To καυστικό χιούμορ του Guardian για τον Βαρουφάκη

«Αν ενδιαφέρεστε για μια σοβαρή συζήτηση για το ελληνικό χρέος, ψάξτε την αλλού» γράφει η Imogen Fox στον (φιλοσυριζαϊκό) Guardian.«Αν όμως θέλετε μια ενδυματολογική ανάλυση της φοράς που ο Υπ. Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης πήγε στην Downing Street μοιάζοντας με τον Shaun Ryder

(τραγουδιστή των Happy Mondays και των Black Grape) απ' την εποχή του δίσκου των Black Grape 'It's Great When You're Straight ... Yeah', τότε καθίστε αναπαυτικά.

Ήταν προφανές απ' τη στιγμή εμφανίστηκε στην Downing Street ότι ήμασταν αντιμέτωποι με μια Ξεχωριστή Στιγμή της Μόδας. Είχαμε τον Osborne απ' τη μία, με το κούρεμά του αλά Ιούλιος Καίσαρας και το καλοφορεμένο κοστούμι του, να κάνει χειραψία με έναν άντρα με ένα χτυπητό μπλε πουκάμισο τελείως ταιριαστό για την παμπ Wetherspoon και ένα σακάκι εμπόρου ναρκωτικών στην ρέιβ σκηνή του madchester στις αρχές των '90ς. Το ξυρισμένο κεφάλι, η στάση πορτιέρη (πόδια ανοιχτά, χέρια στις τσέπες) και το άνετο χαμόγελο, υπογράμμιζαν το εν λόγω λουκ.

Να το ξεκαθαρίσουμε: Δεν κριτικάρουμε το λουκ, αλλά όποιος δεν βρίσκει την επιλογή ντυσίματος του Βαρουφάκη κάπως αταίριαστη και άτοπη για την περίσταση απλώς λέει ψέματα στον εαυτό του.

Συνήθως όταν κάποιος πάει σε μια διαπραγμάτευση μιμείται σε ένα βαθμό το ντύσιμο που θα έχουν κι οι άλλοι. Αν δεν το κάνουν προφανώς υπάρχει κάποιος λόγος. Ο Βαρουφάκης γνώριζε ότι όλοι θα φορούσαν κοστούμια, και το γεγονός πως επέλεξε ένα ιδιοσυγκρασιακό λουκ που δεν το λες συντηρητικό με τίποτα δείχνει ότι στην καλύτερη περίπτωση έχει αυτοπεποίθηση.

Θα πρόσεξε άραγε ο Osborne την αθέλητη αναφορά του ντυσίματος στους Happy Mondays; Πιθανότατα: είναι στη σωστή ηλικία για να έπιασε την αίσθηση του Shaun Ryder που εξέπεμπε ο Βαρουφάκης. Μήπως κιόλας, όταν έκλεισε η πόρτα πίσω τους, σιγομουρμούριζε και το Reverend Black Grape; Το ελπίζω, πάντως στο μεταξύ η διεθνής πολιτική σκηνή καλωσορίζει έναν νέο υποψήφιο για τον τίτλο του πιο κομψά ντυμένου πολιτικού».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα