MAX - Media κατά της ξενοφοβίας

Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων (United Societies of Balkans) σε συνεργασία με τη Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, διοργανώνουν το σχέδιο κατάρτισης "MAX - Media Against Xenophobia ", το οποίο πραγματοποιείται έως τις 22 Ιανουαρίου, στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα αφορά στη χρήση των ΜΜΕ
ως εργαλείων ενάντια στην ξενοφοβία και υλοποιείται με τη συμμετοχή νέων από 11 χώρες (Ιταλία, Σερβία, ΠΓΔΜ, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κύπρο, Κροατία, Αλβανία, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα).

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες την απαραίτητη κατάρτιση, ώστε να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν τη ρητορική μίσους και την προβολή σχετικών στερεότυπων από τα ΜΜΕ. Μέσω μεθόδων της μη τυπικής μάθησης, οι συμμετέχοντες θα λάβουν βιωματική γνώση πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα και θα εστιάσουν την προσοχή τους σε δημοσιογραφικές πρακτικές που προωθούν τις αξίες της δημοκρατίας και της ισότητας.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο Άρης Παράσχου, πρόεδρος των Ενωμένων Κοινωνιών των Βαλκανίων μίλησε στην Ελευθερία Πάντζιου κι όπως είπε, στο πρόγραμμα αυτό η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή, καθώς υπέβαλλαν αίτηση περισσότεροι από 180 νέοι.
Keywords
Τυχαία Θέματα