O Έλμαρ Μπροκ για την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν γνωρίζει «ότι δεν μπορεί πραγματικά να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα. Δεν διαθέτει γι αυτό αρκετά χρήματα» υποστήριξε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Έλμαρ Μπροκ (CDU).

«Η Ρωσία δεν μπορεί να επαναφέρει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων και οι Έλληνες δεν θα ήθελαν το βιοτικό επίπεδο των Ρώσων» είπε ο κ. Μπροκ στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και στην

εφημερίδα Bild και, αναφερόμενος σε πιθανές ρωσικές επενδύσεις σε έργα υποδομής στην Ελλάδα, εκτίμησε ότι αυτά τα σχέδια αντιπροσωπεύουν ξεκάθαρα ρωσικά και όχι αληθινά ελληνικά συμφέροντα - με την εξαίρεση ίσως του θέματος της μεταφοράς ενέργειας. Σημείωσε δε ότι και η Ευρωπαϊκή Ένωση "βλέπει" μια σειρά σχεδίων τα οποία θα μπορούσαν να στηριχτούν, αλλά για τα οποία η Ελλάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις. «Δεν υπάρχουν αιτήματα, στις Βρυξέλλες περιμένει το χρήμα για διαρθρωτικές πολιτικές και η Ελλάδα δεν το ζητά» ισχυρίστηκε.

Δηλώσεις Μάνφρεντ Βέμπερ και Πέτερ Ραμζάουερ

H επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν βοήθησε τις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές, εκτιμά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, προσθέτοντας ότι αυτήν τη στιγμή η Ρωσία «δεν μπορεί να είναι σοβαρός εταίρος για την Ελλάδα».

Ο κ. Τσίπρας πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να παρουσιάσει αποτελέσματα με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, δηλώνει ο κ. Βέμπερ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και τονίζει ότι «το προτεταμένο χέρι της ΕΕ είναι εδώ. (Ο Αλέξης Τσίπρας) πρέπει τώρα να το πιάσει».

Ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομίας του γερμανικού Κοινοβουλίου Πέτερ Ραμζάουερ, σε συνέντευξή του στην «Passauer Neue Presse» δηλώνει ότι «μετά τις οικονομικές περιπλανήσεις, έρχεται τώρα και ο εκβιασμός της εξωτερικής πολιτικής» και προσθέτει ότι σύμφωνα με την αρχή της CSU, «αλληλεγγύη μόνο έναντι σταθερότητας», ξεπεράστηκε με την επίσκεψη στη Μόσχα η τελευταία «κόκκινη» γραμμή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα