«Trade Fairs 2015»

Μαθαίνουν το επιχειρείν από τα μαθητικά τους χρόνια και διαγωνίζονται για την πιο καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα.Τις εικονικές τους επιχειρήσεις και τις επιχειρηματικές τους ιδέες θα παρουσιάσουν μαθητές απ' όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο των δύο Μαθητικών Εμπορικών Εκθέσεων που διοργανώνονται για ένατη συνεχή χρονιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας

Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece).

Οι εκθέσεις με τίτλο «Trade Fairs 2015» θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα την προσεχή Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στο The Mall Athens και στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 6 Μαρτίου στο Mediterranean Cosmos, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων κ.Ανθή Καλομοίρη, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 επισήμανε ότι για την συγκεκριμένη έκθεση έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 95 σχολεία από όλη την χώρα. «Θα είναι 565 παιδιά και 85 καθηγητές όπου όλοι τους είχαν μια επιχειρηματική ιδέα που την έκαναν πράξη», δήλωσε χαρακτηριστικά. Για να προσθέσει: «Δίνουμε το βήμα στα παιδιά να εκπληρώσουν τα όνειρα τους, να δημιουργήσουν, να καινοτομήσουν και να χαρούν φτίαχνοντας και το δικό τους μέλλον ταυτόχρονα. Γιατί μέσα από αυτή την διαδικασία μαθαίνουν από διάφορα πόστα που θα έχουν μέσα σε μια επιχείρηση μαθητική, δηλαδή το πως είναι να είσαι ο πρόεδρος της επιχείρησης, ο marketing director,οι δημόσιες σχέσεις. Κάτι σαν να λέμε από το να φτιάξεις ένα προϊόν και πως μετά να το προωθήσεις. Σήμερα-κατέληξε η κ. Καλομόιρη- τους δίνεται η δυνατότητα να μπορέσουν να έρθουν σε επαφή εμπορικά πλέον, δηλαδή να κινηθούν και να παρουσιάσουν το προϊόν τους».

Οι εικονικές επιχειρήσεις των μαθητικών ομάδων θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή και η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην πανευρωπαϊκή έκθεση «JA-YE European Trade Fair 2015», που φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη της Ελβετίας στις 28-29 Μαΐου 2015. Για την αξιολόγηση των μαθητικών ομάδων θα ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως η καινοτομία, η ποιότητα, η παρουσίαση και η απήχηση που έχουν τα προτεινόμενα προϊόντα και οι υπηρεσίες.

Ο Κώστας Κορέλλης επισκέφθηκε την έκθεση και συνομίλησε με μαθητές από το 2ο ΕΠΑΛ Αιγάλω και το Πιρς Κόλετζ.

Keywords
Αναζητήσεις
μαθητικη εικονικη επιχειρηση the mall εικονες 27 2 2015
Τυχαία Θέματα