Αφιέρωμα στον Λ. Παπαδόπουλο

Με μια τιμητική βραδιά αφιερωμένη στον στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο, ανοίγει τη Δευτέρα 15 Ιουνίου στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, το καλοκαιρινό Φεστιβάλ του ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Στη μουσική βραδιά - αφιέρωμα θα ταξιδέψουν το κοινό στο έργο του Λευτέρη Παπαδόπουλου, οι Βασίλης Λέκκας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Αναστασία Ζαννή, Μιχάλης Δημητριάδης, Σαββέρια Μαργιολά και Θάνος

Τζάνης, συνοδευόμενοι από πολυμελή ορχήστρα.

Με αφορμή την συναυλία ο Λευτέρης Παπαδόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Αθήνα Μ ακούς;» και τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη.

Πόσο έχει αλλάξει η Ελλάδα και ο Έλληνας ;

Η Ελλάδα είναι μαντάρα αυτή τη στιγμή. Χρωστάει, δε μπορεί να τα πληρώσει. Ο κόσμος βρίσκεται σε μια συνεχή αβεβαιότητα για το αύριο, είναι πολύ λυπηρό και οδυνηρό αυτό. Σκέφτομαι συνέχεια τους νέους ανθρώπους, τι θα παραλάβουν. Ο Έλληνας έχει αλλάξει πολύ, κατά τη γνώμη μου φταίει πάρα πολύ για ότι συμβαίνει γιατί εκείνος βγάζει τις κυβερνήσεις που μας καπηλεύονται μας λοιδορούν και μετά μας αφήνουν στο δρόμο.

Πως βλέπεται το ελληνικό τραγούδι σήμερα ;

Το ελληνικό τραγούδι πήρε έναν δρόμο τον οποίο καθόρισαν οι εταιρείες δίσκων. Υπάρχουν νέοι δημιουργοί οι οποίοι είναι πολύ καλοί αλλά εγώ έχω να ακούσω χρόνια τραγούδι του Μούτση ο οποίος είναι από τους πιο λαμπρούς συνθέτες. Σποραδικά ακούω τραγούδια του Ξαρχάκου , ακόμη πιο σποραδικά τραγούδια του Μίκη; Μιλώντας στο σταθμό σας θα ήθελα να κάνω και μια θετική παρατήρηση. Ο σταθμός που δουλεύετε είναι εξαιρετικός. Έχει μια ποιότητα, είσαι εσύ, είναι ο Μάνος Ελευθερίου, οι επιλογές αυτές καθορίζουν και την ποιότητα τους έργου που παράγεται.

Κάνατε τόσα πολλά πράγματα, σας έχει λείψει κάτι, θα θέλατε να είχατε κάνει κάτι που ακόμη δεν έγινε ;

Έχω κάνει πάρα πολλά, μεταξύ άλλων έχω γράψει τρία θεατρικά έργα και δεκαπέντε βιβλία. Όχι,δεν υπάρχει κάτι που θα ήθελα να έχω κάνει και να μην το έκανα, αλλά εκείνο που μου έχει λείψει περισσότερο είναι η εφημερίδα. Ενώ είχα συνηθίσει σ' όλη μου τη ζωή να ξυπνάω το πρωί να διαβάζω εφημερίδες και γράφω το "Χρονογράφημα" στα Νέα .

Υπάρχει κάποιο πρόσωπο από το ελληνικό τραγούδι που να σας έκανε γράψετε γι' αυτο;

Οι άνθρωποι μου εμένα ήταν τρεις. Η Χαρούλα Αλεξίου , ο Μανώλης Μητσιάς και ο Γιώργος Νταλάρας. Άνθρωποι εξαιρετικής αξίας και ιδιαίτερου ήθος.. Αυτοί οι τρεις που ανέφερα με ενέπνεαν και έχω γράψει πάρα πολλά . Από τους νέους καλλιτέχνες ο Σιδηρόπουλος, με ενδιέφερε πολύ αυτό το παιδί και έφυγε άδικα.

Πως περάσατε γράφοντας για το σινεμά;

Στο σινεμά πέρασα υπέροχα. Τότε το σινεμά σου έδινε τη δυνατότητα μέσα από τα κείμενα που διάβαζες -τα σενάρια- να γράψεις τραγούδια σπουδαία, ας πούμε ένα τραγούδι κλασσικό πλέον, από μια ταινία που πρωταγωνιστούσε ο Κούρκουλος το " Βρέχει Φωτιά στη Στράτα μου" ή το "Θα πιω απόψε το φεγγάρι" Είναι πάρα πολλά τα τραγούδια που έχω γράψει για το σινεμά.

Keywords
Τυχαία Θέματα