Τέλος της εβδομάδας ανοίγει το ΧΑΑ

Το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, μετά την πλήρη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αναμένεται, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θόδωρο Φέσσα, η σταδιακή άρση των κεφαλαιακών ελέγχων - ενώ, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αναμένεται να λειτουργήσει το Χρηματιστήριο.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg,

όσο βρίσκονται σε ισχύ οι κεφαλαιακοί έλεγχοι οι τζίροι των επιχειρήσεων παρουσιάζουν πτώση από 30% έως 80% ανάλογα με τον κλάδο ενώ εντονότερο πρόβλημα έχουν οι επιχειρήσεις που εισάγουν προϊόντα και πρώτες ύλες.

Ακόμη, ο κ. Φέσσας υπογράμμισε ότι η επιστροφή στην χρηματοδοτική ομαλότητα για τις επιχειρήσεις, θα επέλθει μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών επισημαίνοντας ωστόσο ότι εξακολουθεί να υφίσταται η έλλειψη εμπιστοσύνης στις συναλλαγές και το τραπεζικό σύστημα

Τέλος, σημείωσε ότι οι επιπτώσεις της αύξησης του ΦΠΑ μπορεί να είναι σημαντικές σε ορισμένους κλάδους της οικονομίας, αλλά η ύφεση που προκαλούν τα δημοσιονομικά μέτρα μπορεί να αποφευχθεί, εφόσον προχωρήσει η άμεση εφαρμογή όλων των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στη συμφωνία με τους εταίρους.

πηγή:ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα