Συγκλονίζει πατέρας νεκρού εργάτη του Μουντιάλ του Κατάρ: "Δούλεψε μέχρι θανάτου για μία λίρα την ώρα"

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει ξεκινήσει, με τη FIFA να γνωστοποιεί το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στις 27 Νοεμβρίου στο Κατάρ.

Οι επικρίσεις ωστόσο, που δέχεται το Κατάρ εδώ και χρόνια, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εργάτες για την κατασκευή των γηπέδων ενόψει του Μουντιάλ του 2022, είναι πάρα πολλές.

Οι φωνές δε που υπήρχαν περί παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων έγιναν κραυγές μετά το δημοσίευμα

της εφημερίδας "Guardian" το 202 που αποκάλυψε πως από το 2010 και μετά έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 6.500 θάνατοι εργαζομένων μεταναστών.

Ο Σαντζίμπ Ράγια ήταν ένας από τους εργάτες που άφησαν την τελευταία τους πνοή κατά τη διάρκεια των εργασιών και ο οποίος πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια σε ηλικία 28 ετών.

Ωστόσο, η οικογένειά του ισχυρίζεται πως ήταν απόλυτα υγιής πριν ξεκινήσει την κοπιαστική δουλειά, με τον πατέρα του να συγκλονίζει: "Δούλεψε μέχρι θανάτου για μία λίρα την ώρα. Μόχθησε δουλεύοντας 12 ώρες την ημέρα σε 40 βαθμούς Κελσίου ως κατασκευαστής δρόμων.

Είναι προσβολή για τη μνήμη του γιου μου και άλλων μεταναστών, αυτό το γήπεδο χτίστηκε στο αίμα και τον ιδρώτα των μεταναστών εργατών. Ήμασταν φτωχοί πριν φύγει, τώρα έχουμε καταστραφεί. Αυτές οι εταιρείες είναι υπεύθυνες για το θάνατο του γιου μου", ενώ ο θείος του τόνισε: "Είναι νεκρός. Θα πληρώσει η FIFA αποζημίωση; δεν νομίζω. Έχουν αίμα στα χέρια τους.

Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους παίκτες της Αγγλίας ότι η κυβέρνηση του Κατάρ εκμεταλλεύτηκε φθηνό εργατικό δυναμικό από το Νεπάλ. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι ίδιοι οι παίκτες. Είμαι θυμωμένος, αλλά τι μπορώ να κάνω από εδώ;".

Keywords
Τυχαία Θέματα