Λεπτές ενδοκυβερνητικές ισορροπίες

Ασκήσεις ισορροπιών στη νέα κυβέρνηση, η οποία αριθμεί 42 μέλη, με τη δικομματική αναλογία να είναι τρεις προς έναν και τη ΝΔ να κρατά τα λεγόμενα καυτά υπουργεία. «Περιμένοντας τις γερμανικές εκλογές η νέα κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές.

Το γεγονός αυτό διευκολύνεται από το ότι η συγκυβέρνηση έχει τη δυνατότητα καλύτερου συντονισμού», τόνισε μιλώντας στον Α984 στους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου ο καθηγητής πολιτικής οικονομίας και ευρωπαϊκής οικονομικής ολοκλήρωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ναπολέων Μαραβέγιας.
Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών στη νέα κυβέρνηση αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υφυπουργοί Δημήτρης Κούρκουλας και Ακης Γεροντόπουλος. Yπουργός Επικρατείας ο Δημήτρης Σταμάτης. Καμία αλλαγή στο επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών με υπουργό τον Γιάννη Στουρνάρα, αναπληρωτή τον Χρήστο Σταικούρα και υφυπουργό τον Γιώργο Μαυραγάνη.Υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης αναλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αναπληρώτρια υπουργό την Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Παραμένει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο Νίκος Δένδιας, στο Υπουργείο Παιδείας ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με υφυπουργούς τον Συμεών Κεδίκογλου και τον Κώστα Γκιουλέκα.

Παραμένουν επίσης Υπουργός Τουρισμού η Όλγα Κεφαλογιάννη και Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αθανάσιος Τσαυτάρης με αναπληρωτή τον Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ο Γιάννης Μανιάτης, αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλαφάτης και υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Υπουργός Άμυνας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος,αναπληρώτρια υπουργός Φώφη Γεννηματά και υφυπουργός ο Αθανασιος Δαβάκης

Υπουργός Ανάπτυξης ο Κωστής Χατζηδάκης,υφυπουργοί ο Αθανασιος Σκορδάς και Νοτης μηταρακής

Στο Υπουργείο Εργασίας ο Γιάννης Βρούτσης και υφυπουργός ο Βασίλης Κεγκέρολγου.

Το υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης με υφυπουργούς τον Αντώνη Μπεζα και τη Ζέτα Μακρή. Η Σοφία Βούλεψη που είχε αρχικώς ανακοινωθεί παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Γιάννης Μιχελάκης με αναπληρωτή τον Λεωνίδα Γρηγοράκο. Στο Υπουργείο Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Υπουργείο Πολιτισμού ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και Υφυπουργός με αρμοδιότητα αθλητισμού ο Γιάννης Ανδριανός. Υφυπουργός αρμόδιος για την ΕΡΤ ο Παντελής Καψής

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρος Καράογλου . Κυβερνητικός εκπρόσωπος παραμένει ο Σίμος Κεδίκογλου.

Αντιδράσεις για τη νέα σύνθεση

«Το νέο υπουργικό συμβούλιο είναι κομμένο και ραμμένο στα μνημονιακά μέτρα και αντίστοιχο των σχεδίων της κυβέρνησης για κλιμάκωση της λεηλασίας των εισοδημάτων και ξεπουλήματος των δημόσιων αγαθών» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης απεικονίζεται η σύνθεση του πολιτικού προσωπικού της χώρας που την έφερε στο χείλος του γκρεμού σχολίασαν πηγές της Κουμουνδούρου εκτιμώντας πως το νέο υπουργικό δε θα μακροημερεύσει και οι μέρες του είναι μετρημένες.

Η ΝΔ δίνει τα κλειδιά της χώρας στο αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ, στο κόμμα του 3%, που κατέκλεψε την Ελλάδα για 3 δεκαετίες, σχολιάζει η ΧΑ επισημαίνοντας ότι πολύ σύντομα η άθλια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ θα καταρρεύσει υπό το βάρος του Βενιζέλου και λόγω της απόλυτης υποταγής Σαμαρά στους διεθνείς τοκογλύφους.

«Νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα θα πάρει και παλιά θα υλοποιήσει, η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, με την ανοχή της ΔΗΜΑΡ” επισημαίνει με σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Όσο συνεχίζουν να υπάρχουν επίτροποι της τρόικας οι οποίοι ασκούν την εξουσία για τους Υπουργούς δεν έχει σημασία ποιο όνομα αναγράφεται στον ανασχηματισμό» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

"Ναι περίμενα τηλεφώνημα, αλλά δεν υπάρχει ζήτημα ενόχλησης, πικρίας, δυσαρέσκειας" τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τις πληροφορίες ότι είναι ενοχλημένος από το ότι δεν έγινε υπουργός. "Είναι απόλυτο δικαίωμα του πρωθυπουργού να ορίσει τους υπουργούς του", πρόσθεσε.

Για τη ΔΗΜΑΡ

"Πολύ πιο βαθείς από την ΕΡΤ οι λόγοι αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από τον κυβερνητικό συνασπισμό, γράφει στην ηλεκτρονική του έκδοση το γερμανικό περιοδικό Focus, εκτιμώντας πως αφορούν μια πολιτική και οικονομική άβυσσο.


Μεταξύ άλλων, αναφέρει ακόμη ότι ο Φώτης Κουβέλης ήταν δυσαρεστημένος και γιατί ο Πρωθυπουργός δεν τον συμπεριλάμβανε στο πλάνο της "ανάκαμψης" της χώρας λειτουργώντας μονομερώς.

Keywords
υπουργειο δικαιοσυνης, υπουργείο παιδείας, αδωνις γεωργιαδης, ανεξαρτητοι ελληνες, φώτης κουβέλης, νέα, νεα δημοκρατια, εκλογες, αθηνα, βενιζελος, ακης, στουρναρας, ΕΡΤ, συριζα, ΠΑΣΟΚ, ελλαδα, σαμαρας, ΚΚΕ, καμμενος, ΑΝΤ1, δημαρ, ηλεκτρονική, focus, υπουργειο εσωτερικων, χατζηδακης, αλλαγη ωρας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, γιαννης κεφαλογιαννης, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, φώτης κουβέλης, κουβελης, υπουργειο εργασιας, ηλεκτρονική, υπουργείο παιδείας, ανδριανος, αδωνις, ακης, βοριδης, γεγονος, δυνατοτητα, ευη, εγινε, υπαρχει, εσωτερικων, ζετα, υφυπουργος, κυβερνηση, κομμα, μητσοτακης, μιλτιαδης, ναπολεων, ολγα κεφαλογιαννη, ολγα, ονομα, πανεπιστημιο αθηνων, συντομα, σοφια, υπουργειο υγειας, υπουργειο μεταφορων, υφυπουργοι, φωφη, φωφη γεννηματα, κωνσταντινος, δημητρης, δικαιωμα, focus, υπουργειο, πηγες, πληροφοριες, υγειας
Τυχαία Θέματα