Αυστραλία: μέτρα για τους ιθαγενείς

Η αυστραλιανή πολιτεία δεν έχει καταφέρει ακόμα να πετύχει τους στόχους της και να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των Αβοριγίνων.

Αυτό τόνισε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι 'Αμποτ, ενημερώνοντας την Ομοσπονδιακή Βουλή για τα προγράμματα που εφαρμόζονται με στόχο να «γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ λευκών και Αβοριγίνων».

Όπως είπε ο κ. Άμποτ, οι στόχοι να μειωθεί στο ελάχιστο η παιδική θνησιμότητα και το 95% των παιδιών Αβοριγίνων να πηγαίνουν σε νηπιαγωγείο, θα επιτευχθούν σε μια δεκαετία. Πρόσθεσε, πως δεν σημειώθηκε πρόοδος στην

αύξηση των προσδόκιμου ζωής των ενηλίκων και στην καταπολέμηση του αναλφαβητισμού τους, ενώ συμπλήρωσε ακόμα πως το ποσοστό ανεργίας στις τάξεις των Αβοριγίνων έχει αυξηθεί.

Σύμφωνα με την αναφορά του πρωθυπουργού οι μη-Αβορίγινες κάτοικοι της Αυστραλίας ζουν, κατά μέσο όρο, δέκα χρόνια περισσότερο από τους αυτόχθονες.

Ο κ. 'Αμποτ ανακοίνωσε την λήψη μέτρων για την γεφύρωση του χάσματος με τους Αβορίγινες και το Εργατικό κόμμα δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει όλα τα κυβερνητικά μέτρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα