Aπόδραση χιλιάδων κροκοδείλων

Η αστυνομία της Νότιας Αφρικής απηύθυνε έκκληση σε όλους τους ειδικούς σε θέματα κροκοδείλων να βοηθήσουν στον εντοπισμό χιλιάδων ζώων που απέδρασαν από εκτροφείο, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, κατά τη διάρκεια των χειρότερων πλημμυρών μετά από τουλάχιστον μια δεκαετία στη χώρα.

Έως και 15.000 κροκόδειλοι διέφυγαν από το εκτροφείο, το οποίο βρίσκεται στις όχθες ποταμού, στα σύνορα της Νότιας Αφρικής με την Μποτσουάνα, όταν ο ιδιοκτήτης αναγκάστηκε να ανοίξει τις πόρτες εν μέσω φόβων ότι η άνοδος της στάθμης των υδάτων θα τους έθετε σε κίνδυνο.

Τα ζώα κατέληξαν στον ποταμό
Λιμπόπο, το δεύτερο μεγαλύτερο της Νότιας Αφρικής, και στους πυκνούς θάμνους, κατά μήκος του. «Λίγες χιλιάδες» αιχμαλωτίστηκαν και πάλι, όμως τα περισσότερα εξακολουθούν να αγνοούνται. Το μήκος κάποιων φθάνει τα 5 μέτρα.

Τα σπίτια της περιοχής είχαν εκκενωθεί εξαιτίας των πλημμυρών, όμως οι κάτοικοί τους έχουν αρχίσει να επιστρέφουν. Οι ιδιοκτήτες του εκτροφείου τους προειδοποίησαν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς οι κροκόδειλοι δεν είναι συνηθισμένοι στην παρουσία ανθρώπων.

Οι αρχές, σε συνεργασία με τους εκτροφείς και εθελοντές από την περιοχή, προσπαθούν να παγιδεύσουν κροκοδείλους κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε και γίνονται ευκολότερα αντιληπτοί καθώς τα μάτια τους εκπέμπουν μια κόκκινη λάμψη όταν αντανακλάται σε αυτά φως, π.χ. από φακούς.

«Λόγω του μεγάλου αριθμού των κροκοδείλων που έχουν παρασυρθεί από τα νερά, υπάρχει ανάγκη για ειδικούς – όσοι έχουν πείρα ας έρθουν να βοηθήσουν», ήταν η έκκληση που απηύθυνε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πηγή: naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα