«Ανοίγεται» η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Κέρδη τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων παρουσίασε στο τελευταίο οικονομικό έτος η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης. Τα κέρδη αυτά όμως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αφού οφείλονται ουσιαστικά στην πώληση περιουσιακών της στοιχείων.

Όπως είναι γνωστό, τα μέλη της Κοινότητας είχαν εξουσιοδοτήσει το διοικητικό συμβούλιο να προβεί σε πώληση περιουσιακών στοιχείων προκειμένου τα έσοδα να διατεθούν για την ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου.

«Φέτος παρουσιάσαμε κέρδη, αλλά του χρόνου θα έχουμε μαθητικό αφού το κτίριο μας δεν υπάρχει και δεν έχουμε έσοδα» είπε ο πρόεδρος

της Κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης.

Στοιχεία για την οικονομική πορεία της Κοινότητας θα παρουσιαστούν στην ετήσια γενική συνέλευσή της, που θα γίνει την Κυριακή στις 2 το μεσημέρι στην αίθουσα του Alphington Grammar.

O κ. Παπαστεργιάδης μας εξήγησε πως η συνέλευση γίνεται με καθυστέρηση γιατί ο ορκωτός λογιστής απαιτούσε έξτρα χρόνο, προκειμένου να μελετήσει τα διάφορα συμβόλαια των αγοραπωλησιών για να ετοιμάσει την σχετική έκθεσή του που θα παρουσιαστεί στη συνέλευση.

«Η ανέγερση του κέντρου», τόνισε, «προχωρεί μέσα στα χρονικά και οικονομικά περιθώρια που έχουμε θέσει». Εκτιμά δε πως το 15 ορόφων κτίριο, στο κέντρο της Μελβούρνης, θα είναι έτοιμο φέτος Ιούλιο με Αύγουστο και δυο μήνες αργότερα θα γίνουν τα εγκαίνια του και το χαρακτηρίζει "Γέφυρα" που θα ενώνει τον Ελληνισμό της Διασποράς».

Ήδη έχουν κτιστεί οκτώ από τους 15 ορόφους. Με το έργο αυτό η κοινότητα της Μελβούρνης ανοίγει τις πόρτες της σε όλους τους 'Ελληνες της Αυστραλίας, αλλά και όπου γης. Όπου κι αν βρίσκονται, στη Νέα Υόρκη, στο Σικάγο, στο Τορόντο, στο Λονδίνο, στο Μόναχο και αλλού. Αυτόν τον στόχο εξυπηρετεί ο σχεδιασμός του νέου κτηρίου, δηλώνει ο κ. Παπαστεργιάδης.

Ο ίδιος στη συνέλευση της Κυριακής αναφέρθηκε και σε άλλα προγράμματα της Κοινότητας.

«Επενδύουμε στον Ελληνικό Πολιτισμό και στα ελληνικά γράμματα» τόνισε και πρόσθεσε: «Έχουμε το Φεστιβάλ Αντίποδες, το Φεστιβάλ Ελλήνων Συγγραφέων, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, Φεστιβάλ Ελληνικής Γευσιγνωσίας αλλά και δεκάδες σεμινάρια από κορυφαίους πανεπιστημιακούς όλου του κόσμου πάνω σε θέματα της ιστορίας, της γλώσσας και του πολιτισμού μας».

Ο κ. Παπαστεργιάδης, δεν κρύβει την ικανοποίησή του που το ημερήσιο κολέγιο της Ελληνικής Κοινότητας Alphington Grammar προοδεύει και τώρα βρίσκεται στα 50 κορυφαία σχολεία της Βικτώριας.

«Το επόμενο βήμα μας είναι η δημιουργία Ακαδημίας Ποδοσφαίρου υψηλών προδιαγραφών για τα ελληνόπουλα της παροικίας μας, σε συνεργασία με μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα» λέει.

Σημειώνει ακόμη πως εκτός από τα απογευματινά και τα Σαββατιανά της σχολεία, η Κοινότητα δημιουργεί και τάξη για τα νεοφερμένα Ελληνόπουλα των οποίων τα ελληνικά είναι «πιο προχωρημένα», ενώ παράλληλα καθιερώνει και μαθήματα αρχαίων ελληνικών.

Ο κ. Παπαστεργιάδης αναφέρεται και στους πέντε ελληνορθόδοξους ναούς της Κοινότητας που καλύπτουν τις θρησκευτικές ανάγκες χιλιάδων ομογενών και δεν ξεχνά να σημειώσει πως ο οργανισμός κάνει και παρεμβάσεις προς την αυστραλιανή πολιτεία, αλλά και προς την Ελλάδα για θέματα που αφορούν τους ομογενείς.

«Δεν είναι τυχαίο πως για τρίτη συνεχή χρονιά θα παραστεί στο Φεστιβάλ μας ο Αυστραλός πρωθυπουργός» υπογραμμίζει και καταλήγει:«η Κοινότητα, έχει καταξιωθεί πλέον ως ο μαζικός φορές της ομογένειας και στη συνείδηση της δεύτερης και της τρίτης γενιάς που πυκνώνουν τις τάξεις της».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα