Συρία: Βομβάρδισαν σχολικό κτίριο

Σε τουλάχιστον 12 ανήλθαν οι νεκροί, στην πλειονότητά τους μαθητές λυκείου και καθηγητές, οι οποίοι σκοτώθηκαν σήμερα από επιδρομή της συριακής πολεμικής αεροπορίας εναντίον σχολικού κτιρίου στην Ράκα, πόλη που ελέγχεται από τους Σύρους αντάρτες στην βόρεια Συρία, ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση. Η οργάνωση δημοσιοποίησε στο Ίντερνετ ένα ιδιαίτερα σκληρό βίντεο που δείχνει πτώματα μαθητών, ένα εκ των οποίων βρίσκεται κάτω από βιβλία και τετράδια.«Επικρατούσε πανικός, παιδιά έκλαιγαν μέσα στο σχολείο και προσπαθούσαν να κρυφτούν, διηγείται ένας αυτόπτης μάρτυρας.

"Η συριακή πολεμική

αεροπορία βομβάρδισε την είσοδο ενός τεχνικού λυκείου στην πόλη Ράκα προκαλώντας τον θάνατο 12 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους μαθητές κάτω των 18 ετών, και τραυματίζοντας πολλούς άλλους, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση", προσθέτει σε ανακοίνωσή του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την ίδια ώρα σύμφωνα πάντα με την ίδια μη κυβερνητική οργάνωση, τουλάχιστον 19 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 60 τραυματίστηκαν από επίθεση των ανταρτών το βράδυ του Σαββάτου προς σήμερα τα ξημερώματα κατά στρατιωτικών θέσεων στην Νασερίγια αλ Καλάμουν, βόρεια της Δαμασκού.

"Υπάρχουν επίσης θύματα στις τάξεις των ανταρτών, οι οποίο κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο πολλών θέσεων", διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Εν τω μεταξύ, οι ειδικοί του ΟΗΕ που πραγματοποιούν έρευνα στην Συρία στις τοποθεσίες όπου φέρεται ότι έχουν διαπραχθεί επιθέσεις με χημικά όπλα, αναχώρησαν σήμερα από το ξενοδοχείο τους για μια νέα αποστολή, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι επιθεωρητές, οι οποίοι έφτασαν την Τετάρτη στην συριακή πρωτεύουσα κατά την δεύτερη επίσκεψή τους σε δύο μήνες στην χώρα με στόχο να αποσαφηνιστεί αν χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα σε πολλούς τομείς της Συρίας, αναχώρησαν με τέσσερα οχήματα του ΟΗΕ προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η ομάδα αυτή άρχισε την Πέμπτη τις εργασίες της, οι οποίες συνίστανται στην πραγματοποίηση ερευνών σχετικά με 7 τοποθεσίες στις οποίες φέρεται ότι έγιναν επιθέσεις με χημικά όπλα βάσει των πληροφοριών που έχει δώσει η αντιπολίτευση και το συριακό καθεστώς.

Τρεις από αυτές τις τοποθεσίες βρίσκονται κοντά στην πρωτεύουσα --Μπαχαριγέ, κοντά στην Δαμασκό (22 Αυγούστου), Τζόμπαρ, συνοικία βορειοδυτικά της Δαμασκού (24 Αυγούστου) και Ασραφιέ Σαχνάγια, στην επαρχία της Δαμασκού (25 Αυγούστου)--, ενώ οι άλλες βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Κατά την τρέχουσα αποστολή τους, οι επιθεωρητές του ΟΗΕ "έχουν ήδη συγκεντρώσει πολλά έγγραφα και δείγματα και έχουν πραγματοποιήσει πολλές συνεντεύξεις", διευκρίνιζε την Παρασκευή ο ΟΗΕ σε ανακοίνωσή του, στην οποία προσέθετε ότι οι ειδικοί αναμένεται να ολοκληρώσουν την εργασία τους την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα