Προγνωστικά NBA: Με το 1.91 του Γιάννη και το 3.95 του Μπογκντάνοβιτς

Το Τορόντο (7-7) παίζει απόψε στο Ντιτρόιτ (3-11) σε μία αναμέτρηση, όπου και οι δύο ομάδες έχουν σοβαρές απουσίες (15/11 02:00 Live από το SPORT24). Οι μεν Ράπτορς θα αγωνιστούν χωρίς τους Πασκάλ Σιακάμ, Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ, Φρεντ ΦανΦλιτ και Πρίσιους Ατσιούβα. Οι δε Πίστονς έχουν εκτός τον Κέιντ Κάνινγχαμ.

Οι μπουκ δίνουν πρώτο και δεύτερο φαβορί αντίστοιχα, για πρώτο σκόρερ της αναμέτρησης τον Οου Τζι Ανουνόμπι και τον Σκότι Μπαρνς. Εκτιμούν δηλαδή, ότι

αυτοί οι δύο θα μονοπωλήσουν τις επιθέσεις των Ράπτορς, λόγω του γεγονότος ότι η ομάδα του Νικ Νερς είναι shorthanded.

Είναι πάντως υπερβολικό να προσφέρεται στο 3.95 για πρώτος σκόρερ ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς. Ο Κροάτης είναι από τους πιο αξιόπιστους σκόρερ της λίγκας, έχει φέτος μεγαλύτερο μέσο όρο (20,3) από τους δύο άσους των Ράπτορς και στα τελευταία δύο ματς, που έλειψε ο Κάνινγχαμ, σημείωσε 25 και 28 πόντους αντίστοιχα.

Φυσικά, μεγάλο είναι και το 2.55 στον άσο των Πίστονς, δεδομένου ότι οι Ράπτορς θα παραταχθούν χωρίς τρεις βασικούς και μετρούν τέσσερις ήττες στα τελευταία έξι ματς. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι ο τεχνικός του Ντιτρόιτ, Ντούειν Κέισι, αντιμετωπίζει πάντα με έξτρα κίνητρο τα παιχνίδια κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Βοστώνη - Οκλαχόμα

Θεαματικό παιχνίδι αναμένεται στη Βοστώνη (15/11 02:30 Live από το SPORT24), ανάμεσα στους Σέλτικς (10-3) και τους Θάντερ (6-7). Και οι δύο ομάδες είναι φορμαρισμένες. Οι πρωταθλητές της Ανατολής μετρούν έξι σερί νίκες και σε αυτό το διάστημα έπεσαν μόνο μία φορά κάτω από τους 110 πόντους.

Από την άλλη, η Οκλαχόμα κέρδισε διαδοχικά το Τορόντο και τη Νέα Υόρκη σημειώνοντας 132 και 145 πόντους αντίστοιχα. Η βελτίωσή της στο επιθετικό κομμάτι είναι κάτι παραπάνω από αισθητή. Στα πρώτα 13 ματς της φετινής regular season σκοράρει κατά μέσο όρο 113,4 πόντους, όταν πέρυσι είχε μόλις 103,7.

Η Βοστώνη έχει πιο ποιοτικό ρόστερ, είναι πιο φρέσκια, αφού δεν αγωνίστηκε χθες, όπως η Οκλαχόμα, επομένως το πιθανότερο είναι πως θα διευρύνει το σερί της στις επτά νίκες. Αν λοιπόν πάρουμε ένα απολύτως βατό χάντικαπ στο -2,5 και ζητήσουμε παράλληλα το Over 224,5 στο σύνολο των πόντων φτάνουμε στο 1.90. Σημειώνεται, ότι οι Σέλτικς φέτος επιβεβαίωσαν το συγκεκριμένο Over 9/13 φορές. Επίσης, στο τελευταίο παιχνίδι με τους Θάντερ, τον περασμένο Μάρτιο το σύνολο είχε φτάσει τους 255 πόντους!

Μιλγουόκι - Ατλάντα

Το Μιλγουόκι (10-2) φιλοξενεί την Ατλάντα (8-5), την ομάδα δηλαδή από την οποία υπέστη την πρώτη του φετινή ήττα, μετά από εννιά διαδοχικές νίκες (15/11 03:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Οι Μπακς έχασαν και δεύτερο ματς την Παρασκευή, στο Σαν Αντόνιο, καθώς αγωνίστηκαν χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και τους Χολιντέι, Μίντλετον, Κόνατον και Αλεν. Για την αποψινή αναμέτρηση θα επιστρέψουν ο Γιάννης και ο Άλεν, άρα αυτόματα δικαιολογείται ο φαβοριτισμός της έδρας στο 1.55.

Η Ατλάντα των Τρέι Γιανγκ και Ντεζούντε Μάρεϊ, είχε κάνει εξαιρετική αμυντική προσπάθεια την περασμένη εβδομάδα για να κερδίσει τα "ελάφια", καθώς τα κράτησε μόλις στους 98 πόντους. Προχθές όμως, η άμυνα των Χοκς έγινε έρμαιο στις διαθέσεις του Τζόελ Εμπίντ, ο οποίος έκανε season-high με 42 πόντους και οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη.

Ο Γιάννης έρχεται από δύο κολλητά ματς με κάτω από 30 πόντους. Λογικά απόψε θα επιστρέψει στα γνωστά του στάνταρ. Ούτως ή άλλως, θα πρέπει να καλύψει επιθετικά και το κενό του Χολιντέι.

Θυμίζουμε, ότι ο ηγέτης των Μπακς, στο πρώτο συναπάντημα φέτος με την Ατλάντα, στις 29 Οκτωβρίου, είχε σημειώσει 34 πόντους και οδήγησε εκ του ασφαλώς την ομάδα του στο 123-115. Επίσης, στα τελευταία εννιά ματς κόντρα στα “γεράκια”, ο Γιάννης έχει ξεπεράσει επτά φορές τους 32 πόντους. Στο 1.91 απόψε το Over 32,5 του Greek Freak.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ντιτρόιτ – Τορόντο: Πρώτος σκόρερ Μπογκντάνοβιτς (απόδοση 3.95), 02:00 Βοστώνη – Οκλαχόμα: 1 -2,5 & Over 224,5 (απόδοση 1.90), 02:30 Μιλγουόκι – Ατλάντα: Γιάννης Over 32,5 πόντοι (απόδοση 1.91), 03:00
Keywords
Τυχαία Θέματα