Poker face μέσω τεχνολογίας
Η παραπλάνηση μπορεί να πάρει διάφορες μορφές. Για παράδειγμα,
Ο δημιουργός των γυαλιών καθηγητής Χιροτάκα Οσάβα, σύμφωνα με το BBC, δήλωσε ότι τα γυαλιά του μπορούν να φανούν χρήσιμα σε διάφορους επαγγελματίες που συχνά έρχονται σε επαφή με πελάτες και γενικά με ανθρώπους, όπως νοσοκόμες, σερβιτόρους, δασκάλους, κάθε είδους θεραπευτές κ.α., που θα ήθελαν να δείχνουν στους άλλους συγκεκριμένες συναισθηματικές αντιδράσεις, την ώρα που στην πραγματικότητα είναι απασχολημένοι με κάτι άλλο ή απλώς αφηρημένοι (φυσικά τα γυαλιά θα ήσαν εξίσου χρήσιμα στους πελάτες ή στους μαθητές, που θα ήθελαν επίσης να ξεγελάσουν τους άλλους σχετικά με το τι νιώθουν ή κάνουν τη συγκεκριμένη στιγμή).
Ο Οσάβα ανέφερε ότι «η ανεπτυγμένη κοινωνία μας χρειάζεται εργαζόμενους που συμπεριφέρονται πιο κοινωνικά. Τα AgencyGlass έχουν ως στόχο να επεκτείνουν τις κοινωνικές και συναισθηματικές δυνατότητες των χρηστών μέσω της τεχνολογίας, όπως ακριβώς τα ρομπότ ήδη υποστηρίζουν τις σωματικές δυνατότητές μας και οι υπολογιστές τις νοητικές μας».
Τα γυαλιά έχουν ενσωματωμένο ένα ειδικό λογισμικό αναγνώρισης προσώπων, το οποίο επιτρέπει στα τεχνητά «μάτια» να στρέφονται μόνα τους σε κάποιον που κοιτάει τον χρήστη. Επίσης διαθέτουν δύο οθόνες τύπου OLED, οι οποίες ελέγχονται από τον χρήστη είτε μέσω του «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου του, είτε του υπολογιστή του, μέσω ασύρματης σύνδεσης Bluetooth. Ακόμη, ο υπολογιστής ή το τηλέφωνο είναι συνδεμένα με μια κάμερα που συνεχώς «διαβάζει» το περιβάλλον γύρω από τον χρήστη.
Στα γυαλιά υπάρχουν επίσης διάφοροι «έξυπνοι» αισθητήρες, που παρακολουθούν τη συμπεριφορά του ίδιου του χρήστη, ενώ μία εξωτερική μπαταρία διακριτικά τοποθετημένη στο ένα χέρι του, τροφοδοτεί με ενέργεια τη συσκευή. Ανάλογα με τις κινήσεις του κεφαλιού του χρήστη, τα γυαλιά ανταποκρίνονται, προβάλλοντας στους φακούς τους δύο μάτια που κοιτάζουν προς τα πάνω, που ανοιγοκλείνουν κλπ. Αν τα γυαλιά «πιάσουν» κάποιον άλλο να κοιτάζει τον χρήστη στα μάτια, του αντιγυρίζουν το βλέμμα (άσχετα με το που κοιτάζει στην πραγματικότητα εκείνη τη στιγμή ο χρήστης, ο οποίος μπορεί και να κοιμάται).
Σύμφωνα με τους Ιάπωνες ερευνητές, η μεγάλη επιτυχία των γυαλιών είναι ότι, χάρη σε αυτά, οι χρήστες δείχνουν στους άλλους πως νοιάζονται γι' αυτούς (άσχετα αν αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη η αλήθεια...). Ταυτόχρονα, απελευθερώνουν τους χρήστες από την ανάγκη να ελέγχουν τα συναισθήματά τους, όσον αφορά το «πρόσωπο» που δείχνουν κάθε φορά στους γύρω τους (π.χ. κρύβοντας την ψυχική και σωματική εξάντληση τους).
Προς το παρόν, ένα πρόβλημα των γυαλιών είναι η άκομψη εξωτερική εμφάνισή τους, όμως στο μέλλον αυτή θα μπορούσε να βελτιωθεί. Ο φιλόδοξος Οσάβα δήλωσε ότι σκοπεύει να επεκτείνει την έρευνά του, ώστε να πετύχει κάτι ανάλογο με τη δημιουργία και (παραπλανητικών) χαμόγελων.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ποιος είναι ο βουλευτής Νίκος Αναγνωστόπουλος που δωρίζει στο δημόσιο ακίνητα αξίας 10 εκ. ευρώ
- Συγκλονίζουν τα μηνύματα μαθητών λίγο πριν βυθιστεί το πλοίο
- Επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, με ισχυρές καταιγίδες και χιόνια - Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
- Μηχανή του Χρόνου: Η κόρη του Νικόλα Άσιμου που έγινε η "μασκότ" των Εξαρχείων
- Επελαύνει το κύμα κακοκαιρίας - Που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες
- Σοκ: Οι μυστηριώδεις Κυρίες της Βαρβακείου έρχονται από το υπερπέραν!
- Απίστευτο βίντεο από εκπαίδευση στη Βόρεια Κορέα!
- Πάλι τα ίδια! Μπλόκο στη φόρμα αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα!
- Το κόλπο του Τσίπρα με τον Βαρουφάκη
- Από σήμερα οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Athina984

- Τελευταία Νέα Athina984
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Στη Βαρβάκειο οι «κυρίες με τα τζιπ»
- Ποια φαρμακεία εφημερεύουν σήμερα
- Στο νοσοκομείο η Μαργαρίτα Παπανδρέου
- Δούκισσα Νομικού για τα επαγγελματικά της: «Εξερευνώ τον εαυτό μου και τις δυνατότητές μου»!
- Έξυπνα γυαλιά αντικαθιστούν τα μάτια ... και τα συναισθήματα
- Ηράκλειο: Διαδοχικές πυρκαγιές με έναν τραυματία
- Ουκρανία: Τρεις αυτονομιστές νεκροί στη Μαριούπολη
- Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου
- Αγώνας αντοχής για... 36 ώρες