Αλλαγές σύντομα

Ακόμη και νομοθετικού τύπου ρυθμίσεις για τις αλλαγές στο διοικητικό σύστημα των δημόσιων νοσοκομείων μελετά η κυβέρνηση αυτή την περίοδο, σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπ. Υγείας Ανδρέα Ξανθό στον Αθήνα 9.84 και στον Κώστα Κορέλλη.

«Μελετούμε αλλαγές ακόμη και το εάν χρειάζονται νομοθετικού τύπου ρυθμίσεις για να προχωρήσουμε σε μια αλλαγή στο διοικητικό σύστημα των νοσοκομείων, το οποίο μας δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός και επισήμανε
πως το υπουργείο αντιμετωπίζει προβλήματα στη συνεργασία του με αρκετούς διοικητές.

Όπως είπε, «είχαν εθιστεί σε μια λογική διαχείρισης των νοσοκομείων ως επιχειρήσεις που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και η αύξηση των εσόδων, ενώ αυτό που χρειάζεται είναι η κάλυψη των αναγκών των υγειονομικών των ανθρώπων σε μια περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης και φτώχειας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ανέφερε ακόμη πως οι περισσότεροι διοικητές δεν έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους όπως τους έχει ζητηθεί και πρόσθεσε ότι αναζητούνται τρόποι αυτές τις ημέρες για μια γρήγορη αλλαγή των διοικήσεων.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα στη συνάντηση που είχε με νέους ειδικευόμενους και ειδικευμένους γιατρούς της ΕΙΝΑΠ, οι οποίοι σήμερα προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, ο κ. Ξανθός τους διαβεβαίωσε πως στις 27 Μαΐου θα αρχίσει η αποπληρωμή των οφειλομένων ποσών για δεδουλευμένα του 1ου τριμήνου του έτους. Παράλληλα, τόνισε πως ευελπιστούν ότι από τον επόμενο μήνα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί και θα υπάρξει κανονικότητα στην καταβολή των εφημεριών. «Θεωρούμε ντροπή η Πολιτεία να αναθέτει στους γιατρούς να καλύπτουν τις εφημερίες των νοσοκομείων, οι γιατροί να προσφέρουν ένα τόσο σημαντικό έργο κάτω από αντίξοες συνθήκες και να μην είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της».
Keywords
Τυχαία Θέματα