Παπαδόπουλος: "Τα παιδιά που θα ασχοληθούν επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο να έχουν υπομονή"

Ο Αστέρας Τρίπολης κυκλοφόρησε το 7ο του podcast. Μπροστά από το μικρόφωνο αυτή τη φορά βρέθηκε ο τερματοφύλακας, Νίκος Παπαδόπουλος. Μίλησε για την καριέρα του, ενώ συμβούλευσε τα παιδιά που θα ασχοληθούν επαγγελματικά με το άθλημα να είναι εφοδιασμένα με υπομονή.

Ο Παπαδόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:

Για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό: "Επειδή πάντα ήμουν πιο ψηλό παιδί και πιο αναπτυγμένο από τα υπόλοιπα

παιδιά της ηλικίας μου, με έβαζαν και έπαιζα με μεγαλύτερα παιδιά. Σε ένα τουρνουά που είχε η ομάδα ανάγκη τερματοφύλακα επειδή δεν έβρισκαν, κερδίσαμε στον τελικό, βγήκαμε πρώτοι και είχα πάρα πολύ καλή απόδοση. Οπότε από τότε παίζω στη θέση του τερματοφύλακα μόνιμα.

Το κίνητρό μου ήταν ότι έπαιζα με μεγαλύτερα παιδιά και όχι η θέση του τερματοφύλακα. Αυτό με ενθουσίαζε, αλλά σιγά σιγά με κέρδισε και η θέση του τερματοφύλακα. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο επαγγελματικά, αλλά μετά από ένα φιλικό που είχαμε παίξει στην Αθήνα με τον Ολυμπιακό και άλλων ομάδων, με είδε ο Σίνισα Γκόγκιτς και προέκυψε ένα ενδιαφέρον, από την ομάδα του Ολυμπιακού. Καταλαβαίνετε ότι για ένα παιδί της ηλικίας μου και σε μία άλλη εποχή όπου τα social media ήταν εξαφανισμένα από τη ζωή μας, ήταν κάτι συγκλονιστικό για μένα".

Για τον Αστέρα: "Ήταν πάντα όνειρό μου να επιστρέψω στον τόπο καταγωγής μου ήταν πάντα όνειρό μου να αγωνιστώ και στην πόλη μου την Πάτρα και την Παναχαϊκή. Αυτή την περίοδο ο Αστέρας είναι ο μόνος εκπρόσωπος της Α' εθνικής για την Πελοπόννησο και είναι ουσιαστικά μία ομάδα η οποία έχει ξεπεράσει όλες τις υπόλοιπες και γράφει τη δική της ιστορία αυτό γενικότερα. Εμένα με ελκύει και είχα πει παλαιότερα ότι θα ήταν πολύ ωραίο για μένα να αγωνιστώ κάποια στιγμή στον Αστέρα.

Είναι μία ομάδα η οποία βγάζει υγεία προς όλο τον υπόλοιπο κόσμο και γενικότερα οι ποδοσφαιριστές μεταξύ μας που συζητάμε πράγματα, μόνο τα καλύτερα λόγια έχουμε να πούμε για την ομάδα του Αστέρα. Οπότε η απόφαση να έρθω εδώ ήταν πάρα πολύ εύκολη και ένας λόγος παραπάνω ήταν ότι εκείνη τη χρονιά η ομάδα είχε βγει και στα προκριματικά του Europa League. Όλο αυτό όπως είναι λογικό ένα ποδοσφαιριστή τον έλκυε".

Η συμβουλή του στους νέους: "Γυρνώντας πίσω στην παιδική μου ηλικία δεν φανταζόμουν ότι θα φτάσω ποτέ εδώ οπότε από αυτή την άποψη μπορώ να είμαι ικανοποιημένος. Έτσι κι αλλιώς η θέση του τερματοφύλακα είναι μία πολύ απαιτητική θέση, είναι μία θέση ευθύνης η οποία αν κάνεις ένα λάθος μπορεί να είναι κομβικό και αν κάνεις και λάθος σε κομβικό ματς μπορεί να είναι καταστροφικό. Γενικότερα θέλει και λίγο τύχη θέλει και λίγο οι συγκυρίες να σε βοηθήσουν και δυστυχώς εγώ δεν το είχα αυτό.

Θέλω να πω στα παιδιά τα οποία θα θελήσουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο να είναι εφοδιασμένα με μεγάλη υπομονή γιατί είναι ένα αντικείμενο το οποίο είναι 100% σίγουρο ότι θα υπάρξει αδικία προς το πρόσωπό τους και θέλει πολύ μεγάλα κότσια ώστε να μπορέσεις να το ξεπεράσεις αυτό και να κοιτάς μόνο μπροστά. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις, δηλαδή θέλω να πω ότι μία απογοήτευση μπορεί να σε πάρει από κάτω μετά αν χάσεις πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να ανταπεξέλθεις ίσως να είναι καταστροφικό για την καριέρα σου".

Keywords
Τυχαία Θέματα