφτασε εύκολα στο 2-0 σετ με 25-16.

Με την ψυχολογία στα ύψη ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 3-7 στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, αλλά ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση. Οι παίκτες του Καλμαζίδη με μεγάλο ρίσκο στο σερβίς κατάφεραν να προσπεράσουν γρήγορα με 8-7 και στη συνέχεια μπόρεσαν να χτίσουν μια διαφορά την οποία υπερασπίστηκαν μέχρι το τέλος για να μειώσουν σε 2-1 σετ με 25-21.

Το τέταρτο σετ εξελίχθηκε σε θρίλερ. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση και ήταν μπροστά με 14-18. Σε εκείνο το σημείο ο Μπάρνς με τα σερβίς του χάλασε την υποδοχή των πρασίνων και με διαδοχικά μπλοκ ο ΠΑΟΚ έτρεξε επί μέρους 5-0 για να προσπεράσει με 19-18.

Από εκείνο το σημείο και μετά είχαμε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στο σετ μπολ μετά από φιλέ του Ρανγκέλ, αλλά στη συνέχεια μίλησε ο κορυφαίος παίκτης της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης πρώτα έκανε το 24-24 παίρνοντας πανέξυπνα το μπλοκ άουτ σε τρομερά δύσκολη επίθεση, στη συνέχεια έκανε ουσιαστικά μονό μπλοκ στον Ούντρις και τελείωσε το σετ με ένα ακόμα μπλοκ άουτ.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-3

Τα σετ: 23-25, 16-25, 25-21, 24-26

Keywords
Τυχαία Θέματα