Athens Plaython festival

Το πρώτο Athens Plaython festival έρχεται στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου με έναν μαραθώνιο παιχνιδιών του δρόμου και εκπαιδευτικά εργαστήρια νέων τεχνολογιών!

Το Athens Plaython είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση με σκοπό την αναβάθμιση της ζωής στην πόλη μέσω του παιχνιδιού, η οποία στηρίζει τις ενέργειες της σε μια δραστήρια κοινότητα εθελοντών.

Με αφετηρία την Τεχνόπολη και προορισμό τις γειτονιές της Αθήνας,
διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες μας προσκαλούν να συμμετάσχουμε σε παιχνίδια μεγάλων διαστάσεων, διαδραστικές εγκαταστάσεις και εργαστήρια παιχνιδιού και νέων τεχνολογιών στο πλαίσιο του φεστιβάλ, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου.

Το Σάββατο θα φιλοξενηθούν εργαστήρια παιχνιδιών πόλης για παιδιά και ενήλικες από τις ομάδες Mztek, Technology Will Save Us, Frowntails και την ομάδα του Athens Plaython σε συνεργασία με το Εργαστήρι Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Αθηνών και την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα ακολουθήσουν παιχνίδια και μεγάλο πάρτι με προσκεκλημένο DJ και διαδραστικές εγκαταστάσεις.

Την Κυριακή βγαίνουμε στο δρόμο και παίζουμε παιχνίδια πόλης που δημιουργήθηκαν από αναγνωρισμένους Έλληνες και διεθνείς σχεδιαστές, ενώ θα ακολουθήσει απονομή βραβείων για το καλύτερο παιχνίδι.

Μία νικήτρια ομάδα θα κερδίσει τον τίτλο Best in Fest Gamecity Award και θα ταξιδέψει στο Notingham τον Οκτώβριο του 2012 για να παρουσιάσει το παιχνίδι της στο Gamecity Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ παιχνιδιών της Αγγλίας!
Περισσότερες πληροφορίες: athensplaython.org/el
Keywords
Τυχαία Θέματα