Ανησυχία για διαρροές στις συνομιλίες με Ιράν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι υποστήριξε σήμερα ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, όμως πρόσθεσε ότι ακόμη "υπάρχει μεγάλος δρόμος μπροστά μας" και ο χρόνος τελειώνει.

Ο Κέρι εξέφρασε επίσης ανησυχίες για την πιθανότητα να υπάρξουν τις επόμενες ημέρες επιλεκτικές διαρροές όσον αφορά τις συνομιλίες που θα έχει με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ στο Μοντρέ της Ελβετίας.

Η προειδοποίηση αυτή του επικεφαλής

της αμερικανικής διπλωματίας φαίνεται ότι είχε ως στόχο τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον οποίο ωστόσο απέφυγε να κατονομάσει.

"Ανησυχούμε για τις πληροφορίες" που αφήνουν να εννοηθεί ότι "επιλεκτικές λεπτομέρειες" θα αποκαλυφθούν εντός των επόμενων ημερών, είπε, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο "θα καθιστούσε δυσκολότερη την επίτευξη συμφωνίας".

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ βρίσκεται ήδη στην Ουάσινγκτον και πρόκειται να εκφωνήσει μια ομιλία στο Κογκρέσο, κατά την οποία αναμένεται ότι θα εκφράσει τις διαφωνίες του για μια συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Τεχεράνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα