Πασχαλινό ωράριο

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή των Βαΐων ενώ τη Μ. Εβδομάδα θα ισχύσει το συνεχές και διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, υπενθυμίζει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ενόψει των εορτών του Πάσχα.Την Κυριακή των Βαΐων το ωράριο λειτουργίας είναι 11.00-18.00 για Αθήνα - Θεσσαλονίκη

και 11.00-16.00 για τον Πειραιά.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το ωράριο λειτουργίας είναι 13.00-19.00 και το Μεγάλο Σάββατο 09.00-17.00 για την Αθήνα, 09.00-15.00 για τον Πειραιά και 10.00-16.00 για τη Θεσσαλονίκη.

Η Δευτέρα του Πάσχα είναι υποχρεωτική αργία και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Οι εμποροϋπάλληλοι αντιδρώντας στο Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία, ενώ την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, επανέλαβε σήμερα μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ότι «Η κυβέρνηση θα καταργήσει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές».

Ιδιαίτερα διστακτικοί εμφανίζονται οι Αθηναίοι καταναλωτές στις αγορές τους σχεδόν μία εβδομάδα τις εορτές του Πάσχα. Παρά το γεγονός ότι οι τιμές, σύμφωνα με τους επαγγελματίες, παραμένουν στα ίδια και σε ορισμένες περιπτώσεις σε χαμηλότερα σε σχέση με τα περσινά επίπεδα, δηλώνουν πρόθυμοι να ψωνίσουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα, προκειμένου να καλύψουν τις υποχρεώσεις των ημερών.

Την ίδια ώρα απαισιόδοξοι φαίνονται και οι καταστηματάρχες από την φετινή αγοραστική κίνηση. Όπως δήλωσαν, οι καταναλωτές επισκέπτονται τα καταστήματά τους, αλλά λίγοι είναι εκείνοι που αποφασίζουν να ψωνίσουν.

Να υπενθυμίσουμε πως εως την Μεγάλη Τετάρτη 8 του μηνός όλοι οι μισθωτοί με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου στον ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει να έχουν λάβει το Δώρο Πάσχα.

Κι ενώ η αγορά αναμένει άλλη μια εορταστική περίοδο, τα λουκέτα του πρώτου τριμήνου του 2015 σε Αθήνα και Πειραιά παρουσιάζει αυτή την ώρα η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με τον Βασίλη Κορκίδη να δηλώνει πως οι λέξεις που δίνουν την εικόνα είναι αδράνεια, απαξία, ασφυξία.

Keywords
Τυχαία Θέματα